Mysia_ Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 coś bym dorzuciła, ale to chyba dopiero na koniec miesiąca :-( Dużo Redisiowi do operacji brakuje? Quote
Bjuta Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Na koncie ma 332 - z tym, że to jest cała jego kasa - też hotelikowa oczywiście. Quote
kikou Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 narazie nic nie wydalismy, a i potem bede sie ostro z doktorem targować... zawsze tak robie, troche sie ze mnie śmieją doktory.... czasem troche są zniesmaczeni- w polsce targowanie sie o cene nie należy do dobrego tonu... ale co mi tam, zawsze próbuje i to niezależnie od tego czy to piesek wspierany z dogo czy psiak bez wsparcia... Quote
Ingrid44 Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Jak juz bedzie wiadomo jakie koszty i ile nam potrzeba prosze napiszcie , postaram sie pomoc Redisiowi. Quote
Mysia_ Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 też chciałabym coś wygrzebać :-( ale nie wiem czy się uda... bo moja Wikunia jest po ciężkiej operacji, jest jeszcze w Klinice i nawet nie znam jeszcze kosztów :-( A bazarek na nasze zabrzańskie psitulaki jakoś marnie idzie :-( [B][SIZE=3]UWAGA UWAGA!!! Bazarek na długi zabrzańskich psiaków! CUDNE KOLCZYKI BRANSOLETKI LAKIERY DO PAZNOKCI KREMY zapraszamy serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232141-Kolczykowe-szaleństwo!-Na-zabrzańskie-psitulaki!-Do-28-09-12-godz-20-00[/URL][/SIZE][/B] Quote
Ingrid44 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Bjuta']Ciekawa jestem czy już coś wiadomo?[/QUOTE] Przylaczam sie do zapytania . Quote
kikou Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Bjuta']Ciekawa jestem czy już coś wiadomo?[/QUOTE] Redzio już po zabiegu.... w sumie to był umówiony na wtorek na 12tą ..ale rano korzystając z chwili mojej nieuwagi pożarł koledze śniadanko... imusieliśmy wszystko odwoływać i dlatego dał sie pokroić dopiero dzisiaj..... Pan chirurg najpierw troche nas nastraszył, że nierównomierna struktura guzka wskazuje na jakies złośliwe paskudztwo ale po zabiegu powiedział że wyglądało na łagodnego tłuszczaka i dało sie usunąć z odpowiednim marginesem naokoło.. Redzio szybko doszedł do siebie. początkowo była mowa że mam po niego przyjechac koło 18tej żeby był odpowiedni czas po zabiegu na obserwacje czy nic niepożądanego sie nie dzieje.... ostatecznie pan wet dzwonił juz o 13tej żeby go zabierać, bo szczeka łobuzuje i nie można pracować ;) Dobrze zniósł narkoze i ogólnie, pożarł kolacje jakby w ogóle nic sie nie wydarzyło... pewnie jutro bedzie bardziej obolały bo to zwykle po zabiegu na drugi, trzeci dzień jest najgorzej... zaplaciliśmy 340 zł... wstawie na dniach odpowiednie kwity ale dzisiaj już nie dam rady.. Mój Redzio mnie dzisiaj troche wzruszył... mój niedobry chłopak, który na codzień ma mnie "w dupie" ...no chyba że mam coś do żarcia w rekach to łaskawie zwróci na mnie uwagę.... dzisiaj, jak po zabiegu zobaczył mnie w klinice... jak nagle machał ogonkiem jak dawał główke do głaskania, jak grzecznie siedział przy moich nogach i sie tulił... aż prawie musiałam sprawdzać czy to Redzio czy podmienili mi piesa... ;) Quote
maarit Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='kikou'] ostatecznie pan wet dzwonił juz o 13tej żeby go zabierać, bo szczeka łobuzuje i nie można pracować ;) [/QUOTE] Dał chłopak czadu:evil_lol: Rediś łobuzuje bo prochy jeszcze działają, zobaczymy jaki twardziel z niego będzie w ciągu następnych kilku dni. Dobrze że wszystko w porządku. Quote
Bjuta Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 (edited) O jak mi ulżyło... Dziękuję Kasiu, bardzo! Wysyłam 340 i ogłaszam alarm - za 3 dni będzie nam brakować 350 na październikowy hotel... Jeżeli ktoś znajdzie dyszkę w kieszeni - bardzo proszę o ekstra wpłatę! ;) Zapytałam darczyńców Dina, czy mógłby 50 zł przekazać Rediemu i zwróciłam się o pomoc do kundelkowej skarbonki (tam poprosiłam o 80 zł). Nie wiem jeszcze co odpowiedzą. Będę też żebrać w pracy i po rodzinie. Edited September 27, 2012 by Bjuta Quote
Ingrid44 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Bjutko podesle 100 zl , bedziesz miala czas odebrac ? Quote
Bjuta Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Pewnie! Ale dla Ciebie to duży kłopot... Quote
Ingrid44 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Bjuta']Pewnie! Ale dla Ciebie to duży kłopot...[/QUOTE] Dla pieskow to nigdy nie jest klopot. Ciese sie ze Redisio ma sie dobrze . Kto by pomyslal ze taki zadymiacz z niego , ze go z Kliniki wyrzucili :) :) :) On Kasie kocha poswojemu, cihutko, ale lojalnie :) Quote
Livka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Bardzo się cieszę, że Rediś w takiej dobrej kondycji :loveu: Trzymaj się psinko !!! :thumbs: Spróbujcie jeszcze poprosić Skarpetę Talcott o wsparcie - oni pomagają staruszkom, może choć parę groszy do przodu ... :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL] Quote
__Lara Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Ja mogę poprosić, jestem deklarującym w skarpecie, nie trzeba będzie robić zwrotu ;) Quote
Bjuta Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 O dzięki! Jak na razie mam 100 od Ingrid :) :) i 100 od P.B. :) :) Napisałam też do dłużników Rediego. No zobaczymy. Quote
Ingrid44 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Prosze nie zapominajmy o Redisiu ! :loveu: Quote
Bjuta Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='__Lara']Ja mogę poprosić, jestem deklarującym w skarpecie, nie trzeba będzie robić zwrotu ;)[/QUOTE] _Laro, poczekaj jeszcze troszeczkę, może jutro nam spadnie z nieba jakiś zastrzyk pieniążków. Zobaczymy. Głupio mi zawsze prosić o pomoc różne skarpety. Na razie posłałam pierwszą ratę za październik - 200 zł. Mamy u Kikou dług 150 w tej chwili. Quote
Bjuta Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 No trochę tak. Transylwania i Yuki od dawna nie odpisują. Nie wiem czy wogóle trafiają do nich moje PW i maile. Mój osobisty brat się dzisiaj zrehabilitował (zalegał 60 zł ale przysłał 150), Dorotka - też moja koleżanka, poprosiła o nr konta (po deklaracji na Rediego urodziła 2 dzieci, wyprowadziła się itd), trzecia moja znajoma Iwona - jest poza zasięgiem totalnym. Musiałabym ją fizycznie odszukać. A reszta z zalegających po prostu się wycofała. Jutro wpłynie trochę wpłat, moja Mama dała 20 extra (no wiem, że niewiele, ale zawsze) - na razie przestałam się martwić. Zobaczymy, czy jutro Kikou uda się wziąć rachunek na 200 zł (psitul wtedy pokryje połowę operacji) a jak się nie uda - bo za późno dałam dane, to te brakujące 150 już będą - tyle, że w większości z przyszłych składek. Quote
Bjuta Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Kikou udało się przekonać weta, żeby wystawił rachunek jeszcze raz na TOZ (Dziękuję Ci ogromnie!), ale wet nie zgodził się zmniejszyć kwoty - jest tak jak było na pełną sumę 340 zł. Z TOZem Zabrzańskim już się kontaktowałam. Powiedzieli, że OK, dadzą radę... Wygląda więc na to, że Redi, dzięki operacji jeszcze się wzbogacił... Bo stówkę P.B. to już zatrzymam na Redisiowym koncie... :) a stówkę od Ingrid44 rozpiszę, na następne miesiące - jako normalną składkę Ingrid, dobrze? Post rozliczeniowy jest jeszcze nieaktualny - bo muszę to ogarnąć, ale dziś wysłałam Kikou brakujące 150 za październik, więc żadnego tyłu u niej nie mamy. :) Quote
Ingrid44 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Bjutko , nie rozpisuj jako deklaracje. Zobacz jak stoi Pegusia z kasa bo tez bedzie potrzebowala operacji. Jesli tak to przesun na Pegusie a jesli nie to niech zostanie na Redisia bo i tak w koncu nam zabraknie kiedys. Quote
Bjuta Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Dzięki! To na razie potrzymam u Rediego. :) Quote
Bjuta Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Rozmawiałam z Kikou, ale ... nie zapytałam... :oops: Gadałyśmy tylko o Saszce i Pegi... No jakoś mi się o Redolcu i Mongołku zapomniało. Hm... Quote
Recommended Posts