Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Verdana]Veda w domu stałym !!! :)
[/FONT]
[FONT=Verdana]
Veda to młoda, dająca wiele radości, niewielka, drobnej budowy suczka, Brązowa-podpalana, gładkowłosa. [/FONT]

[FONT=Verdana]Podczas spaceru lekko ciągnie, lecz reaguje na imię. [/FONT]
[FONT=Verdana]Zna komendę 'siad'. Jest bardzo przyjacielsko nastawiona do człowieka.[/FONT]
[FONT=Verdana]Na pierwszym spacerze od razu się otworzyła, zadowolona ze spaceru okazywała wiele miłości.[/FONT]
[FONT=Verdana]Kocha pieszczoty oraz wszelkiego rodzaju zabawy. [/FONT]
[FONT=Verdana]Do innych psów podchodzi z dystansem, na początku nieufnie podchodzi sprawdzając czy może zacząć zabawę i wyczuwa czy inny pies jej na to pozwoli czy nie. Jeśli jednak znajdzie kompana chętnie zaczyna się bawić.[/FONT]
[FONT=Verdana]Od pierwszego wejrzenia się w niej zakochałam - pies idealny, radosny, wyważony, rozważny i zwracający uwagę na człowieka. Pomimo radości ze spaceru słucha co się do niej mówi.[/FONT]

[FONT=Verdana]Warunkiem adopcji psa w schronisku jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz odbycie wizyty przez i po adopcyjnej.

[/FONT]

Veda na tablicy - http://tablica.pl/oferta/veda-filigranowa-mloda-sunia-szuka-domu-ID2gxip.html

Edited by merryjanee
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

cancer43 napisał(a):
Veda to moje dwa w jednym - skrzyżowanie Józia i Dina - nóżeczki ma chudzieńkie jak Dino

od razu jak na nich popatrzyłam to pomyślałam o Vedzie :) wielkie podobieństwo

Posted

dziewczynka ma pełno ogłoszeń. Wyznaję zasadę jako wolontariusz, że lepiej dobrze zająć się jednym psiakiem niż dziesięcioma po łebkach, więc pod swoją opieką mam tylko 2 sunię, a dodatkowo jeszcze jedną ogłaszam i tym zajmuję się bardzo skrupulatnie :)

• 4 weeks later...
Posted

Głosowanie rozpoczęte ! Prosimy o głosy na nasze schronisko w Sosnowcu. Wystarczy kliknąć na kropeczkę przy schronisku i <GŁOSUJ> poniżej !

Głosy można oddawać do 6 grudnia do g. 20 !
Głos można oddać tylko jeden raz !

http://www.furkidz.eu/

Trzy pierwsze organizacje otrzymają odpowiednio 20, 15 i 10 obroży z serii Active.

Posted

Zapisuję :-)

A co do głosowania, bo widzę, że o tym tu mowa, to z okazji Mikołaja nasze schronisko dostanie jakiś 'podarek' , bo ogranizacje, które miały ponad 5% dostają nagrodę pocieszenia :)
A my cudem się załapaliśmy, bo mieliśmy 5,1% :)

• 1 month later...
Posted

Moja cudowna dziewczynka znalazła dzisiaj domek, będzie jej tam na pewno świetnie, cudowni ludzie, synek zakochał się w Vedzie od pierwszego wejrzenia, a ja nie mogłam się z dziewczyną rozstać, oczywiście popłakałam się straszliwie.. ahh tak się cieszę!!

Posted

Niestety.. łatwo przyszło, łatwo poszło.
Synek Pani się rozchorował, stwierdziła, że to alergia i oddali ją, z wielkim bólem serca..
Nie wiem skąd taki wniosek, że to alergia jak nigdy wcześniej nie mieli psa, ale nic na to nie poradzę.. Żal mi tylko biednej Veduni.

Posted

Vedunia pewnie szczęśliwa że jest znowu u ciebie.Poczytuje jej wątek i kibicuję bo taka podobna do moich.I własnie tego się boje przy ewentualnych adopcjach.Dino,niestety,kradnie jedzenie,potrafi wskoczyc na stól,kiedyś nawet ściągnął z patelni smażące się udko kurczaka.Podejrzewam że przy pierwszym takim wyczynie też będzie zwrot.
Ludzie są nieodpowiedzialni,podejrzewam że ta choroba to tylko wymowka

• 4 months later...
Posted

aaa
u Vedy dzieje się.. niestety niezbyt pozytywnie
została adoptowana w sobotę a w poniedziałek zwrócona z adopcji..
podobno szczekała i pokazywała zęby jak ktoś przychodził, Pani się wystraszyła i kazała zwrócić

ehhh biedna moja malutka :(

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Veda znowu szuka domu. Pani, która ją zaadoptowała wyjechała za granicę, zabrała dzieci a psa zostawiła mężowi, który pracuje praktycznie całymi dniami i nie może zająć się psem.
Przebywa aktualnie w DT. Świetnie dogaduje się z innymi psami, jest nauczona czystości.
Pomóżcie znaleźć jej dom.