Bjuta Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Zastanawiam się ile on miał lat. 11 w Psitulu, prawie 4 u Kikou, a trafił jako dorosły psiak do Psitula. Czyli minimum 16. Piękny wiek! To przecież nie był malutki psiaczek! Quote
Livka Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Cieszy mnie fakt, że choć w niewielkim stopniu przyczyniłam się do tego, że Rediś prawie cztery lata żył jak u Pana Boga za piecem :) Smutno tylko jakoś tak ... :( Quote
Bjuta Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Livko, w ogromny sposób!!! Przez prawie 4 lata! Miesiąc w miesiąc! Życie Redzia miało zupełnie inny sens. Quote
kikou Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='malibo57']Śpij, Redisiu, spokojnie - oby każdemu psiakowi było dane odchodzić w spokoju i we śnie.[/QUOTE] tak, tak...chociaż może zabrzmieć to dla kogoś dziwnie i nie na miejscu ale Redziuś miał troszke szczęścia, że tak spokojnie odszedł, było to też błogosławieństwo dla mnie. Kiedy np odchodził Chojruś na raka płuc, ta szarpanina czy już dzisiaj powinno się go uśpić czy cierpi już tak mocno, że trzeba mu skrócić cierpienie czy może nie cierpi jeszcze na tyle mocno żeby chciał umierać.. to jest cierpienie dla psiaka i takie straszne obciążenie psychiczne dla opiekuna, że trudno się pozbierać... Redziuś miał ten chory brzusio, był może ciut spokojniejszy niż zwykle ale w sumie do ostatniego dnia funkcjonował jak zwykle, nie sprawiał wrażenia cierpiącego.. to wielka, wielka wartość. Życie jest takie pełne ironii, jakiś czas temu przechwaliłam zdrowie Redzia, wydawał się taki w formie w porównaniu z Monguniem który niedowidzi i niedosłyszy... a jednak odszedł pierwszy :( :( :( Quote
UBOCZE Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Prawie przez cztery lata bardzo zadbany, otoczony troską, odszedł godnie, chyba już zapomniawszy, co to życie podłe za schroniskowymi kratami... Dziękuję Bjucie i innym darczyńcom! Dziękuję Kikou! Quote
Bjuta Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Kochani... Musimy z bdt odebrać pilnie dwa staruszki. TOZ pojechał na kontrolę no i... Mamy dwóch chłopaków, których bardzo chcielibyśmy umieścić u Kikou, albo przynajmniej jednego. Czy ktoś zgodziłby się podtrzymać deklarację? Na każdego musimy uzbierać 3 stówki. Stare psy po prostu kosztują i pracę i pieniądze - no cudów nie ma... Pomyślcie proszę. Mysia ma im założyć wątek, bo jeszcze nie mają. To są chłopaki na fotkach ze schroniska, teraz niestety wyglądają gorzej. Dżizys (taki prawie goły do nas trafił) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-PpzJ073DKRk/UTx4IU8Gy7I/AAAAAAABNbk/tk7etkYC1hc/w1053-h700-no/_IGP2382.JPG[/IMG] I przytulas Szlemik [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-IRpl8fJl9cU/USj_07MgYqI/AAAAAAABKfo/eZfai6rzITc/w900-h598-no/_IGP0992.jpg[/IMG] Nie ma końca tym staruszkowym bidom... Quote
Ingrid44 Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Ja podtrzymuje swoja deklaracje. Tak samo jak bylo na Redisia. Quote
Mysia_ Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Chłopaki proszę o pomoc :-( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249273-Wyciągamy-psiaki-z-pseudo-BDT-zbieramy-na-hotelik-dla-Dzizysa-i-Szlemika[/url]! Quote
Bjuta Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Dzięki wielkie! Viola z teatru też zostawi, moja Mama niestety nie da rady, bo przeniosła na Bonda. Quote
Sabina02 Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 (edited) Dopiero dzisiaj dowiedzialam sie o smierci Redisia [*]. Biegnij szczesliwy za TM pieseczku. :( Ja niestety nie moge przerzucic calej swojej deklaracji na te dwa pieski, bo zamierzam wyciagnac jedna biede ze schronu i jesli nie znajda sie inni deklarowicze to bede za DT placic sama. Moge tylko przerzucic 25 zl miesiecznie. Sorry. :oops: Edited December 5, 2013 by Sabina02 Quote
Bjuta Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 O to jest wielka pomoc Sabinko! :) Przepraszam, że Ci nie dałam znać. Quote
Sabina02 Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 [quote name='Bjuta']O to jest wielka pomoc Sabinko! :) Przepraszam, że Ci nie dałam znać.[/QUOTE] Nie szkodzi Bjuta, ja mam ten watek w subskrycjach i powinnam zagladac tu czesciej. Quote
maarit Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Chłopaki wybaczcie... już przeniosłam deklarację na Ibisa. Strasznie się zasiedział a ma malutko deklaracji :( Quote
Bjuta Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Przyszło od Ingrid44 120 zł na Szlemika i Dżizysa (na pół roku), notuję tutaj, bo chyba na razie będę tu prowadzić księgowość chłopaków. Quote
Mysia_ Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 kochani Szlemik ma szansę na dom w Szkocji, ale niestety koszty transportu są bardzo duże :-( Przyszła właścicielka może od siebie dać 100 funtów, a transport w jednej z firm przewozowych kosztuje 250 funtów.. Czy ktoś ewentualnie się dorzuci? Quote
Livka Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 dwie dyszki dorzucę Szlemikowi - proszę o numer konta :) Quote
__Lara Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='Mysia_']kochani Szlemik ma szansę na dom w Szkocji, ale niestety koszty transportu są bardzo duże :-( Przyszła właścicielka może od siebie dać 100 funtów, a transport w jednej z firm przewozowych kosztuje 250 funtów.. Czy ktoś ewentualnie się dorzuci?[/QUOTE] Jaka wspaniała wiadomość MYsiu!!! Skąd ta Pani się znalazła? Ja poproszę nr konta, może coś wyskrobię. Quote
Bjuta Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 (edited) Może wrzucajcie mi na Redikowe konto, a ja wyślę do Mysi? Szlemik znalazł dom z ogłoszenia! :) Jego przyszła pani już się zameldowała na Psitulowym FB :) A w najbliższą sobotę jadę do Kikou zawiezć Dżisysa... Tak mi przykro, że już Redi nie wybiegnie na spotkanie... Za to Mongołka i Pegi i Bronia i może nawet Lisia uda mi się wymiziać? :) Edited December 19, 2013 by Bjuta Quote
kikou Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 (edited) Ostatni raz byłaś u nas w zeszłym roku w październiku od tamtej pory odeszło też kilka innych staruszków, oprócz Redzia nie wybiegnie już piekny i przełagodny Chojruś ani cudowna, pogodna Saszeńka, ani biedny biały Elvisek pirania, który wszystkich kąsał, ani Majeczka z Dobrocina, zupełnie autystyczna za to jedyna przyjaciółka Elviska. Odszedł też maleńki Wombacik z oszpeconą buźką i duży, przyjazny kulawy Górniś i Flopenik wszyscy z tej fotki - morze łez :( :( :( [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-IMSo1UxodTA/UIZpmqyUnZI/AAAAAAAAAxY/t5cq9HpGQR4/s1000/_IGP7718.jpg[/IMG] Edited December 20, 2013 by kikou Quote
kikou Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 nic nie kupuj Beatko dla Dżizyska, żadnej wyprawki, żadnych obroży smyczy - nic kompletnie - wszystkich u nas "psiejskich" akcesoriów dostatek :) Quote
Livka Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Bjuto przepraszam za zamieszanie, wysłałam grosik na podróż Szlemika, a w przelewie napisałam na podróż Dżizysa :oops: Taka ze mnie gapa :roll: Quote
Bjuta Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Nie ma problemu! :) Oj Kasiu... tak mi przykro! Saszę i Chojraczka pamiętam najlepiej! Sasza była absolutnie wyjątkowa! A Chojraczek taki słodziak... to bodzenie w brzuch... Majeczka też, e szkoda gadać... :( Quote
Bjuta Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Dżizys dostarczony do rąk własnych. Co to za wspaniały pies!!! I wydaje mi się, że godnie zastąpi Rediego. Nie wadzi się z nikim i jest bardzo spolegliwy. Postaram się jutro coś więcej napisać. :) Quote
Mysia_ Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 [quote name='Bjuta']Dżizys dostarczony do rąk własnych. Co to za wspaniały pies!!! I wydaje mi się, że godnie zastąpi Rediego. Nie wadzi się z nikim i jest bardzo spolegliwy. Postaram się jutro coś więcej napisać. :)[/QUOTE] czekamy na wieści :) Quote
Recommended Posts