Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mojemu też czasem odbija, że wciąż na kontakcie idzie. :p A ma takie dni jak wczoraj, gdzie wszystko jest ciekawsze niż pańia ;)

[url]http://imageshack.us/a/img22/9634/iuzk.jpg[/url] ugryzła się w język czy je liścia? :p

Posted

[quote name='Sonka95']Brawo Joy :multi: :multi: Ja jak mam smaki to Sonia przy mnie zawsze chodzi nawet się nie oddala , bo się boi , że inny pies jej zje :evil_lol: :diabloti:[/QUOTE]
Taa, pewnie taka grzeczna, bo knuje jakiś niecny plan :evil_lol:
A może ona piluje Ciebie, byś Ty jej nie zjadła:diabloti:
[quote name='Ty$ka']Mojemu też czasem odbija, że wciąż na kontakcie idzie. :p A ma takie dni jak wczoraj, gdzie wszystko jest ciekawsze niż pańia ;)

[URL]http://imageshack.us/a/img22/9634/iuzk.jpg[/URL] ugryzła się w język czy je liścia? :p[/QUOTE]
Oj, musisz chyba częściej do nas wpadać, bo już się skleroza dopadła :diabloti:

[quote name='Majkowska']Zrobiłaś jej kaganiec?
Chcę to zobaczyć ! :D[/QUOTE]
I to już trzeci :D Ciekawe ile ten pożyje zanim go zgubię...:hmmmm: :evil_lol:
[quote name='Talucha']Robisz kolorowy jak wcześniej? :D

Co z tym spacerem poniedziałkowym? :D[/QUOTE]
Nie, leniwa jestem i nie chciało mi się kupować taśmy... dlatego też tak długo zwlekałam ze zrobieniem kagańca, musiałam poczekać aż materiał sam do mnie przyjdzie :diabloti: Przecież tak ciężko jest wejść do pasmanteri, którą się codziennie mija :lol:Bo ten, tego - jakiś czas temu byliśmy ze szkoły na uniwersytecie gdańskim i z zajęć wyniosłam to, że na pewno nie zrobię kariery w oceanografi i smycz reklamową z UG, którą nam dawali :diabloti: Teraz już jest kagańcem :p

[IMG]http://imageshack.us/a/img853/6965/8c7z.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img543/8492/lq5a.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img802/259/hln6.jpg[/IMG]

Swoją drogą, chyba najwygodniejszy jaki do tej pory zrobiłam, bo po raz pierwszy idealnie trafiłam z wymiarami (pewnie dlatego, że również po raz pierwszy pies współpracował :evil_lol:), a i jest bardzo leciutki i szybko się go zapina :D

Dla przypomnienia:
Taki był pierwszy kaganiec (swoją drogą chyba nabardziej mi się podobał :D):
[IMG]http://imageshack.us/a/img593/2689/zdjecie101.jpg[/IMG]

A tu drugi :D
[IMG]http://imageshack.us/a/img542/9514/zdjecie891.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Yorkomanka']tylko po co chiłce kaganiec? :eviltong:[/QUOTE]
A po to by w autobusie mieć spokój :evil_lol: Jak ma kaganiec to mi nikt łap do niej nie wyciąga :razz: A i zresztą teorytycznie pies w autobusie musi mieć kaganiec, ale u niej się zwykle nie czepiają jak nie ma ;)
No i jak se ogon zwichnęła to żałowałam, że kaganiec zgubiłam, bo by się akurat bardzo przydał :D Bo tak to rękę trochę pogryzioną miałam :diabloti: Sama się zdziwiłam, że takie małe, a tak wściekle gryzie, no ale w sumie powód miała :lol:

Posted

U mnie w mieście żaden kanar się do yorka nie przyczepi, myślę że chiłce też by dali spokój :lol:
Ja to chyba nie mam psa tylko jakiegoś kosmitę, nawet jak dostawał cholernie bolące zastrzyki nie próbował nikogo użreć:loveu:

Posted

[quote name='phase'][url]http://imageshack.us/a/img542/9514/zdjecie891.jpg[/url] bombowy komplecik. :loveu::loveu:[/QUOTE]
Taa, tyle że już kompletem nie jest :D
[quote name='Yorkomanka']U mnie w mieście żaden kanar się do yorka nie przyczepi, myślę że chiłce też by dali spokój :lol:
Ja to chyba nie mam psa tylko jakiegoś kosmitę, nawet jak dostawał cholernie bolące zastrzyki nie próbował nikogo użreć:loveu:[/QUOTE]
E tam, ja z nią lubię w kagańcu jeździć ;) A moja u weta też grzeczna :D

[quote name='Talucha']O i jak fajnie na karabińczyk zapinany :lol:[/QUOTE]
No właśnie ten karabińczyk to tafiony pomysł był, bo dzięki niemu szybko się zapina :)

Posted (edited)

[quote name='Majkowska']Nie no mistrzostwo ten kaganiec :D
Chyba zrobię taki mojej kici :P[/QUOTE]
Myślisz, że jej się przyda? :D
Ciekawe ile by na niej wytrzymał :evil_lol:

Właśnie wróciłyśmy ze spaceru z Beatą i Zuzią :D Joy coraz bliżej podchodzi do Zuzi, więc jest dobrze :) A no i spotkałyśmy panią z 2 papilonami. A pani okazała się być na prawdę fajna. Najpierw ja wolałam się z Joy trzymać na uboczu, bo Zuzia i dwaj poznani koledzy szaleli jak głupi, ale potem jeden papilon zainteresował się Joyą, tej się to niespodobała i zaczęła kłapać pyskiem w powietrzu, to ją odciągnęłam, bo zwykle właściciele wtedy oburzeni :roll: A ta babka żebym ją puściła, że przecież nic nie zrobi i socjalizować się musi. Byłam w szoku, chyba po raz pierwszy usyszałam słowo 'socjalizacja' od postronnej osoby na spacerze :crazyeye: A, że sama jestem podobnego zdania, że takie sprawy najlepiej zostawić psom do rozstrzygnięcia to ją puściłam. W między czasie co prawda dostałam opieprz od babki, że psa nie socjalizuję, że się tak boi i w ogóle, ale potem wyjaśniłam że my dużo w tej sprawie robimy, a pies po prostu lękliwy i pamiętliwy jest, a i tak postęp zrobiła ogramy :D I dalej się już fajnie z panią gadało :D Jak powiedziałam jej, że też teraz tak uważam na nią, bo pies ma ogon osłabiony to już w ogóle fajnie zareagowała. Pod koniec Joy dawała się obwąchać obu psom, może jakoś zachwycona nie była, a nie uciekała :D
Mam też zdjęcia, ale to kiedy indziej wstawię ;)

EDIT:
A no i zapomniałam dodać, że sprowadzam Beatę na złą stronę :diabloti: Bo wiecie, smycz jej się popsuła i trzeba nową kupić to jej DS zaproponowałam, bo miękka, wygodna i tania :D [COLOR=#d3d3d3][SIZE=1]No tylko raczej na samej smyczy się nie skończy, ot może Joy nową obroże dostanie... [/SIZE][/COLOR]:evil_lol:

Edited by maryg22
Posted

[quote name='Sonka95']Super są te kagańce :) powinnaś robić je dla zamówienia dla małych psiaków :cool3:[/QUOTE]
Taa jasne...zbyt duzo to ja bym klientów nie miała z taką jakością :evil_lol:

Posted

[quote name='maryg22']Taa jasne...zbyt duzo to ja bym klientów nie miała z taką jakością :evil_lol:[/QUOTE]

Jakieś tanie ceny by przyciągnąć klientów a jakościowo by trochę wytrzymały na pewno :D

Posted

[quote name='Sonka95']Jakieś tanie ceny by przyciągnąć klientów a jakościowo by trochę wytrzymały na pewno :D[/QUOTE]
No w sumie mi wytrzymują do czasu, gdy ich nie gubię :evil_lol:

Posted

Dzisiaj byłyśmy na długim spacerze z Natalią i Lastim i z Agą i Lisem. Spacer był bardzo fajny, zeszło nam prawie 5 godzin :D Joy się przynajmniej zmęczyła to mnie o jedzenie nie nęka :D No i jutro ostatni raz dostaje encorton, ciekawe ile czasu minie zanim zacznie się normalnie zachowywać... Bo podejrzewam, że jeszcze przez długi czas będzie mnie budzić i piszczeć o 5 rano o jedzenie :mad:
Zdjęć oczywiście nie robiłam, nawet mi się nie chciało aparatu brać, bo po co, skoro Natalia była :diabloti: Także to ją trzeba pospieszyć :evil_lol:

Posted

[quote name='Sonka95']Super , że spacerek się udał :D 5 godzin to nieźle :cool3:[/QUOTE]
Ale niestety szybko ten czas minął... Szczególnie jak się chwilami błądziło po lesie :evil_lol:

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Piękne zdjęcia :loveu:
Na niektórych Joyka wygląda jak maskotka ;)

Łapeczka od koleżanek, szczególnie od Wiki :)[/QUOTE]
Dzięki ;)
My również pozdrawiamy, ale wszystie tak samo :D Nie będziemy już tak Wiki wyróżniać :lol:

[quote name='Paulina_mickey']Ten kaganiec to mistrzostwo :evil_lol:[/QUOTE]
A który? :cool3: :diabloti:

Posted (edited)

[quote name='Majkowska']5h spaceru?! :O
Dzielna niesamowicie ta malutka.[/QUOTE]
No tak mi wyszło od momentu wyjścia z domu do powrotu, a miałyśmy niedaleko, bo niecałe 10 minut drogi, więc w dwie strony to pewnie wyszło coś koło 15 minut autobusem, resztę na nóżkach :diabloti:
Eee tam dzielna, nie ma wyboru - na taką panią trafiła :evil_lol: Jakby poszła do innego domu to by się pewnie na kanapie całymi dniami wylegiwała, a tak to sobie tylko o tym może pomarzyć :diabloti:

Edited by maryg22