merryjanee Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 (edited) [FONT=Verdana]Veda w domu stałym !!! :) [/FONT][FONT=Verdana] Veda to młoda, dająca wiele radości, niewielka, drobnej budowy suczka, Brązowa-podpalana, gładkowłosa. [/FONT] [FONT=Verdana]Podczas spaceru lekko ciągnie, lecz reaguje na imię. [/FONT] [FONT=Verdana]Zna komendę 'siad'. Jest bardzo przyjacielsko nastawiona do człowieka.[/FONT] [FONT=Verdana]Na pierwszym spacerze od razu się otworzyła, zadowolona ze spaceru okazywała wiele miłości.[/FONT] [FONT=Verdana]Kocha pieszczoty oraz wszelkiego rodzaju zabawy. [/FONT] [FONT=Verdana]Do innych psów podchodzi z dystansem, na początku nieufnie podchodzi sprawdzając czy może zacząć zabawę i wyczuwa czy inny pies jej na to pozwoli czy nie. Jeśli jednak znajdzie kompana chętnie zaczyna się bawić.[/FONT] [FONT=Verdana]Od pierwszego wejrzenia się w niej zakochałam - pies idealny, radosny, wyważony, rozważny i zwracający uwagę na człowieka. Pomimo radości ze spaceru słucha co się do niej mówi.[/FONT] [FONT=Verdana]Warunkiem adopcji psa w schronisku jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz odbycie wizyty przez i po adopcyjnej. [/FONT] Veda na tablicy - http://tablica.pl/oferta/veda-filigranowa-mloda-sunia-szuka-domu-ID2gxip.html Edited February 12, 2014 by merryjanee Quote
merryjanee Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 ogłaszam dziewczynę od dłuższego czasu i nie przynosi to niestety efektu. To świetna, kochająca sunia, która bardzo szuka miłości. Quote
merryjanee Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Wrzucam następne zdjęcia suni, dzisiaj byłyśmy na spacerze, dokarmiłam ją trochę Royal Canin X-small. :) Quote
cancer43 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Veda to moje dwa w jednym - skrzyżowanie Józia i Dina - nóżeczki ma chudzieńkie jak Dino Quote
merryjanee Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 cancer43 napisał(a):Veda to moje dwa w jednym - skrzyżowanie Józia i Dina - nóżeczki ma chudzieńkie jak Dino od razu jak na nich popatrzyłam to pomyślałam o Vedzie :) wielkie podobieństwo Quote
merryjanee Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 dziewczynka ma pełno ogłoszeń. Wyznaję zasadę jako wolontariusz, że lepiej dobrze zająć się jednym psiakiem niż dziesięcioma po łebkach, więc pod swoją opieką mam tylko 2 sunię, a dodatkowo jeszcze jedną ogłaszam i tym zajmuję się bardzo skrupulatnie :) Quote
merryjanee Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 Głosowanie rozpoczęte ! Prosimy o głosy na nasze schronisko w Sosnowcu. Wystarczy kliknąć na kropeczkę przy schronisku i <GŁOSUJ> poniżej ! Głosy można oddawać do 6 grudnia do g. 20 ! Głos można oddać tylko jeden raz ! http://www.furkidz.eu/ Trzy pierwsze organizacje otrzymają odpowiednio 20, 15 i 10 obroży z serii Active. Quote
cancer43 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 zagłosowane,jestescie na 6 miejscu :shake: Quote
merryjanee Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 wiem, ale będziemy walczyć do końca !! Quote
gosia2313 Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Zapisuję :-) A co do głosowania, bo widzę, że o tym tu mowa, to z okazji Mikołaja nasze schronisko dostanie jakiś 'podarek' , bo ogranizacje, które miały ponad 5% dostają nagrodę pocieszenia :) A my cudem się załapaliśmy, bo mieliśmy 5,1% :) Quote
merryjanee Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Moja cudowna dziewczynka znalazła dzisiaj domek, będzie jej tam na pewno świetnie, cudowni ludzie, synek zakochał się w Vedzie od pierwszego wejrzenia, a ja nie mogłam się z dziewczyną rozstać, oczywiście popłakałam się straszliwie.. ahh tak się cieszę!! Quote
merryjanee Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Niestety.. łatwo przyszło, łatwo poszło. Synek Pani się rozchorował, stwierdziła, że to alergia i oddali ją, z wielkim bólem serca.. Nie wiem skąd taki wniosek, że to alergia jak nigdy wcześniej nie mieli psa, ale nic na to nie poradzę.. Żal mi tylko biednej Veduni. Quote
cancer43 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Vedunia pewnie szczęśliwa że jest znowu u ciebie.Poczytuje jej wątek i kibicuję bo taka podobna do moich.I własnie tego się boje przy ewentualnych adopcjach.Dino,niestety,kradnie jedzenie,potrafi wskoczyc na stól,kiedyś nawet ściągnął z patelni smażące się udko kurczaka.Podejrzewam że przy pierwszym takim wyczynie też będzie zwrot. Ludzie są nieodpowiedzialni,podejrzewam że ta choroba to tylko wymowka Quote
merryjanee Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Mogli chociaż przeczekać, co się będzie działo, ale oddali ją już po niespełna dniu. Ona nie jest u mnie tylko w schronisku.. :( i to dodatkowy ból. Quote
merryjanee Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 aaa u Vedy dzieje się.. niestety niezbyt pozytywnie została adoptowana w sobotę a w poniedziałek zwrócona z adopcji.. podobno szczekała i pokazywała zęby jak ktoś przychodził, Pani się wystraszyła i kazała zwrócić ehhh biedna moja malutka :( Quote
Crys Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Veda trafiła do DT i po paru dniach pojechała do DS :) Quote
merryjanee Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Crys napisał(a):Veda trafiła do DT i po paru dniach pojechała do DS :) nie chciałam się chwalić póki nie podpisana umowa o DS, ale jak już wygadałaś ;ppp Quote
merryjanee Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 w końcu Veda znalazła wymarzony domek, umowa podpisana :) Quote
merryjanee Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Veda znowu szuka domu. Pani, która ją zaadoptowała wyjechała za granicę, zabrała dzieci a psa zostawiła mężowi, który pracuje praktycznie całymi dniami i nie może zająć się psem. Przebywa aktualnie w DT. Świetnie dogaduje się z innymi psami, jest nauczona czystości. Pomóżcie znaleźć jej dom. Quote
merryjanee Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 A tutaj album z aktualnymi zdjęciami Vedy : https://plus.google.com/photos/109990066389840986968/albums/5955064462783241841?partnerid=gplp0 Quote
Recommended Posts