Agusia81 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Witam! Wczoraj nasza sunia (mieszaniec sznaucerki i polskiego owczarka nizinnego) odeszła. Była z nami 12 lat. Rok temu musieliśmy uśpić starszą, schorowaną kundlicę. W domu jest rozpacz, pustka. Mam małego Synka, który szuka naszej Funny. Stąd szybka decyzja - musimy mieć pieska. Najpierw myśleliśmy o wzięciu psiaka ze schroniska. Chyba lepiej szczeniaka lub młodego - żeby wychować, żeby przyzwyczaił się do dziecka itp. Koleżanka napisała o jednej suni - właśnie mieszańcu westa z yorkiem. Znajoma ma jeszcze jedną do oddania. Nie miałam styczności z pieskami takich ras, a tym bardziej ich mieszańcami. Nie wiem jakiej wymagają pielęgnacji. Czy muszą jeść jakieś specjalne suche karmy? Nasze dwie sunie całe życie jadły tylko drobiowe Chappi - nic innego im nie smakowało. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy. Czy taki mały piesek musi być noszony po schodach jak jamnik? Czy jamniki są wyjątkiem ze względu na krótkie łapki i długie kręgosłupy? Bardzo proszę o wszelkie info i rady. Quote
Dzikie nieporadne Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Nie radzę kupować kundelków... Lepiej kup rasowego albo weź szczeniaka ze schroniska ;) Chappi to nie jest dobra karma , lepiej zmienić , np. na royal canin , Brit ,Husse, bosch to ze schodami dotyczy tylko młodych jamników :) Yorki-muszę albo nosić papiloty albo być strzyżone westy- trzeba trymować. Quote
Wilczurkapl Posted January 22, 2018 Posted January 22, 2018 Tak się składa że ja mam w domu krzyżówkę yorka z westem.(wiem że stary temat) Quote
Recommended Posts