Ingrid44 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Bjuta']Nieoceniona P.B. bez żadnej prośby z mojej strony, już wysłała 200 zł na leczenie Rediego :) :) :) Dziękuję ogromnie![/QUOTE] Bardzo Pieknie Dziekujemy P. B. :Rose::loveu::loveu: Quote
kikou Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 w tej chwili wydalismy 25 zł za wścieklizne i 30zł za badanie krwi (dlatego tak mało za badanie bo chociaż sprawność wątroby określa 4czy nawet 5 wskaźników ale skoro po pierwszym widać, że wątrobe trzeba leczyć, a leczenie jest zawsze takie samo, a badanie przed operacją trzeba powtórzyć żeby zobaczyć czy jest lepiej to nie ma potrzeby generować dodatkowych kosztów.. ;) ) Quote
kikou Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 super dziekuje! zbieram kwity - rachunki paragony ale kiedyś później dośle bo teraz dużo sie dzieje i szkoda mi czasu na robie zdięć papierkom... Quote
Ingrid44 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Nikt nie zaglada do Redisia , wszyscy chyba na wakacjach . Quote
maarit Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 [quote name='Ingrid44']Nikt nie zaglada do Redisia , wszyscy chyba na wakacjach .[/QUOTE] Zaglądają ale nie piszą ;) Quote
Mysia_ Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 ja ostatnio byłam bez netu, ale już nadrabiam :) Quote
kikou Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='Ingrid44']Co slychac u Redisia, jak jego zdrowko ?[/QUOTE] u Redziusia wszystko w porzadku, na szczęście ta jego zmiana jest taka dla niego zupełnie niezauwazalna - póki co pilnujemy kuracje watróbkową, żeby Redzio był lepszej formie do zabiegu. Jakiś czas temu nabylismy pigułki watróbkowe dla Redzia ...bo najpierw troche podjadał po Agdanku potem z troche z Broniem Gruboniem... aż musielismy sie porwac na własne opakowanko.... bo wątóbkowe piguły "idą" u nas lepiej niż landrynki.... swoja drogą zawsze jak widzicie u Cioci, Babci albo Sąsiadki zbędne opakowanko watróbkowych pigułek to odrazu przysyłajcie do nas bo wśród staruszków srednio połowa ma kiepskie wyniki... Quote
Ingrid44 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Chodzi o ludzkie watrobkowe tabletki ? (Przepraszam ale ja sie na tym nie znam ) Dobrze ze Redisio ma sie dobrze. Quote
Mysia_ Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 [quote name='Ingrid44']Chodzi o ludzkie watrobkowe tabletki ? (Przepraszam ale ja sie na tym nie znam ) Dobrze ze Redisio ma sie dobrze.[/QUOTE] tak, np.: sylimarol, esselive forte, Essentiale forte... :) Quote
Ingrid44 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='Mysia_']tak, np.: sylimarol, esselive forte, Essentiale forte... :)[/QUOTE] Dziekuje , popytam mamy i jej kolezanek. Quote
Mysia_ Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 [quote name='Ingrid44']Dziekuje , popytam mamy i jej kolezanek.[/QUOTE] super :) Co tam u Redisia? Quote
Bjuta Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Kikou przysłała mi smsa, że ma awarię neta i na razie nie może się udzielać na wątkach. Quote
Mysia_ Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 [quote name='Bjuta']Kikou przysłała mi smsa, że ma awarię neta i na razie nie może się udzielać na wątkach.[/QUOTE] aha, w takim razie uzbrajamy się w cierpliwość :) Quote
kikou Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 znowu jestem w sieci.... zamieszczam zaległy paragonik na wątrobowe tabletki, kolejne musze nbyc na dniach... i powoli trzeba wybrać weta do zabiegu... a sam Redziuchna biega sobie jak zwykle w dobrej formie... [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2517463fddb4ce9.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1637/f2517463fddb4ce9mc.jpg[/IMG][/URL] Quote
Mysia_ Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 [quote name='kikou']znowu jestem w sieci.... zamieszczam zaległy paragonik na wątrobowe tabletki, kolejne musze nbyc na dniach... i powoli trzeba wybrać weta do zabiegu... a sam Redziuchna biega sobie jak zwykle w dobrej formie... [/QUOTE] dobrze, że jakoś się trzyma :) Quote
Bjuta Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Przelałam na wrzesień i na wątrobowe prochy. Post aktualny. Dziękujemy!!! :) :) Quote
kikou Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 jutro jedziemy z Redziem do Jeleniej Góry do chirurga umawiać sie na operacje.... Quote
Ingrid44 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='kikou']jutro jedziemy z Redziem do Jeleniej Góry do chirurga umawiać sie na operacje....[/QUOTE] Zycze powodzenia . Quote
kikou Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 wstępnie plan jest na 25, 26 września - koszt między 200-400 dokladnie bedzie wiadomo po zabiegu ponieważ to taka zmiana bez wyrazistych granic... i nie wiadomo za bardzo co tam w środku jest... jak długo bedzie trwało ile naczyń ... odrazu pojawia sie pytanie czy robić rtg klatki oraz badanie histopatologiczne... ja bym nie robiła... to tylko mnożenie kosztów bez sensu - ponieważ nic nam one nie dadzą, jeśli sie okaże że zmiana była złośliwa to co? uśpimy go po otrzymaniu wyniku odrazu nawet jak sie bedzie jedszcze pół roku dobrze czuł..? wynik tego badania po prostu nic nie zmienia... bo leczenie farmakologiczne nowotworów u psów jest w Polsce rzadko stosowane i to tylko u młodych psiaków...chyba max do 6go roku i to bardzo mało który wet. ma porządne doświadczenie Quote
Ingrid44 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Biedny Redis .:( Czytalam w wielu madrych ksiazkach o psich nowotworach ( u nas leczy sie psy tak samo jak ludzi ale koszty sa ogromne oczywiscie) ze przedluzaja zycie starszym pieskom tylko o pol roku a leczenie jest przeciez bardzo szkodliwe i bolesne. Mam nadzieje ze u Redisia to tylko cos niegroznego. Quote
Bjuta Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Kikou, ile kosztowało badanie? Kochani - jeżeli ktoś może coś wrzucić do mieszka Rediego - to nie ukrywam, że się przyda! :) Quote
Recommended Posts