Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bjuta']Opłaciliśmy Rediemu wrzesień :) :)[/QUOTE]

ostatnio jest już tak jesiennie... całe stareńkie towarzystwo siedzi pozaszywane w poduchach,
dzisiaj wychodziliśmy w południe i kiedy wróciwszy wjechaliśmy na podwórko tylko Redziuś wybiegł na spotkanie i machał swoim puszystym ogonkiem, reszta staruszków łaskawie zamerdała dopiero w domku.. starzeją się te moje skarbuchy, z tym że Redzio lepiej się trzyma niz Mongunio, jeszcze dobrze widzi i słyszy.

• 2 weeks later...
Posted

A pewnie są w tym samym wieku. :)

Zrobiłam rozliczenie po ponad 3 tygodniach... strasznie się zapuściłam. I było sporo niespodzianek! Wpłynęło trochę zaległych składek, niektórzy pociągnęli wpłaty aż do grudnia, więc Redinio stoi zupełnie nieźle w tym miesiącu! :) Dziękuję wszystkim bardzo! :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

chwaliłam ostatnio zdrówko Redzia, a akurat dzisiaj chłopak miał sie chorowicie i to w dodatku objawy niezwykle dziwne - po obudzeniu rano patrzę, a tu zamiast Redzia pyszczek jakby rotweilera na mnie zerka, Redzio spuchł po obu stronach pyszczka, ogladam z kazdej strony czy kąsnął go przypadkiem jakis kolega w pysio, choć to bardzo nieprawdopodobne bo Redzio nigdy nie wdaje się w żadne konflikty... nie ma nic, a mordka spuchnieta, koniec końców dostał chłopak leki sterydowe od pani wet bo to na jakąś reakcję alergiczną wyglądało i faktycznie już koło 15tej, 16tej opuchlizna powoli zeszła... teraz ma normalnego pysia, na razie mamy się obserwować ale objaw bardzo, bardzo dziwny - pierwszy raz widziałam coś takiego

Posted

[quote name='Bjuta']O kurczę! Ciekawe na co to uczulenie. Ale to pewnie trudno ustalić. A jadł to co zawsze?
Kikou, ile jesteśmy winni za steryda?[/QUOTE]

jedzonko było jak zawsze(zresztą alergie pokarmowe inaczej się objawiają, wymiotami, biegunkami, złym przyswajaniem, Pani weterynarka mówi, że tegotak do końca nie mamy szansy ustalić, nawet mrówka czy inny robaczek mogła go w pysio udziabać i taka silna reakcja się pojawiła.
ale dzisiaj już dobrze jest, nie wróciły te objawy, nie trzeba kontynuować leczenia..
nie ma żadnych kosztów :)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Bjuta']Nikt nie zagląda do starego dziadka... :shake:[/QUOTE]

Jakiego dziadka??? ;) Każdy jest o Redisia spokojny, bo gdzie mu będzie lepiej niż na fioletowej kanapie :)

Posted

Proszę o wsparcie w głosowaniu za schroniskiem w Szczebrzeszynie:

[URL="http://www.szczebrzeszyn.info/aktualnosci/"][COLOR=#4444ff]http://www.szczebrzeszyn.info/aktualnosci/[/COLOR][/URL]

Posted

Redi właśnie wrócił z USG, bo ma brzuszek jak bęben... Wątroba w złym stanie, nowotworu nie ma (znaczy badanie na niego nie wskazują), jakiegoś ogniska zapalnego nie ma, ale coś się dzieje. Będzie osuszanie brzuszka i powtórne USG. Smutno. Sam Rediś czuje się dobrze i ma nawet apetyt. Kikou pewnie napisze coś później. Widziałam, że przyszły jakieś składki, zaraz spróbuję spłacić jeszcze kawałek długu za listopad. No i musimy zebrać rezerwę leczniczą... Dieta wątrobowa i tak dalej... Ma ktoś może jakiś worek takiej karmy na zbyciu?

Posted

dzisiaj brzusio nadal duży ale przynajmniej nie większy (wydaje mi się że ciut mniejszy ale to może być taka "życzeniowa ocena")

Na razie nie kupujmy suchej karmy, po pierwsze trochę mamy w domu (używamy jej na codzień, bo u nas połowa starszaków walczy z chorą wątróbką - więc ja tym wszystkim psiakom z gorszymi wynikami wątrobowymi i tak ją daję Redziowi i Mongusiowi też (Mongo nie miał wprawdzie robionych wyników ale na dietkę i tak się załapał z powodu wieku ;) ) Po drugie na razie musiałam w gabinecie zamówić puszki hepatica bo to taki jakiś ostry stan i mam mu podawać ultradietę podzieloną na bardzo dużo drobnych porcyjek

Posted

u Redzia w brzuszku ciągle ten płyn jest obecny ale zdecydowanie nie jest go więcej, a sam Redzio nie zauważył biedulek że jest chory, chodzi sobie normalnie, nie widać żeby był cierpiący, prosi ciągle o jedzonko bo głodny biedak na tej ścisłej dietce jest...