arabiansaneta Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Niebieski lis też nie jest normalnie niebieski, a są koty niebieskie rosyjskie. Quote
kinga Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='arabiansaneta']Niebieski lis też nie jest normalnie niebieski, a są koty niebieskie rosyjskie.[/QUOTE] O lisach niebieskich nie wiedziałam. Ale za to, dziecięciem będąc, miałam psa rasy: kerry BLUE terrier. Jako, że było to jedyne w moim życiu papierowe stworzenie, w rodowodzie pysznili się przodkowie w kolorach [I]"grafitowych"[/I] lub [I]"niebieskich"[/I]. Moja sucz wyłamała się z tej konwencji i wybarwiła na kolor jasnoszary, za co brutalnie, acz regularnie obniżano jej ocenę. A ponieważ rasa ta była jakiś czas temu dość popularna, na ringu paradowalo np. 7-8 czarnych psów, dumnie opisywanych jako [I]"grafitowe"[/I] oraz moja niemal biała suka, ktorej na otarcie łez wpisywali: [I]"srebrna".[/I] A potem sucz popełniła mezalians z pudlem, który mieszkał piętro nizej, i w ten sposób skończyła się moja przygoda z papierami oraz z kolorem BLUE. Quote
Aimez_moi Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Szuwar.....:) cudo...cudenko kociamberkowe....:) Quote
szuwar Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 [quote name='kinga']szuwar - co prawda NIE JEST to Kot Niebieski, ino Kot Szary - ale za to ma przepięknie zakomponowane oczy pod kolor fug na kafelkach. i to go ratuje.[/QUOTE] Widzisz Kinga, jak już raz człowiekowi próżność namiesza w głowie to i kolory spostrzega inaczej. Kot jest NIEBIESKI, bo tak mu w papierach wpisali i tyle. Choćby był nawet różowy to za tę kasę, którą wydałam kiedyś na kota do końca życia będę uważać, że TO jest właśnie NIEBIESKI odcień. A oczy ma SELEDYNOWE ;) [quote name='gameta']Jaaaaaaaaaakiiiiiii KoooooooooooooT!!! Normalnie przepiękne stworzenie!!! Próżność ma mi podpowiada, że TAKIEGO kota mogłabym mieć (gdybym oczywiście do reszty zwariowała i upadła na głowę i zechciała mieć kota, jakiegokolwiek kota) Istne cuuuuuuuudo :)[/QUOTE] I właśnie kiedyś złamałam w ten sposób wszelkie swoje zasady i stałam się posiadaczką kota. Ten ma szczęście, bo oprócz rodowodu i koloru ma naprawdę rewelacyjny charakter. Nawet udało mu się zmienić moją opinię o kotach - do czasu aż wprowadziła się czarna... Quote
arabiansaneta Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Koty są fajne, ale psy bardziej Quote
Aimez_moi Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Jakos psy przemawiaja do mnie bardziej..... lubie poglaskac kociamberka i tyle...... Quote
arabiansaneta Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Małą Świneczkę też bym pogłaskała, żeby to było bliżej do mnie Quote
Poziomka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Amberka plaskatka mala jednak piesiem jest....:) Quote
arabiansaneta Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 No właśnie, i to cesarskim, a tu ją od świń wyzywają... Quote
Aimez_moi Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Amberka jest slodka i Szuwar doskonale o tym wie....:):) Quote
gameta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Wcale nie jest słodka, no proszę was... przecież to pekin... Quote
arabiansaneta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 No to co? Chyba nie dyskryminujemy tutaj żadnych ras? Quote
Aimez_moi Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='gameta']Wcale nie jest słodka, no proszę was... przecież to pekin...[/QUOTE] No plaskatka...... ale moze sie juz zsocjalizowala u Szuwar..... Quote
gameta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Ja dyskryminuję. Pekiny. Chyba tylko, choć może jeszcze coś się nawinąć. I nie dam się przekonać. Zsocjalizowała się, tra lala, akurat uwierzę... Zauważyłyście, że Szuwar nie pisze? Pewnie już nie ma czym ... Quote
Aimez_moi Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Gameta....:) ja juz nie dam rady ......:) zaraz sie zwine ze smiechu.....:) Quote
Kasia25 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='gameta']Zauważyłyście, że Szuwar nie pisze? Pewnie już nie ma czym ...[/QUOTE] Nie przesadzajmy, nosem też można wystukiwać w klawiaturkę. Nie wygodnie pewnie ale da się! Quote
Aimez_moi Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Szuwar....:):) prosze napisz cos..... cokolwiek..... Quote
gameta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Cicho. Kaśka nie podpowiadaj, bo jeszcze Szuwar podłapie i znów będzie "nie nie nie, wszystkie członki na miejscu, wcale nie piszę nosem" Quote
Kasia25 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Wyda się, jak nie zrobi polskich znaków, hehehe. Quote
szuwar Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 (edited) [IMG]http://images44.fotosik.pl/495/bda74510f1257332gen.jpg[/IMG] Edited November 16, 2012 by szuwar Quote
Aimez_moi Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Szuwar....:) dzieki....:) A plaskate urocze jest....:) Quote
szuwar Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 [quote name='Aimez_moi']A plaskate urocze jest....:)[/QUOTE] To wyłącznie zasługa photoshopa ;) Quote
arabiansaneta Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Plaskate są fajne. Cavaliery też mają trochę krótsze pyszczki, a oczy takie słodkie jak u pekinów, uwielbiam takie psy! Quote
Recommended Posts