Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie one ładne... Jak będzie więcej zdjęć postaram sie wyedytować ogłoszenia.
[quote name='cancer43']Nie mogę zgrać zdjęć,bo moja kocica Celina pogryzła kabel od aparatu,ale chociaż dwa ,z komórki

ALF

USZATEK

Oba są śliczne i przytulasne

Wstawiłam je na strony naszej lokalnej telewizji,może tam ktoś je zauważy.

http://asta24.pl/index.php?section=ogloszenia&subsection=list&id=43

Jutro kupie kabel,zgram więcej zdjęć

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak,został tylko Uszatek - najmłodszy ze wszystkich - wet ocenia go najwyżej na rocznego psiaka.Suczka pojechała do córki p.doktor do Szczecina,reszcie p.doktor znalazła domy w okolicy,co jest o tyle dobre że jeżdżąc do pacjentów będzie monitorować domy stałe.
Na FB odezwał się kandydat na DS z okolic Warszawy,z rozbrykanym,pełnym energii sześciolatkiem.Dom sprawdzony,chcą jednocześnie adoptować suczkę ze schroniska i wprowadzić jednocześnie dwa psy do domu.I to jest godne pochwały .
No ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.Od poniedziałku psy miałyby zostawać po 8 godzin same w domu.A jak zrobią kipisz w domu i będą chcieli z nich zrezygnować ?
Albo nabrudzą ?
Proszę,wypowiedzcie się czy załatwiać transport. Z tego co wiem,gmina dołożyłaby do transportu,wyjdzie im taniej niż ewentualne opłacanie schroniska.
Tylko ta odległość ponad 400 km

Posted

Z jednej strony to szansa a z drugiej spore ryzyko. Psiaki na pewno będą potrzebować czasu żeby przywyczaić sie do nowego domu i siebie nawzajem. Czy potencjalny dom będzie wyrozumiały i cierpliwy ? Nie umiem doradzić... A co z ewentualną wizytą przedadopcyjną ?

Posted (edited)

Ja uważam też,że jest to ryzyko tymbardziej,że Uszatek przyzwyczajony jest do otwartej przestrzeni a teraz ma byc zamknięty to może byc zle i co wtedy?Zostanie w obcym dla niego miejscu zamknięty bez obecnośći człowieka z nowym pieskiem.

Edited by abra43
Posted

[quote name='cancer43']

Wstawiłam je na strony naszej lokalnej telewizji,może tam ktoś je zauważy.

http://asta24.pl/index.php?section=ogloszenia&subsection=list&id=43

Cancer tu jest napisane, ze część psiaków jest w awaryjnych dt.
Czy ktoryś oprocz Uszatka szuka jeszcze stalego domu ?

"Adoptuj przyjaciela
data dodania: Niedziela, 2012.10.14

opis: W Lotyniu ,po smierci starszej pani zostało na posesji 9 psów,opiekuje się nimi p.doktor(obiecała to umierającej) Zbliża się zima,potrzebne domy dla ślicznych,młodych,niedużych psiaków(sami panowie) psiaków.Część została umieszczona w awaryjnych domach tymczasowych,pilnie potrzebują schronienia ALF i USZATEK
cena: ------------------
kontakt: p.doktor 602 461 085 lub 666 190 584"

Posted

Okazało się że te awaryjne zostały stałymi. P.doktor ma siłę przekonywania - w malutkich miejscowościach lekarz to autorytet.Do tego,jeżdżąc na wizyty będzie miała wgląd w sytuację psiaków.
Alf pojechał do domu w Gnieznie
Niestety,Uszatek jakoś nie ma szczęścia.Dziwi mnie że ci państwo,u których w kojcu siedzi Uszatek nie chcą go zatrzymać.Mało tego,ciągle bombardują pytaniami kiedy go ktoś od nich zabierze

Posted

cancer43 napisał(a):
Okazało się że te awaryjne zostały stałymi. P.doktor ma siłę przekonywania - w malutkich miejscowościach lekarz to autorytet.Do tego,jeżdżąc na wizyty będzie miała wgląd w sytuację psiaków.
Alf pojechał do domu w Gnieznie
Niestety,Uszatek jakoś nie ma szczęścia.Dziwi mnie że ci państwo,u których w kojcu siedzi Uszatek nie chcą go zatrzymać.Mało tego,ciągle bombardują pytaniami kiedy go ktoś od nich zabierze

Dzięki za info. Czyli oglaszamy teraz samego Uszatka. Postaram sie wyedytowac ogłoszenia.

Posted (edited)

[quote name='cancer43']Dzięki,aniele :lilangel:
Nie ma za co.
Zobaczcie czy taki tekst moze być. Prosze o ewentualne poprawki.
I czy Uszatek ma więcej fotek ?
http://alegratka.pl/ogloszenie/malutki-piesek-pilnie-poszukuje-domu-21174555.html

Zrobilam tez nowe na dogo
http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/6054/
i wyedytowalam i odświeżylam na przygarnijzwierzaka
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Maly-psiak-szuka-domu-id48626.html

Edited by barb
Posted

Fotki to on ma ,tylko w ciągu tygodnia moje pociechy zażarły mi już drugi kabel do zgrywania zdjęć a żeby kupić następny muszę pojechać do miasta.
Tekst jest super.
Kasia Pisarska też obiecała zająć się reklamowaniem Uszatka - może jej się uda

Posted

abra43 napisał(a):
Co dalej z Uszatkiem?:niewiem::niewiem:

Bez zmian,ze zdjęciami kicha - nigdzie nie znalazłam kabla do zgrywania zdjęć,a mam też w aparacie obfocone dwa bazarki.Zaraz sprawdzę na Allegro,może tam dostanę

Posted

Ja się chyba zabiję,właśnie dostała taką wiadomość

[FONT=lucida grande]Ja napatoczyłam sie na pobitego psa myslac że to pies niewidomy, okazało sie jednak, że skatowany - na szczęscie ma lokum u pewnego człowieka, niestety na dworze, ale dobre i to, opuchnięty siusiak, podbrzusze, wybałuszone, przerażone oczy, żebra prawdopodobnie połamane i kupa much i robali na nim, boki w łajnie

[/FONT]
[FONT=lucida grande]Lekarka robi zastrzyki i podaje jakieś leki, mam nadzieje, że wyjdzie z tego

[/FONT]
[FONT=lucida grande]Pies jest w Okonku u faceta na podwórzu w budzie, dom ledwo wybudowany, to jest chyba samotny człowiek

,[/FONT]
[FONT=lucida grande]Ten pan powiedział, że juz go nie odda, bo tak mu go szkoda

[/FONT]
[FONT=lucida grande]Mam nadzieję, że lekarka wie co robi. On się przewracał na łące i leciał przed siebie, wyglądał cholera jak niewidomy, a to było takie przerażenie. Maleńki jest taki ponad kostkę u nogi, nie siega nawet polowy łydki, kudłatowaty kundelek biszkoptowy

[/FONT]