Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='egradska'][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/1703/psiakawa.jpg[/IMG]

ZAPRASZAMY wszystkich członków Rady o spraszanie GOŚCI[/QUOTE]

A ja podrzucam póki co.

Posted

[quote name='DONnka']Dokładnie tak samo uważam :)
Nawet napisałam w nocy o tym, ale mnie wywaliło :roll:
Skarpeta działa na trzech forach, więc trzeba to jasno ustalić, żeby nie było zamieszania :)

[B]Egradska[/B], bardzo podoba mi się pomysł z SENATEM :razz:
A także propozycja, żeby do podjęcia decyzji wystarczyły 3 osoby z Rady owczarkowej i 2 z Senatu.
Mam jednak taką sugestię, żeby zaznaczyć, że wśród tych decyzyjnych dwóch osób z Senatu za każdym razem powinna być jedna osoba z dogo a jedna z owczarka.
Zapobiegnie to dublom w podejmowaniu decyzji, czyli np. takim sytuacjom: załóżmy, że mamy w skarpecie 200 zł; w tym samym momencie niezależnie na dogo i na owczarku zapada decyzja, żeby pomóc na tą samą kwotę dwóm różnym psiakom. Może to trochę wydumana sytuacja, ale zważywszy na ilość potrzebujących może się zdarzyć. Co myślicie ?[/QUOTE]

Donka, wszystkie właścicielki członków Senatu są na obu forach, więc nie powinno być problemu.

Posted

[quote name='egradska']Donka, wszystkie właścicielki członków Senatu są na obu forach, więc nie powinno być problemu.[/QUOTE]

Ja wiem, ale może się tak zdarzyć, że w momencie podejmowania decyzji wypowiadają się akurat tylko te 2 z dogo + 3 członków Rady z dogo no i decyzja zapada, a w tym samym czasie może się odbywać niezależnie podobny proces na owczarku. Gdy przyjdzie do wypłaty okaże się, że mamy dwa zakwalifikowane psy i tylko jedne 200 zł na przykład.
Chodzi mi o to, aby w tym zespole orzekającym zawsze była przynajmniej jedna osoba z innego forum, a nie wszystkie z jednego

Posted

a tu kolejna inicjatywa owczarkowa, która urodziła się na OWCZARKU, cytuję za dariex:

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Dodatkowo bicolor zajmie się projektowaniem pocztowek z owczarkami.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Pomyśleliśmy,ze wiele/-u z Was ma świetne foty własnych psiaków w cudnych okolicznościach przyrody lub inne- godne uwagi,więc proponuję aby wysyłać zdjęcia (tylko dobrej jakości,dobrej rozdzielczosci!) na e-mail : [SIZE=3] [email][email protected][/email][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Kwoty zebrane z zakupu pocztowek zasilą konto skarpety,jednocześnie[B] UWAGA! Osoby,które prześlą fotki i zdjęcia te zostaną wybrane do pocztówek [/B]( wysłanie zdjęcia nie jest jednoznaczne z tym,że zostanie ono użyte w akcji z różnych przyczyn)[B],wyrażają zgodę na wykorzystanie tych zdjęc do w/w akcji.[/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]

Posted (edited)

Owczarkarze, prosze zajrzyjcie do tej Donki od toyoty.:-(
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229788-ON-ki-ze-schroniska-dojrzałe-i-starsze-bez-szans-na-dom[/url]
Czeka ja igła, jesli szybko cos nie wymyslimy. W wyniku nieprzemyslanej adopcjji doszło do tragedii i zagryzła mała pinczerke.
To nie była jej wina, a wyrok juz niemal wydany:-(:-(:-(

Edited by bela51
Posted

Bela chyba dałaś zły link....[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229788-ON-ki-ze-schroniska-dojrza%C5%82e-i-starsze-bez-szans-na-dom/page4[/url] .Wyrwać psa ze schronu po to,by skazywać na eutanazję....ech.Wszystko się o kasę rozbija,łatwiej psa uśpić :shake:

Posted

Juz poprawilam, ale to wszystko przez to, ze nie moge pojac, jak mozna skazac psa na smierc.
I jak mogą to zrobic dogomaniacy ????????
Juz nawet nie chodzi o pieniadze, ale jest nas tutaj tak duzo, moze ktos miałby pomysł, gdzie szybko ją zabrac.
Poza tym jest chora, powinna trafic jak najszybciej do weterynarza i na operacje:-(

Posted

Tyle ich jest, że już nie wiem, gdzie najpierw, Rex z chorą łapką w sytuacji nie do pozazdroszczenia. Na wątku toyota pisze, że anett znalazła miejsce dla innej onki, która nie przeżyła operacji, może ta mogłaby na jej miejsce wskoczyc

Posted

[QUOTE]Juz poprawilam, ale to wszystko przez to, ze nie moge pojac, jak mozna skazac psa na smierc.
I jak mogą to zrobic dogomaniacy ????????
Juz nawet nie chodzi o pieniadze, ale jest nas tutaj tak duzo, moze ktos miałby pomysł, gdzie szybko ją zabrac.
Poza tym jest chora, powinna trafic jak najszybciej do weterynarza i na operacje[/QUOTE]
Co zrobisz Belu?Ja się nie będę już odnosił ale ta bezwzględnośc i do tego niby czarny humor,trochę mnie zaszokował.Szczególnie tu na Dogo.Ale trudno.Trzeba przywyknąć,że nie wszystko złoto,co się świeci...
[COLOR=#ff0000]Przepraszam za offa na wątku skarpetowym.[/COLOR]

Posted (edited)

tutaj będę ciężkie decyzje którego psiaka wybrać który bardziej priorytetem będzie ( moim zdaniem jak będzie już funkcjonować skarpeta lepiej kasę dać jednemu a więcej niż 10 psom po troszku bo w sumie co to by było 50 zł czy cuś ) dla tego uważam że będzie trzeba dobrze przemyśleć wybory by jak najlepiej pomóc ... bo tych owczarków można wymieniać i wymieniać ... :( :( :(

aktualizacja

[B]1. kakadu -[/B] [B][COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
2. Mortes -[COLOR=#ff0000] 5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
3. Mazowszanka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
4. al-ka - [COLOR=#ff0000]30[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
5. Beta&Czata - [COLOR=#ff0000]10 [/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
6. DONnka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
7. egradska - [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
8. Katarzyna Starkiewicz [COLOR=#ff0000]10 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
9. wolf122 - [COLOR=#ff0000]5 [/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
10.dariex z Owczarka i dogo- [COLOR=#ff0000]25[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
11.betka - [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
12.bela51 - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
13. anett - [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
14.luiza 126 z Owczarka [COLOR=#ff0000]30[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
15.aannee z Owczarka [COLOR=#ff0000]5 [/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów
[B]16.Elwira 1992 z Owczarka i dogo[/B] -[COLOR=#ff0000] 30 [/COLOR]o. dukatów[B]
17.agaton85 - z Owczarka i dogo [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B] o. duk atów[B]
18.arteria z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
19.karolek 615 z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
20.bicolor z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
21.Jo-aśka z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
22.sylwiaczek z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów
[B]23.witka4 z Owczarka - [COLOR=#ff0000]20 [/COLOR][/B] owczarkowych dukatów[B]
24.Nesa z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
25.Aronkowa z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
26.dianadi z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
27.Afra z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
28.Ola. z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
29.coffe z Owczarka- [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B] owczarkowych dukatów[B]
30.monicore -[COLOR=#ff0000]15[/COLOR] [/B] ow czarkowych duka tów[B]
31.Carmella z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
32.ewach z Owczarka – [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
33. ma_ga - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
34. joteska - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
35. justysiek - [COLOR=#ff0000]10 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
36. Brawurka z owczarkopedii - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR][/B] owczarkowych dukatów

razem : 420 owczarkowych dukatów ( o ile dobrze liczę hihi)

Edited by Elwira1992
Posted

Tu będzie ogromny problem.Jak podzielić te w sumie niewielkie pieniądze,by żaden potrzebujący owczarek nie został pokrzywdzony.Myslę,że przy tak małych (póki co;)) środkach,te pieniądze powinny działać na zasadzie pogotowia ratunkowego czyli na ratowanie życia i zdrowia.Ale to tylko takie moje przemyślenie.

Posted

[quote name='wolf122']Tu będzie ogromny problem.Jak podzielić te w sumie niewielkie pieniądze,by żaden potrzebujący owczarek nie został pokrzywdzony.Myslę,że przy tak małych (póki co;)) środkach,te pieniądze powinny działać na zasadzie pogotowia ratunkowego czyli na ratowanie życia i zdrowia.Ale to tylko takie moje przemyślenie.[/QUOTE]

ratowanie życia to priorytet, tyle że praktycznie każda forma pomocy to tak naprawdę ratowanie życia - jeśli kupimy karmę, zapłacimy za leki albo zabiegi, czy dołożymy do hoteliku - to też ratujemy życie

Jak na początek, to zaufało nam naprawdę dużo ludzi, a mam nadzieję, że jak będzie widać zasadność naszych działań, to będzie nas więcej. Pomysły pomocowe są perspektywiczne, a jeśli zjednoczymy siły z OWP anashara i SMON, to możemy mieć znacznie większe możliwości działania.

Nasza Rada na dzień dzisiejszy wygląda tak:

[B]1. kakadu -[/B] [B][COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
2. Mortes -[COLOR=#ff0000] 5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
3. Mazowszanka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
4. al-ka - [COLOR=#ff0000]30[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
5. Beta&Czata - [COLOR=#ff0000]10 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
6. DONnka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
7. egradska - [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
8. Katarzyna Starkiewicz [COLOR=#ff0000]10 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
9. wolf122 - [COLOR=#ff0000]5 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
10.dariex z Owczarka i dogo- [COLOR=#ff0000]25[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
11.betka - [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
12.bela51 - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
13. anett - [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
14.luiza 126 z Owczarka [COLOR=#ff0000]30[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
15.aannee z Owczarka [COLOR=#ff0000]5 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów
[B]16.Elwira 1992 z Owczarka i dogo[/B] -[COLOR=#ff0000] 30 [/COLOR]o. dukatów[B]
17.agaton85 - z Owczarka i dogo [COLOR=#ff0000]20[/COLOR] [/B]o. duk atów[B]
18.arteria z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
19.karolek 615 z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
20.bicolor z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
21.Jo-aśka z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
22.sylwiaczek z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów
[B]23.witka4 z Owczarka - [COLOR=#ff0000]20 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
24.Nesa z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
25.Aronkowa z Owczarka - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
26.dianadi z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
27.Afra z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
28.Ola. z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
29.coffe z Owczarka- [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
30.monicore -[COLOR=#ff0000]15[/COLOR] [/B]ow czarkowych duka tów[B]
31.Carmella z Owczarka - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
32.ewach z Owczarka – [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
33. ma_ga - [COLOR=#ff0000]5[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
34. joteska - [COLOR=#ff0000]10[/COLOR] [/B]owczarkowych dukatów[B]
35. justysiek - [COLOR=#ff0000]10 [/COLOR][/B]owczarkowych dukatów[B]
36. Brawurka z owczarkopedii [/B] [B][COLOR=#ff0000]10[/COLOR][/B] owczarkowych dukatów
[B]37.isiak z Owczarka - [B][COLOR=#ff0000]10[/COLOR] owczarkowych dukatów[/B][/B]
[B][/B]

Posted

[QUOTE]ratowanie życia to priorytet, tyle że praktycznie każda forma pomocy to tak naprawdę ratowanie życia - jeśli kupimy karmę, zapłacimy za leki albo zabiegi, czy dołożymy do hoteliku - to też ratujemy życie[/QUOTE]
Zgadza się,czasami jak nie ma gdzie psa ulokować to też wyrok:shake:....choćby ostatnia sprawa.....oby się dobrze skończyła.Egradska spłynąłem na ziemię,:razz:Nie ma tu wydatków mniej ważnych,tylko z pozoru się tak może wydawać.

Posted

[quote name='Olson']Witam się i tu. :)
Elwira, czy można prosić o link do tego suwaczka z ONkową skarpetą?[/QUOTE]

Witaj Olson :)
Miło Cię widzieć :)
Może ja mogłabym jakoś pomóc ? ;)