barb Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Jakie one ładne... Jak będzie więcej zdjęć postaram sie wyedytować ogłoszenia. [quote name='cancer43']Nie mogę zgrać zdjęć,bo moja kocica Celina pogryzła kabel od aparatu,ale chociaż dwa ,z komórki ALF USZATEK Oba są śliczne i przytulasne Wstawiłam je na strony naszej lokalnej telewizji,może tam ktoś je zauważy. http://asta24.pl/index.php?section=ogloszenia&subsection=list&id=43 Jutro kupie kabel,zgram więcej zdjęć Quote
sharka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 tam gdzie to możliwe dodałam w ogłoszeniach nowe zdjęcia :) Quote
sharka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Na FB wyczytałam że został z piesków tylko Uszatek Quote
abra43 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Sharka dziękuje za wiadomość super,że dwa pieski już mają domki teraz został tylko już Uszatek i napewno znajdzie też domek. Quote
cancer43 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Tak,został tylko Uszatek - najmłodszy ze wszystkich - wet ocenia go najwyżej na rocznego psiaka.Suczka pojechała do córki p.doktor do Szczecina,reszcie p.doktor znalazła domy w okolicy,co jest o tyle dobre że jeżdżąc do pacjentów będzie monitorować domy stałe. Na FB odezwał się kandydat na DS z okolic Warszawy,z rozbrykanym,pełnym energii sześciolatkiem.Dom sprawdzony,chcą jednocześnie adoptować suczkę ze schroniska i wprowadzić jednocześnie dwa psy do domu.I to jest godne pochwały . No ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.Od poniedziałku psy miałyby zostawać po 8 godzin same w domu.A jak zrobią kipisz w domu i będą chcieli z nich zrezygnować ? Albo nabrudzą ? Proszę,wypowiedzcie się czy załatwiać transport. Z tego co wiem,gmina dołożyłaby do transportu,wyjdzie im taniej niż ewentualne opłacanie schroniska. Tylko ta odległość ponad 400 km Quote
barb Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Z jednej strony to szansa a z drugiej spore ryzyko. Psiaki na pewno będą potrzebować czasu żeby przywyczaić sie do nowego domu i siebie nawzajem. Czy potencjalny dom będzie wyrozumiały i cierpliwy ? Nie umiem doradzić... A co z ewentualną wizytą przedadopcyjną ? Quote
cancer43 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Wizytę przedadopcyjną robiły dziewczyny,których suczka idzie do tego domu,no ale to już nieaktualne,pójdzie tam pies ze schroniska - towarzysz suczki Quote
sharka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Czyli wciąż szukamy domku dla Uszatka. Dziwi mnie że żadnego odzewu z ogłoszeń nie ma Quote
cancer43 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 No właśnie !! A on taki śliczny ! Ja poumieszczałam jego ogłoszenia na wszystkich lokalnych forach - i też nikt o niego nie pyta. Quote
abra43 Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 (edited) Ja uważam też,że jest to ryzyko tymbardziej,że Uszatek przyzwyczajony jest do otwartej przestrzeni a teraz ma byc zamknięty to może byc zle i co wtedy?Zostanie w obcym dla niego miejscu zamknięty bez obecnośći człowieka z nowym pieskiem. Edited October 18, 2012 by abra43 Quote
barb Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='cancer43'] Wstawiłam je na strony naszej lokalnej telewizji,może tam ktoś je zauważy. http://asta24.pl/index.php?section=ogloszenia&subsection=list&id=43 Cancer tu jest napisane, ze część psiaków jest w awaryjnych dt. Czy ktoryś oprocz Uszatka szuka jeszcze stalego domu ? "Adoptuj przyjaciela data dodania: Niedziela, 2012.10.14 opis: W Lotyniu ,po smierci starszej pani zostało na posesji 9 psów,opiekuje się nimi p.doktor(obiecała to umierającej) Zbliża się zima,potrzebne domy dla ślicznych,młodych,niedużych psiaków(sami panowie) psiaków.Część została umieszczona w awaryjnych domach tymczasowych,pilnie potrzebują schronienia ALF i USZATEK cena: ------------------ kontakt: p.doktor 602 461 085 lub 666 190 584" Quote
cancer43 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Okazało się że te awaryjne zostały stałymi. P.doktor ma siłę przekonywania - w malutkich miejscowościach lekarz to autorytet.Do tego,jeżdżąc na wizyty będzie miała wgląd w sytuację psiaków. Alf pojechał do domu w Gnieznie Niestety,Uszatek jakoś nie ma szczęścia.Dziwi mnie że ci państwo,u których w kojcu siedzi Uszatek nie chcą go zatrzymać.Mało tego,ciągle bombardują pytaniami kiedy go ktoś od nich zabierze Quote
barb Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 cancer43 napisał(a):Okazało się że te awaryjne zostały stałymi. P.doktor ma siłę przekonywania - w malutkich miejscowościach lekarz to autorytet.Do tego,jeżdżąc na wizyty będzie miała wgląd w sytuację psiaków. Alf pojechał do domu w Gnieznie Niestety,Uszatek jakoś nie ma szczęścia.Dziwi mnie że ci państwo,u których w kojcu siedzi Uszatek nie chcą go zatrzymać.Mało tego,ciągle bombardują pytaniami kiedy go ktoś od nich zabierze Dzięki za info. Czyli oglaszamy teraz samego Uszatka. Postaram sie wyedytowac ogłoszenia. Quote
cancer43 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 barb napisał(a):Dzięki za info. Czyli oglaszamy teraz samego Uszatka. Postaram sie wyedytowac ogłoszenia. Dzięki,aniele :lilangel: Quote
barb Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 (edited) [quote name='cancer43']Dzięki,aniele :lilangel: Nie ma za co. Zobaczcie czy taki tekst moze być. Prosze o ewentualne poprawki. I czy Uszatek ma więcej fotek ? http://alegratka.pl/ogloszenie/malutki-piesek-pilnie-poszukuje-domu-21174555.html Zrobilam tez nowe na dogo http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/6054/ i wyedytowalam i odświeżylam na przygarnijzwierzaka http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Maly-psiak-szuka-domu-id48626.html Edited October 21, 2012 by barb Quote
cancer43 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Fotki to on ma ,tylko w ciągu tygodnia moje pociechy zażarły mi już drugi kabel do zgrywania zdjęć a żeby kupić następny muszę pojechać do miasta. Tekst jest super. Kasia Pisarska też obiecała zająć się reklamowaniem Uszatka - może jej się uda Quote
sharka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 ja jeszcze dopisałam że w razie potrzeby pomożemy z transportem Quote
sharka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 trzymam kciuki z całych sił za malucha, biedak sam został z całej rodzinki :( Quote
cancer43 Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 sharka napisał(a):trzymam kciuki z całych sił za malucha, biedak sam został z całej rodzinki :( No właśnie,a chyba najładniejszy ze wszystkich Quote
cancer43 Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 abra43 napisał(a):Co dalej z Uszatkiem?:niewiem::niewiem: Bez zmian,ze zdjęciami kicha - nigdzie nie znalazłam kabla do zgrywania zdjęć,a mam też w aparacie obfocone dwa bazarki.Zaraz sprawdzę na Allegro,może tam dostanę Quote
cancer43 Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Ja się chyba zabiję,właśnie dostała taką wiadomość [FONT=lucida grande]Ja napatoczyłam sie na pobitego psa myslac że to pies niewidomy, okazało sie jednak, że skatowany - na szczęscie ma lokum u pewnego człowieka, niestety na dworze, ale dobre i to, opuchnięty siusiak, podbrzusze, wybałuszone, przerażone oczy, żebra prawdopodobnie połamane i kupa much i robali na nim, boki w łajnie [/FONT][FONT=lucida grande]Lekarka robi zastrzyki i podaje jakieś leki, mam nadzieje, że wyjdzie z tego [/FONT][FONT=lucida grande]Pies jest w Okonku u faceta na podwórzu w budzie, dom ledwo wybudowany, to jest chyba samotny człowiek ,[/FONT][FONT=lucida grande]Ten pan powiedział, że juz go nie odda, bo tak mu go szkoda [/FONT][FONT=lucida grande]Mam nadzieję, że lekarka wie co robi. On się przewracał na łące i leciał przed siebie, wyglądał cholera jak niewidomy, a to było takie przerażenie. Maleńki jest taki ponad kostkę u nogi, nie siega nawet polowy łydki, kudłatowaty kundelek biszkoptowy [/FONT] Quote
Recommended Posts