Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

kawa jakaś tania i smak tez ma tani...:eviltong: ciastka kruche,za słodkie dla mnie...:eviltong: herbata niedobra :eviltong:

Posted

[quote name='marta.k9080']kawa jakaś tania i smak tez ma tani...:eviltong: ciastka kruche,za słodkie dla mnie...:eviltong: herbata niedobra :eviltong:[/QUOTE]

Za darmo to ma i jeszcze narzeka :diabloti:

Posted

Neron jak był mały tez tak robił , ale On z kolei za każdym , jak ja poszłam do sklepu a został z siostrą był "ryk" jak siostra poszła a ja z nim została tez "aria " ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Za darmo to ma i jeszcze narzeka :diabloti:[/QUOTE]

a co!:diabloti:

[quote name='dOgLoV']Neron jak był mały tez tak robił , ale On z kolei za każdym , jak ja poszłam do sklepu a został z siostrą był "ryk" jak siostra poszła a ja z nim została tez "aria " ;)[/QUOTE]

Luna zlewa wszystkich,ona kocha tylko mnie:loveu::diabloti:

wpadłam i znikam,poświeciłam dogo całe 15min:diabloti:
idę z Luną na dwór zanim się rozpada i do wyrka,bo o 5.00 zaczynamy spacer:diabloti:
papa:p

Posted

Kaja na uczona zostawać pod sklepem z takim "trochę pijącym", jak ja na szybko po zakupy lecę ;) A jak wracam to cieszy się jakby rok mnie nie widziała :D

PS. Od razu wyjaśniam, pan tzw. "menel", który miał swojego owczarka 16 lat, i jest w nich zakochany. Moja go uwielbia bo zawsze ma piłkę ze sobą i w czasie szybkich zakupów się z nią bawi, fajny człowiek z dobrym sercem do zwierząt ;)

Posted

[quote name='marta1624']Kaja na uczona zostawać pod sklepem z takim "trochę pijącym", jak ja na szybko po zakupy lecę ;) A jak wracam to cieszy się jakby rok mnie nie widziała :D

PS. Od razu wyjaśniam, pan tzw. "menel", który miał swojego owczarka 16 lat, i jest w nich zakochany. Moja go uwielbia bo zawsze ma piłkę ze sobą i w czasie szybkich zakupów się z nią bawi, fajny człowiek z dobrym sercem do zwierząt ;)[/QUOTE]

W moim mieście też był (mam nadzieję, że jeszcze jest) koleś, który zbierał kartony, butelki itp. i sprzedawał. Zawsze miał jakiegoś psiaka :) Tak jak te psy go kochały, a on je, to aż pozazdrościć :)

Posted

No ten pan też taki ;) Ma naprawdę wielkie serce do zwierząt, dlatego bez obaw ją z nim zostawiam ;) Znam go już tyle lat, a poprzedni owczarek był najlepiej wychowanym i ułożonym w mieście ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='marta1624']
PS. Od razu wyjaśniam, pan tzw. "menel", który miał swojego owczarka 16 lat, i jest w nich zakochany. Moja go uwielbia bo zawsze ma piłkę ze sobą i w czasie szybkich zakupów się z nią bawi, fajny człowiek z dobrym sercem do zwierząt ;)[/QUOTE]

nie każdy "menel" jest zły;) ja też znam paru co są ok,tylko tak im w życiu wyszło,że zostali "menelami"

u nas 8'C :diabloti:
Luna pomimo to rano wskoczyła do wody.Ważyłam ją ostatnio,znów ma nędzne 27 kg:roll: Ona chyba nigdy nie będzie wyglądać jak dorosły Owczarek....:roll:

Posted

Moja waży 31kg. Ostatnio spotkałyśmy pana z ONką rodowodową i była wysokości mojej, a posturę niewiele większą. Dopiero przy niej i przy labku znajomej widzę jaka Kaja duża :D A Luna jest sterylizowana?

Guest wolfheart
Posted

nie jest,tyle razy podchodziłam do tego,a zawsze stchórzyłam:roll:
właśnie miałam Wam napisać ,że Luna od tygodnia ma cieczkę,i dzisiaj rozmawiałam z Vetką ,powiedziała że najlepiej byłoby sterylizować w sierpniu...

Guest wolfheart
Posted

tak ja wiem,ale się boję...
ostatnio jakaś pani co z nią o psach rozmawiałam,powiedziała mi ,że jej sunia odeszła tydzień po sterylizacji bo jakieś komplikacje miała czy coś:shake:

Posted

Moja Tora ważona 2 tygodnie temu-29,7kg :)

A ja nie jestem (już) zwolennikiem sterylki i jak wiesz, że ją upilnujesz, a boisz się ją dać pod nóż, to zostaw tak jak jest :)

Posted

Marta nie bój się, ja też się bałam ale teraz mam spokój z cieczkami i nie boję się że w instynkcie mi zwieje jak ją puszczę i rozmnożę kundelki ;) U mnie strach był podążający, ale mam zaprzyjaźniona wetkę, Kaję odebrałam wyburzona, wyszła o własnych siłach, a jak pytałam ile ją znosić po schodach itp to węgla powiedziała że wcale i żeby normalnie znią wychodzić i się nie użalać. Ale przyznam- jak zasypiała to miałam łzy w oczach :roll: Zwłaszcza że miesiąc wcześniej uśpiliśmy naszego jamnika :(

Guest wolfheart
Posted

a dlaczego nie jesteś "za"?tylko ,że miesiąc spacerów z kolegami mamy w d*pie:roll:

Posted

[quote name='marta.k9080']a dlaczego nie jesteś "za"?tylko ,że miesiąc spacerów z kolegami mamy w d*pie:roll:[/QUOTE]

U mnie też jest brak spacerów z "facetami" ;)
Nie jestem "za" bo obejrzałam kiedyś bardzo ciekawy odcinek "psie adopcje i nie tylko" Kasi Pisarskiej, właśnie o sterylkach.
Ten program jest jak najbardziej za wszystkim co ograniczy rozmnażanie psów. Ale wyraźnie zaznaczyli, że u suki, to nie jest zabieg jak u psa. U suki, to jest bardzo poważna operacja.
Ja rozumiem, że suka jest narażona na raka i ropomacicze. Tylko, że nikt nie mówi o innych rzeczach, które mogą się pojawić "po" sterylce (popuszczanie moczu, zwiększone prawdopodobieństwo dysplazji).
Ja miałam zawsze suki. Żadna nie umarła z powodu ropomacicza. I nikt z moich znajomych, kto miał sukę, też nie miał z tym problemów.

Marta, pogadaj z wetką. Ale niech Ci powie o wszystkich plusach i minusach :)

Guest wolfheart
Posted

wetka polecała mi sterylkę,no i ostatnio faktycznie sporo ludzi w moim mieście się zdecydowało...ale ja nie mogę wyzbyć się strachu ,że Luna się nie obudzi,albo że będzie jakas komplikacja,chyba bym umarła jakbym ją teraz straciła:shake:

Posted

Ja niestety miałam 2 suki u rodziny i obie z ropomaciczem :shake: Samej sterylizacji jakąś super zwolenniczką nie jestem, ale plusów było więcej ;) Pewnie jakbym miała sukę z rodowodem to bym nie ciachała tylko wystawiała, ale mam kundelka. Z popuszczaniem fakt, zdaża się (z tego co czytałam to 10% ale ileś temu to było ;)), a z dysplazją u mojej i tak nic nie wiadomo- nie znam badań przodków, nic o nich nie wiem. Przed sterylką zrobiliśmy badania i wyszło wszystko ok (w tym prześwietlenie w kierunku dysplazji). Ale to jest decyzja osobista, pogadaj z wetem, poczytaj, rozważ ;)

Guest wolfheart
Posted

starczy dogo na dziś:eviltong: dobranoc:p