Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Trafił do schroniska 4 czerwca...nikt go nie szuka, nikt go nie chce Psiak był mocno zestresowany, nie szukał kontaktu z człowiekiem,tylko na widok psiaków zza kratami się ożywiał. Ma problem z oczkami - entropium - ma zakrapiane w tej chwili, oraz z tylnymi łapkami - chodzi na wyproście. W tej chwili jest już po kwarantannie...zaczął chodzić na spacerki i poza schronem zachowuje się inaczej - może nie jest jeszcze typem przytulaka, ale jakie takie glaski znosi i bez protestu daje się przytulić. Nie chciałabym, zeby ten psiak dożywocie spędził w schronie.Jak na razie nie ma problemu ze skórą. Bardzo proszę o pomoc dla niego. Jak będzie niebawem kastrowany wtedy jeśli się da to zrobi się oczka i prześwietli łapki. Boję się, że problem ortopedyczny przerośnie naszych wetów. No i nawet gdyby si udało zoperować go u nas...to on potrzebuje domu na okres pooperacyjny

Zdjęcia ze spacerku - widać te wyprostowane tylne łapki:

Szarpek jest po kastracji i operacji oczek. Niestety w tej chwili zabieg na łapkach trzeba odwlec w czasie.Wyszły rzepki i prawdopodobnie problemy z więzadlami. Niestety nie dało rady zrobić już rtg, bo zacząl się wybudzac (2 razy był "dosypiany" w trakcie) i oczka kończono na szybko, pani doktor nie chciała ryzykowac kolejnymi dawkami narkozy. Bez dt nie podejmujemy się operacji, nie wyobrażam sobie dochodzenia do siebie psa po operacji na obie łapy w schronisku...

nawet nie wiem o co prosić - o kasę? na co? w tej chwili i tak operacja jest awykonalna...
- o dom....ale czy to realne????

Edited by andzia69
Posted (edited)

robie wydarzenie na fb-kradne twoje teksty,moze dt sie znajdzie....

ile on ma lat?stosunek do psow?kotow?ewob czy podasz adres zwierzaka i nr konta-tez wkleje moze ktos cos wplaci......z dopiskiem "na szarpka" bedzie dla niego-ok?na byle co,moze byc na leczenie na dt...na co chcecie.moge dac troche ciuszkow dzieci i cos tam jeszcze na bazarek-mozna zrobic na niego-tylko moge dac ale ja juz za bazarek w tej chwili nie dam rady zabrac sie sama,wiec jak ktos chetny do prowadzenia to prosze bardzo

Edited by wilczka
Posted

Szarpek ma na imię Sanczo. Ma ok 3-4 lat. Na koty nie zwraca uwagi. Do suczek się cieszy. Do samców nie wiem.

Co do bazarku - niestety chętnych brak do wystawiania. W schronisku jest encyklopedia, ktorą też można wystawić...jakieś fanty by się pewnie znalazły...no ale nie ma kto wystawić:(

Posted

[quote name='wilczka']ewob czy podasz adres zwierzaka i nr konta-tez wkleje moze ktos cos wplaci......z dopiskiem "na szarpka" bedzie dla niego-ok?
Proszę bardzo, nic się nie zmieniło:

Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
ul. Św. Leonarda 1/4
25-311 Kielce
PL 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
z dopiskiem "dla Sanczo" lub "dla szarpka"

Fanty na bazarek też posiadam.

Posted

halo!!!!mam bezplatny tymczas dla szarpka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi:dziewczyna z kielc przeczytala na fb i moze sie niem zaopiekowac po operacji az nie dojdzie do siebie,tylko jak juz sie wykupuje to musi spadac:)ma w domu mloda haszczanke,oferyje tymczas i opieke pooperacyjna ale...(byloby zbyt pieknie gdyby nie bylo ale....)ma syna.jaki jest jego stosunek do dzieci?syn ma chyba 8 lat wiec nie bobas ale jesli szarpek pokazuje zabki na dzieci to lipa.dziewczyna czeka na wiadomosc ws stosunku do dzieci.

Posted

[quote name='wilczka']halo!!!!mam bezplatny tymczas dla szarpka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi:dziewczyna z kielc przeczytala na fb i moze sie niem zaopiekowac po operacji az nie dojdzie do siebie,tylko jak juz sie wykupuje to musi spadac:)ma w domu mloda haszczanke,oferyje tymczas i opieke pooperacyjna ale...(byloby zbyt pieknie gdyby nie bylo ale....)ma syna.jaki jest jego stosunek do dzieci?syn ma chyba 8 lat wiec nie bobas ale jesli szarpek pokazuje zabki na dzieci to lipa.dziewczyna czeka na wiadomosc ws stosunku do dzieci.

Kasia - hmmm...a co to znaczy "moze sie niem zaopiekowac po operacji az nie dojdzie do siebie,tylko jak juz sie wykupuje to musi spadac"???

generalnie nie chcialabym, żeby pies z domowego tymczasu znowu wrócił do schroniska...on był bardzo wyploszony, teraz się troche otworzył...ale jak znowu trafi z domu do schronu to będzie kiszka:( najlepiej niech podjedzie do schronu, zobaczy psa i dopyta co i jak...ja nie wiem, kiedy może być ta operacja...no i jedno pytanie - ktore piętro?

Posted

pietro pierwsze,mialo byc wykuruje a nie wykupuje:eviltong:.mysle ze mozna go tam dac,wiadomo ze minimum miesiac,dwa bedzie dochodzil do siebie-to jest zawsze dwa miesiace na znalezienie nowego domu-moze nie bedzie musial wracac do schronu.anita a moge jej podac twoj nr tel i zeby zadzwonila do ciebie?pogadaj z nia najlepiej sama.powiedz jej co i jak,jakie sa zagrozenia,ze opieka pooperacyjna to nie taki pikus,a jak juz ja przekonasz to moze dziewczyna sie zgodzi zeby nie tylko pooperacyjnie ale za do momentu kiedy nie znajdzie ds.wierze w twoja sile perswazji:)

• 2 weeks later...
Posted

ewab napisał(a):
Jest u dra czy wrócił do schronu?

w schronie...kcesz kolejnego zlamasa?:):) bo słyszałam, ze Samir opuszcza dr Krzycha:):) (bo Ajszy czy jak jej tam nie liczę;))

Posted

Nie Ajsza tylko Ashley. Poza tym ja to se mogę chcieć. I tak ciągle mnie nie ma, albo w cyferkach siedze. A o Samirze nic nie słyszałam. Póki co był plan coby Zojkę przeflancować i wziąć się za socjalizację szczeniora, bo nowy dom może jego zachowania nie zdzierżyć:cool3:

Posted

ewab napisał(a):
Nie Ajsza tylko Ashley. Poza tym ja to se mogę chcieć. I tak ciągle mnie nie ma, albo w cyferkach siedze. A o Samirze nic nie słyszałam. Póki co był plan coby Zojkę przeflancować i wziąć się za socjalizację szczeniora, bo nowy dom może jego zachowania nie zdzierżyć:cool3:

to mnie się o uszy obilo, że Samir ma juz wrocić do schronu:cool3: bo już uzdrowiony;):) W schronie na dzień dzisiejszy 40 szczyli, 1 chyba wolny boks i kokcydia:(

Posted

Szarpek dzisiaj poszedł do domu:) poszedl w ok. Kielc, do ludzi, ktorzy od dłuzszego czasu dzwonili do schroniska w jego sprawie, przyjeżdżali go odwiedzać. Mają kaukazkę, bernardynkę, z ktorymi chodzą na spacery! (na wsi!!!) mieli szarpka i dlatego tak im było żal naszego. Sanczo pojechał wraz z klatką, w ktorej musi być, żeby ograniczyć ruch po operacji łap. Państwo mają z nim jechać na kontrolę jak będzie termin.