Nabu Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Witam serdecznie. Ostatnio towarzyszyłem mamie do zakładu pracy, w którym miała podjąć pracę. Na samym początku w oko rzucił mi się pies, podobny do wilczura, który nie wyglądał najlepiej, po zachowaniu widać było, że jest źle traktowany. Dziś mama wróciła do domu po pierwszym dniu pracy w owym zakładzie i powiedziała coś, co mnie bardzo przeraziło. Dowiedziałem się, że na terenie zakładu są dwa psy w typie wilczura (prawdopodobnie ONki), chociaż może być ich więcej. Ten drugi pies jest niższy od tego pierwszego, można przypuszczać, że jest w podeszłym wieku (wiek określam z rozmowy), jest bardzo zapchlony (na ciele ma place od tego drapania), a do tego śmierdzi niemiłosiernie (czuć go z odległości około 4m i ciężko wytrzymać nawet w tej odległości). Oba psy nie są karmione tak, jak powinny być. Widać, że dostają mało jedzenia, zwłaszcza ten starszy. Co mógłbym zrobić, aby te psy miały lepsze warunki? Zakład mieści się na terenie Słupska. Wątpię, aby policja i straż miejsca zrobiła z tym porządek - najpewniej nawet nie kiwną palcem. Nie mam innych pomysłów, kogo można by zawiadomić. Dowodów w postaci zdjęć i filmów nie posiadam i nie zrobię, ponieważ nie wpuszczą mnie w tym celu, czy innym na teren zakładu. Quote
LadyS Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Zgłosić do jakiejś prężnie działającej fundacji prozwierzęcej z okolicy, jak to wygląda - powinni zrobić kontrolę. Quote
natka.jezewska Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Dokładnie tak, nie czekaj zgłoś to jak najszybciej! Quote
Recommended Posts