Jump to content
Dogomania

Pseudohodowla, oszustwo i 2 parwowirozy!!! Bród, smród, strach i brak pieniędzy!!!

Recommended Posts

Posted

Witam. W niedzielę pojechaliśmy po Chińsiego grzywacza pokonując w jedną stronę 170 km. Wróciliśmy z dwoma. Pies i sunia urodzone 26.06.2011r. małe, zaniedbane, mrudne, śmierdzące, bardzo wystraszone. Certyfikat Kennel Clubu, ale żadnego tatuażu. Tym bardziej data urodzenia jest o dwa dni później. Książeczki zdrowie w których jest jedno szczepienie, a reszta - odrobaczenie i p. pchłom/kleszczom jest z pieczątką hodowli! Nie wiem jak nie zauważyłam, że jest tylko 1 szczepienie, ale wiem, że wtedy baba zaczęła mi coś wymyślać. Stan psów był makabryczny.. lepiej wyglądają psy ze schronisk! U tej baby mieszkały na dworze - w kojcu. Cały rok. Bez daszka, ani cieplego koca, nawet szmaty... reszta jej psow z ''zarejestrowanej'' hodowli mieszka w domu. Baba nastawiona na kase - wiele małych ras ma. Złe podejście do nich! Pełno rozwrzeszczanych dzieciorów. Małe był na dworzu, bo jak to babsko powiedzialo '' likwiduje juz ta malo oplacalna rase psow''! Psy boją się ludzi. Teraz jak małe zaczynają się przyzwyczajać do nad, do normalnego jedzenia, do czesania, głaskania itd. To pojawił się problem.. albo i dwa. Biegunka z krwią, wymioty pianą, nie cieszą się. nic nie jedzą ... stawiam na parwowiroze... a jutro mieliśmy jechać żeby zrobic wszystkie zalegle szczepienia... nie mam pieniedzy na leczenia, a to tym bardziej 2 psy ;( jestem załamana.. co mam robić? babsko etraz sprzedaje chihuahuay, bo ma 6 szczeniąt 6 tygodnioeych..

Posted

evel napisał(a):
KUPIŁAŚ psy z takich warunków?

Wiesz, jak jest czasami - nieraz nie da się przejść obok takich zabiedzonych psów obojętnie. Co nie zmienia faktu, że należałoby tą sytuację zgłosić do TOZu, Kennel Clubu i w ogóle wszędzie, a najlepiej do skarbówki, bo wątpię, żeby "właściciel" odprowadzał podatek od sprzedaży. I koniecznie nagłośnić sprawę wszędzie, gdzie się da. I to tak, żeby "hodofcy" dupa po laniu nie przestała boleć przez najbliższe 100 lat.