Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponieważ zrobiło się już zimno, Rumba mieszka z nami w domu. Niestety musi być izolowana od innych psiaków bo z Raszką i Maćkiem się za bardzo nie lubią. Nigdy w życiu nie miałam tak jęczącego psa. Leży i stęka, idzie na dwór, szczeka, rano się obudzi - robi taki raban, że pewnie jakby antyterroryści mi wpadli do domu, to nie zauważyłabym różnicy (inne psy oczywiście lecą z awanturą, bo na pewno mordercy przyszli). A, no i oczywiście na dworze siedzieć nie będzie, szybki sik, i drapie w drzwi (właściwiej było by napisać - taranuje je). A w domu znów jęczy i stęka. Jak tak dalej pójdzie, to doliczę za terapię u psychiatry :P

Rozliczenie za październik

hotel z wyżywieniem 291zł
transport 90km x 0,4zł = 36zł
= 327zł

Posted

Rumba - marudo, daj żyć, plizzzzz. Nie wyrobimy finansowo jak jeszcze będzie potrzebna Emiś terapia:razz:.

[B]Mary K[/B]. wpłaciła [B]70 zł[/B] na konsultacje. Dziękujemy :)
Tak więc na ten cel mamy [B]205 zł[/B] :)

[B]Emiś[/B] - jutro przeleję Ci kasę za październik.

Posted

Na konto Rumby otrzymałam [B]deklarację stałą[/B] za listopad i grudzień od [B]Sabina02.[/B]
Serdecznie dziękuję :)

Poza tym wpłynęła od [B]Paulina H[/B]. z fb kwota 10,00 na wyjazd do Lublina. Dzięki :)

Posted

Taaa... żyję... ledwo ;)
No cóż. Rumba ma się dobrze. Jęczy, szczeka i nie daj Boże zostawić ją na 10 sekund z workiem śmieci.
Biega po ogrodzie już z całym stadem, nie żrą się, ale w domu stosunki wciąż napięte i izolacja. Jak idzie zbiórka na wyjazd?

Posted

Jak się pieprzy, to wsio na raz.

Znalazł się psiak, który miał jechać z Rumbą do Lublina, dzięki czemu koszty paliwa poszłyby na pół. Niestety najprawdopodobniej (jutro powinnam mieć potwierdzone) drugi psiak nie pojedzie, tak więc wróciliśmy do punktu wyjścia :/ Czy ktoś mógłby wystawić jakiś bazarek na Rumbę? ja na razie jestem tak zawalona, że nie dam rady zrobić ogłoszeniowego, a jeśli szybko nie dozbieramy na tę konsultację, to nie wiem, jak to będzie. Zaraz spadnie śnieg, mój psiowóz sprawnością nie grzeszy i wolałabym nie robić tych 700km w złych warunkach pogodowych.

Jakby tego było mało, Rumba spięła się w ogrodzie z drugim psem. Ogólnie tragedii by nie było, została "tylko" uderzona zębem, niestety tak nieszczęśliwie, że w dolną powiekę. Rogówka na szczęście jest cała, dostaje tylko antybiotyk do oka i lek przeciwzapalny.

Posted

Emiś
Dzięki wpłacie [B]Joanny G.P. z fb 60 zł[/B] :) - mamy na wyjazd 295 zł.
Tak jak się umawiałyśmy, w poniedziałek całą kwotę przelewam na Twoje konto.

Posted

Powinno być akurat, bo Rumba będzie miała psiego towarzysza w podróży, więc koszty paliwa idą na 2 :)

Przy okazji, zajrzyjcie proszę na jego wątek. Biedak straszliwy :( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235455[/url]

Posted

Jesteśmy gotowi do drogi. Rumba i Feliks mieli zrobione SPA. Oboje nie byli z tego zadowoleni, ale teraz są czyściutcy i ślicznie pachną :P Jakbym Feliksa zapakowała do auta takiego prosto ze schroniska, to byśmy się podusili...

Z dobrych wieści - pojedzie z nami jeszcze sznaucerka mini od Malawaszki, tak więc koszty transportu pójdą na trzy :)

To będzie bardzo wesoły PsioWóz... Szczególnie, że ponoć sznaucerka to taka sama jęczydupa jak Rumba. Jak będą tak kwiczeć, to wysadzę na poboczu, będą wracać pieszo :P

Lecę się kimnąć i o 3 wyruszamy.