Dżdżowniś Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 (edited) Gmoszczak pysio to ok7 letnia mixtura yorka z grzywaczem chńskim.Znaleziony podczas interwencji w jednej z pseudo w miejscu na obornik. Babsko powiedziało że psy sie jej puściły/ Grzywacz z yorkiem/ i żal jej było utopić ,to na obornik poszły i tam jakoś żyły kilka lat.Gmoszczak poszedł po interwencji do adopcji. Niestety nie długo się cieszył domkiem. Baba z domku stałego zadzwoniła i kazała go zabrać ,bo " podsikuje jej w mieszkaniu " z jednej strony pies nigdy nie był uczony czystości ale z kolei na pytanie czy była z nim u weta powiedziała że tak i że wet twierdzi że on jest dominantem i tyle. Kastracja nie była brana pod uwagę w ogóle. Inna sprawa że tocząca sie sprawa sądowa wobec pseudo eliminowała taką ewentualność bez uzasadnienia medycznego.Ale DS jakoś nie wykazał się zainteresowaniem zdrowiem maleństwa. Pysio więc został zwrócony do mnie. Faktycznie podsikiwał, ale moje doświadczenie mówiło mi że pies jest chory, więc w trybie natychmiast jadąc z moim DT Bombatem po operacji do chirurga zabrałam go razem z nim. Diagnoza, przewlekłe zapalenie prostaty, obustronna przepuklina pachwinowa!! Szok!!!! Przy pierwszym badaniu pan doktor zobaczył tylko dużą przepukline z jednej strony. Jak już zawiozłam go na zabieg ,to po zwiotczeniu wyszło że jest też z drugiej strony.Nie było na co czekać, bo groziła mu martwica jelita, które mogło wpaść w dziurę przepukliny. Położyłam go pod nóż. Niestety to nie koniec jego problemów zdrowotnych. Pysio ma problemy z oddychaniem, dusi się. Trzeba mu zrobić badania. Ma bardzo drażliwą tchawicę. Pysio gmoszczakiewicz bardzo potrzebuje pomocy i wsparcia ciotek. Jest krzywy, koślawy, w połowie łysy. Nie chodzi po schodach, nie informuje o potrzebach fizjologicznych. Ma problem z zaufaniem. Charczę jak się zdenerwuje i boi się rąk. Przy dużym lęku pojawia się atak duszności.Musi zostać zdiagnozowany więc błagamy o wsparcie. [B][COLOR=#a52a2a] [/COLOR][/B] [COLOR=#ff0000][B]Foty na str 4, 22[/B][/COLOR] [IMG]http://i.imgur.com/2rvvK.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/ZIE8p.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/wftpz.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/Q954g.jpg[/IMG] [B] [COLOR=#424242]black_sheep------- 10,00zł [/COLOR] b-b-----------------50,00zł Iv-------------------20,00zł Panna Marple-------30,00zł anusia&ajlu---------25,00zł *zaba*/bazarek----46,00zł Javena/bazarek----35,00zł anusia&ajlu---------20,00zł -------------------------------- Jest----------------236,00zł Rata u weta------- 170,00zł- Karma--------------80,00zł ------------------------------ Jest minus-----------14,00zł Mój bazarek----------62,50zł ------------------------------- Jest--------------------48,50zł black_sheep kagańce--20,00zł b-b bazarek------------13,00zł b-b bazarek-----------118,00zł ---------------------------------- Jest---------------------199,50zł rata u weta-------------120,00 zł - smakina zęby itp---------40,00zł- -------------------------------------- Jest-----------------------39,50zł karma---------------------80,00zł jest-----------------------40,00zł na minusie [URL]http://imgur.com/gBwVJ[/URL] Pod linkiem kartka od weta z wyliczeniem. 615zł koszt całkowitego leczenie Gmosia. Zaplaciłam do tej pory 465zł zostało 150 zł do zapłacenia. Gmoś jest już w domku został dług u weta za operacje 150zł [/B][COLOR=#ff0000][B]Gmoszczak dziękuje pierwszej cioci za wsparcie.Bardzo bardzo bardzo..(:..... [/B][B]Dzięki, dzięki, dzięki ciociom które go w ciągu dalszym wspierają . [/B][/COLOR][B][COLOR=#ff8c00] [/COLOR][/B] Edited November 27, 2012 by Dżdżowniś Quote
Dżdżowniś Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 (edited) [IMG]http://i.imgur.com/lG0VU.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/C35i7.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/1DLjs.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/sTGwI.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/3Aunu.jpg[/IMG] Edited June 25, 2012 by Dżdżowniś Quote
agawa9 Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 się melduję chłopak śliczny:loveu: myślałam, że z takiego miksa to wyjdzie straszydło, a jego się odkarmi, ostrzyże jak trzeba i będzie mniód, malyna ;))) Dżdżowniś-napisz proszę ile chłopak waży co do wrażliwej tchawicy-wiele yorasów tak ma. Póki co-wykmiń ubranko (najszybciej-z odciętego rękawa od bluzy) coby mu szyjkę opatulić i ten łysy brzuszek i ja wiem, że z czasem lipa, ale te bazarki 3a kołować-2óch chorowitych chłopaków to nie przelewki i każdy grosik się przyda. Może jeden wspólny bazar na obu?? Przytulanki dla gmoszczaka i jakby co-dzwoń, ja doświadczenie z yorasami jak wiesz mam (niestety) spore Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 (edited) On chodzi w kocim fartuchu((:Waży nie całe 3kg. Ten mój rozgrzebany bazarek teraz zrobię. Bo normalnie z tymi psami na nic nie mam czasu. Przy tym nawet dobrze się stało że pozwlekałam ,bo dostałam kilka dodatkowych fantów od koleżanek, to za jednym zamachem wystawię.Basza prawie ogarniety. Bomba zdrowieje. Teraz mam tego na tapecie. On na fotach całkiem ładny ale w rzeczywistości jest tak koślawy że szok. Zarzuca tyłem masakrycznie.No i to jego charczenie. Muszę go obserwować czy się prawidłowo załatwia. W ogóle teraz to on już jest ciut spokojniejszy. 3dni miał taką nerwicę że spać nie dawał. Piszczał, lał, trząsł się tak że się przewracał. Sztywniał. Myślałam że mi na serce zejdzie. Nigdy nie miałam takiego psa. Edited June 26, 2012 by Dżdżowniś Quote
black sheep Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Ja też myślałam, że będzie gorzej, ale urodziwy jest, takie śmiesznotki są najlepsze. 7 lat się biedaczek poniewierał, już na lepsze by mu wyszło, gdyby baba go sprzedała, może a nóż by go ktoś kochał:( Buuu zasmuciłam się... Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 (edited) Dzięki że przybyłyście do Ryjka/ tak nazywa go Andrzej z racji podobieństwa do jednej z postaci w muminkach((:/ Strasznie dziś mały kaszle.agawa napisała żeby mu tunel na szyję zrobić więc już popyla w gulfie((: Cioteczki błagam o wsparcie tego 3-kilowca.:modla:Trzeba go postawić na nogi i znaleźć mu domek.Ma 7lat wygląd cóż, ale jak się go odpicuje to będzie super pociechą dla kogoś. Wet każe grzbiet smarować kremem z filtrem 10 minimum, bo ma delikatną skórę jak na taką "pokrakę.Już go na spacerach podejrzewają o choroby skórne, że takie przełysiały((: Ogon ma straszliwy. Od dołu zarośnięty , a od góry łysy.Megamix straszny z niego jest. Edited June 26, 2012 by Dżdżowniś Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Nikt nie wspomoże mikrusa, choćby dobrym słowem? Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Podrzucę biedactwo może ktoś do niego zajrzy:sadCyber: Quote
BasiaD Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Ja też podrzucam bidulinka..Pomoc i kaska potrzebne na cito.... Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Witaj BasiaD na wątku maciupa.Hopsaj do góry niech cię biedactwo wypatrzą. Quote
black sheep Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 (edited) Dżdżowniś, może jakieś ogłoszenia? Jak chcesz to napisz co i jak, nr tel, to wykupie mu pakiet... Próbowałam zrobić banner ale do d* mi wyszedł:/ A kiedyś umiałam eh Dobra zrobiłam, musiałam ściagnąc program, skrakować, przypomnieć sobie, wyszło mizernie ale jest... Może taki być?:) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228743-7-letni-gmoszczak-grzywaczo-yorkoszczak-znaleziony-na-oborniku-Zwrot-z-adopcji-bo?p=19297890#post19297890"] [IMG]http://images40.fotosik.pl/1668/b74fc166cc260624.jpg[/IMG][/URL] Edited June 26, 2012 by black_sheep Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 (edited) O kurdeczki super dzięki owca !!! Wziełem go właśnie na spacer do sklepu.Masakra z nim. Trzęsie się tak strasznie że aż się boję że mu coś naprawdę pójdzie, ale innej możliwości żeby go przyzwyczajać do miejskiego otoczenia nie ma. Jak przejeżdża motocykl, to normalnie szuka miejsca żeby się schować.Co za pies mi się trafił. Co do ogłoszeń ,to na raze dopóki nie jest przebadany do końca, to nie ma co robić. Pójdzie do adopcji wyjdzie że ma coś z płucami i wróci. Następna trauma nie jest mu potrzebna. Jest absolutnym wszystkożerem.Gotowana kapusta nie jest mu obca wcina tylko mu się uszy trzęsą. Na tym oborniku to chyba tylko warzywami się żywił. Edited June 26, 2012 by Dżdżowniś Quote
black sheep Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Ale on ze strachu się tak trzęsie czy może z zimna? Trzeba go ubrać w coś, jakiś sweterek, taka golizna:) Moja najmniejsza też mam taki goluśki brzuch, więc nie ruszy się dziś z domu bo zimno jej. Sweterek ma:) Jak bannerek zatwierdzony to wklejam w podpis Quote
lula2010 Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 sliczny maluszek,chlodno mu moze,chociaz grzywek corki nawet zima rzadko kiedy ma ubranko.... Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 (edited) Owca banerek oficjalnie zatwierdzony. Jeszcze raz dziekówa.(: Weś mi jakąś instrukcję obsługi jak go przekopiować podeślij ((: On się dziewczyny ze strachu tak trzęsie. Już go przetestowałam.Jak się zdenerwuje to od razu ma trzęsiawkę.W nocy z nim wychodzę i jest cicho to jest zainteresowany otoczeniem i mimo że jest noc i chłodno to trzęsiawki nie ma. Aaale ty masz owca mega kluska w stadzie((: Ale to super pies co się zowie.Widziałam że też masz inne stwory do kochania.Eh a Ja na razie to mogę sobie co najwyżej pomarzyć o większym stadzie. Mikro mieszkanko mikro stadko , a chciała bym mieć konia.(: Edited June 26, 2012 by Dżdżowniś Quote
black sheep Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Ja na bazarku juz wyczaiłam takie ubranko dla niego (już bo go pomęczyła, przystroiła, taka typowa ciotka ze mnie):evil_lol: [B] 48.[/B] Błękitne ubranko dla psa. Nowe. Wymiary: Długość 26 Cm, obwód 16 cm x 2. Na odwrocie biała czaszka. [B]Cena wywoławcza: 5 zł[/B] [B]Kup teraz: 8 zł[/B] [IMG]Https://lh3.googleusercontent.com/-6LWz_RZFI_M/T-Q-hl24VYI/AAAAAAAADlM/0Y0qs0VknT0/s640/IMG00321-20110727-2329.jpg[/IMG] No a banerek to zaznaczasz cały, kopiujesz i wklejasz w podpisie (sygnaturze)... :cool1: Już podlinkowany wsadziłam. Tylko teraz coś pokrochmalili z podpisami i mało się mieści. Musiałam moje umarłe zwierzaki na chwilę usunąć, żeby się zmieścił :shake: Quote
Dżdżowniś Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 :mdrmed: Dobra jesteś hihihihi.Kurde zaraz tam zajrzę.Tak czy owak coś mu kupić trzeba ,bo pogoda jest teraz różna i on coś mi naprawdę kaszle i charcze za dużo. Chyba ze Ja czegoś nie wiem i może Ja się jeszcze nie wyznaje na tych mikrusach ,bo uwielbiam mięśniakowe molosowe, ale 29.06 idziemy na zdjęcie szwów więc wet go na bank osłucha i obejrzy, bo się o niego naprawdę martwię. Quote
black sheep Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 To zmierz go i ja mu zakupię to wdzianko, tylko malutkie jest, zmierz najpierw Quote
Dżdżowniś Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 No dopiero teraz mogłam wejść na dogo.Masakra z tymi awariami.Okey Owca wielkie dzięki od Ryjka Gmoszczakiewicza tylko weś sprawdz czy nie ma innych kolorów, bo się zastanawiam czy to białe zaraz nie będzie czarne.Chociaż z drugiej strony to i tak go noszę((: Kurde tak jeszcze nie było żebym z psem pod pachą albo w torbie popylała.Już się ze mnie Andrzej nabija że mam się natychmiast w róż wbić((: Ale... sam go bierze i nosi.Faceci to się mega kryją z takimi akcjami na mikropsy hehehehe((: Zaraz go pomierzę. Quote
black sheep Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Nie ma innego koloru [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228621-Ubrania-dla-Ciebie-i-Twojego-pupila-dla-Fado-do-28-06-12-Zapraszam-%29[/url] było moro;) ale już nie ma. Ale to fajny kolor ma, i z tyłu czacha:D Tylko czy pasuje Quote
lula2010 Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 [quote name='black_sheep']Ja na bazarku juz wyczaiłam takie ubranko dla niego (już bo go pomęczyła, przystroiła, taka typowa ciotka ze mnie):evil_lol: [B] 48.[/B] Błękitne ubranko dla psa. Nowe. Wymiary: Długość 26 Cm, obwód 16 cm x 2. Na odwrocie biała czaszka. [B]Cena wywoławcza: 5 zł[/B] [B]Kup teraz: 8 zł[/B] [IMG]Https://lh3.googleusercontent.com/-6LWz_RZFI_M/T-Q-hl24VYI/AAAAAAAADlM/0Y0qs0VknT0/s640/IMG00321-20110727-2329.jpg[/IMG] No a banerek to zaznaczasz cały, kopiujesz i wklejasz w podpisie (sygnaturze)... :cool1: Już podlinkowany wsadziłam. Tylko teraz coś pokrochmalili z podpisami i mało się mieści. Musiałam moje umarłe zwierzaki na chwilę usunąć, żeby się zmieścił :shake:[/QUOTE] ubranko wymiata ,bede elegancki.... Quote
Dżdżowniś Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 Lula Ty to jesteś((: hehehehe Całkowita długość Gmoszczaka to od szyi do nasady ogonka jakieś 32cm obwód w najgrubszym miejscu ok36 cm. Ten kubraczek to taka koszulka czyli na długośc byłaby ok natomiast nie wiem czy na obwód by pasowała. Quote
black sheep Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Cholercia, nie sądziłam, że są mniejsze pieski. Nie byłoby problemu, gdyby ciuch się naciągał... To teraz nie wiem... Zapytam na bazarku Quote
Dżdżowniś Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 Są mikro pinczerki i czichuachuły.Kropa dziewczyny z klatki obok jest mniejsza od Gmoszczaka(: Ten kubraczek byłby na nią za duży. Ooo zrobię jej fote to zobaczycie co to za sunia szok(: Też tak zwany brzydal/ sory brzydalka. Quote
Recommended Posts