Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Kochane. Powiem Wam że ten pies to wariat, widać że ją boli, ciężko się jej siusia itd ale w chwili radości całkowicie o tym zapomina i dzisiaj skakała wokół mnie i taty jak zupełnie zdrowy pies, wczoraj mnie zaczepiała żebym jej piłkę porzucała- szok. Mój mały twardziel:)

Pozwolę sobie zaprosić wszystkich odwiedzających na bazarek dla rottków z fundacji (mojego dzieła). Kończy się im karma, piesków jest obecnie ok 13-16, wczoraj do hotelu dojechał kolejny. Jak łatwo się domyślić potrzeba dużo karmy na wykarmienie takiej gromady, dodatkowo kilka piesków musi jeść karmę specjalistyczną czyli kolejne koszta... Pomóżmy napełnić michy!:multi:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236407-Kosmetyki-bi%C5%BCuteria-i-drobiazgi-Zbieramy-na-karm%C4%99-dla-Rottk%C3%B3w-Do-3-12-22-00[/url]

Posted

Cześć Ciocie:) Dziwi mnie że ktoś o nas jeszcze pamięta:evil_lol:

Od środy jeździmy na zastrzyki przeciwbólowe i przeciwzapalne do jutra włącznie, we wtorek ma przyjechać specjalista od rtg więc wtedy będzie kolejne zdjęcie robione. I w sumie tylko tyle wiem bo bez zdjęcia ani rusz. Dalej kuśtyka a nudzi jej się strasznie:shake: Jak spać już nie może to leży i gapi się na mnie- takie ma teraz interesujące życie:roll:

Posted

[quote name='Aleks89']Ja bym mimo wszystko jej tak drastycznie ruchu nie ucinał.Co to za życie dla aktywnego psa bez ruchu.Liczy sie jakość życia ,a nie długość.[/QUOTE]

Chciałabym jej nie ucinać ale ona długo nie daje rady na jeden tylniej nodze podskakiwać, męczy ją to. Nie może tego jednego "zdrowszego" biodra obciążać bo też jest w kiepskim stanie a wykonuje teraz podwójną pracę.

Posted

[quote name='Aleks89']To ona na 1noge w ogóle nie chodzi??:shake:To masakra[/QUOTE]

No nie... Kuśtyka od tygodnia, w ogóle nie stawiała jej na ziemię, po zastrzykach trochę się nią podpiera.

[quote name='Kaaasia']A może spróbuj się z nią bawić w szukania czegoś, np porozkładaj ładnie pachnące smaczki po mieszkaniu i niech szuka. Taka zabawa też może wymęczyć :smile:[/QUOTE]

Właśnie muszę coś kombinować a to świetny pomysł! Bo przez te gryzaki co teraz ciągle ciumka, konga i bark ruchu roztyje się:roll: Myśl Kasia dalej bo Ty masz zawsze dobre pomysły:eviltong:

Posted

[quote name='Kaaasia']Przez moje pomysły mam wiecznie podrapane ręcy/nogi, poprzestawiane meble i poodrywane listwy od podłogi :evil_lol:[/QUOTE]

Haha ważne że Oli cały yyyyy chyba:evil_lol:

Posted

Pomysł Kasi wypróbowany w praktyce- intensywny zapach wędzonej ryby nadal unosi się w powietrzu:lol: a pies wniebowzięty cały czas teraz wszytko wącha. Pobawiłam się z nią na leżąco szarpakiem i to tyle z jej atrakcji dzisiejszego dnia;)
Czekam na dalsze pomysły.

Posted

Niech dziewczyna odpoczywa i się regeneruje. Chyba zima to będzie dla niej ciężka sprawa :shake:
Gdzieś na forum bokserowym był temat jak się bawić z psem który nie może chodzić ale nie mogę go odszukać :roll:

Guest wolfheart
Posted (edited)

cześć Bestyjki
Jak się czuje dziewczynka?

co do zabaw hmm...
z takich bez łażenia i skakania to ja bawię się z Luną w :
-która ręka(czyli musi zgadnąć w której dłoni ukryłam smaczka)
-zabierz smakola(musi lizaniem,szturchaniem otworzyć zaciśniętą pieść żeby zabrać smaka)
-smaczek pod kubkiem( biorę 3 kubki do góry dnem-jeden z smaczkiem i ..szukamy )
-dorwij smaczka( chowam coś w małym pudełku ,zamyka i Luna musi dobrać się do tego)

jak coś mi jeszcze wpadnie to dopiszę

Edited by marta.k9080
Posted

Kaaasia, marta.k9080 świetne pomysły z tymi zabawami :klacz:
Besti możesz spróbować schować/zawinąć w kocyk jakąś zabawkę, którą Bestia lubi i będzie chciała dorwać ;)

Posted

[quote name='unikatowydiament']super że pomysł wypalił:)[/QUOTE]

Trzeba będzie powtórzyć:lol:

[quote name='Kaaasia']Niech dziewczyna odpoczywa i się regeneruje. Chyba zima to będzie dla niej ciężka sprawa :shake:
Gdzieś na forum bokserowym był temat jak się [B]bawić z psem który nie może chodzić[/B] ale nie mogę go odszukać :roll:[/QUOTE]

Jak to strasznie brzmi...

[quote name='marta.k9080']cześć Bestyjki
Jak się czuje dziewczynka?

co do zabaw hmm...
z takich beż łążenia i skakania to ja bawię się z Luną w :
-która ręka(czyli musi zgadnąć w której dłoni ukryłam smaczka)
-zabierz smakola(musi lizaniem,szturchaniem otworzyć zaciśniętą pieść żeby zabrać smaka)
-smaczek pod kubkiem( biorę 3 kubki do góry dnem-jeden z smaczkiem i ..szukamy )
-dorwij smaczka( chowam coś w małym pudełku ,zamyka i Luna musi dobrać się do tego)

jak coś mi jeszcze wpadnie to dopiszę[/QUOTE]

Dziękuję że pytasz- czuje się lepeij, codzienne zatrzyki pomagają, dalej kuleje ale przynajmniej pobiegnie kawałek na spacerze a wcześniej nawet tą nogą nie dotykała ziemi. We wtorek rtg i diagnoza co dalej.

Z tym pudełkiem i kubkami to świetny pomysł:multi: Trzeba wypróbować koniecznie.

[quote name='Bobryna']Kaaasia, marta.k9080 świetne pomysły z tymi zabawami :klacz:
Besti możesz spróbować schować/zawinąć w kocyk jakąś zabawkę, którą Bestia lubi i będzie chciała dorwać ;)[/QUOTE]

Oooo w to też się bawimy pod kołdrą, każdy pies chyba to lubi:lol:

[quote name='unikatowydiament']miłego popołudnia:)[/QUOTE]

Dziękuję i wzajemnie- to będzie bardzo leniwe popołudnie...

Pokażę Wam jaka Bestia jest kochana- zostawiła swojej pańci jeszcze troszkę miejsca na kanapie- no pies cudo:grin:
[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/7595/dsc08106b.jpg[/IMG]

Guest wolfheart
Posted

hej!cieszę się ,że moje propozycję Ci się podobają.Może Bestyjce też przypadną do gustu.
Z całej siły ściskam kciuki za wtorkową diagnozę.
Kochana psinka..na pewno wciśniesz się na tej kanapie gdzieś obok niej:evil_lol: