Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wow! Joja zdrowa :D Próby wątrobowe wet skomentował jako świetne, morfologia też ok :P Poza niskimi erytrocytami, hemoglobiną i hematokrytem, ale to od zawsze tak miała xD Więc jako, że się dobrze czuje to nie ma sensu w tym grzebać, bo pewnie 'taka jej uroda' :P

Posted

Ale ona nawet była nimi zainteresowana! Byłam z niej taka dumna - może jednak gdzieś głęboko w niej siedzi jakiś pies <3 

A tak poza tym, to znalazłam na prawdę świetne tereny spacerowe :P Co z tego że ścieżka jest błotem, a tuż obok są bagna i dziki można spotkać :P Ślicznie tam było dzisiaj (może dlatego, że częściowo przymrożone jeszcze xd) i koniecznie jeszcze muszę się tam wybrać, zwłaszcza, że blisko mnie :D

Posted

Na pewno!

Ooo i z maltańczykiem się bawiła :P W końcu w miejscu, w którym można było oba psy spuścić i po raz pierwszy widziałam jej najprawdziwszą zabawę z innym psem  ^_^

Posted

A tak z ciekawości - ona ma wszystkie zęby?

700gram psa... :o
Ciekawe kiedy będą takie po 10g...

Hahaha, oczywiście że nie :P Z ciekawości aż zrobiłam jej przed chwilą przegląd uzębienia, bo długo jej w paszcze nie zaglądałam. Dwa jej nie wyrosły, jeden wypadł jakieś 1,5 roku temu (i dobrze, bo był wykrzywiony w bok i jej haczył) i teraz widzę, że jeszcze jednego straciła nie wiadomo kiedy :P A pozostałe pozostawiają dużo do życzenia - krzywe, niektóre dość słabo wyrośnięte - zwłaszcza przednie dolne są mega malutkie i ustawione pod różnymi kątami, że na siebie zachodzą :P

Przecież ona lubi się bawić z psami! Zwłaszcza z Lastim!

Taaaa, Lastiego to ona uwielbia xd

Posted

Kurde, jaka ona jest debilna xd
"O pańcia, widzę że wróciłaś! Ale wiesz co... wydawało mi się, że czuję jedzenie w twojej torbie szkolnej i dużo się nie pomyliłam - znalazłam papierek bo batonie! No, ale to nie koniec historii... bo widzisz pańcia, zostawiłaś torbę zamkniętą, więc musiałam się nasilić otwierając zamek i sobie brodę trochę zacięłam - ale nie bój się, wszystko ze mną ok! No, ale masz teraz kropelki krwi na zeszytach i książkach, i w sumie na torbie trochę też, ale to chyba nie szkodzi, nie? A no i ten papierek to pod wszystkimi książkami był i ciężko się było do niego dobrać... i niechcący ci teczkę jakąś rozerwałam i książkę od historii. Ale to też nie istotne, prawda? W końcu nie używasz książki od historii to po co ci okładka w niej? Nie gniewasz się, prawda? Pobawimy się tym papierkiem? No dawaj, pobaw się ze mną! Widzisz jaka jestem samodzielna?" :P

Posted

Mistrz :D

No wiadomo!

O... i jeszcze kilka kropelek krwi na dywanie właśnie zobaczyłam xd

Edit: zostałam oświecona! Jak zwykle źle zrozumiałam jej intencje... Tu nie chodziło o żarcie tylko o mnie! W końcu papierek był po batonie, czyli po mnie :P I ona biedna za mną tęskniła tak bardzo, że chciała się chociaż tym papierkiem nacieszyć. I była tak zdesperowana, że nie zwracała uwagi na to, że torba zamknięta, że brodę sobie skaleczyła, czy też na książki (ważące więcej od niej!) które na papierku leżały... Bo ona to robiła z tęsknoty za mną! <3 A ja zła źle to odebrałam i jej nawet nie podziękowałam. A to taki kochany piesek w końcu, tylko ja się dla niej liczę, a nie jakieś żarcie! <3 :P

Posted

I wy mówicie że ja ją głodzę... :P

W misce dzisiejsza kolacja, w tle zapas mięsa na x dni + kość, z którą ciekawe czy se poradzi :P Całej jej nie zje, nawet bym jej nie pozwoliła, ale ciekawe czy da radę pogryźć swoimi krzywymi ząbkami :P

20150225_192728_zpsheielac5.jpg

I tak - znowu karma się skończyła, zamówienie już złożone, ale chyba jeszcze poczekamy trochę zanim przyjdzie :P

A kilka dni temu mi się nudziło i tak o to powstały prawie piękne filcowe koziołki xd szkoda, że brakującego jej mózgu z filcu zrobić się już nie da :C :P Nawet trochę przeszkadzają jej w proszeniu, zwłaszcza ten większy, ale im dłużej z nimi ćwiczymy tym proszenie staje się dla niej łatwiejsze... hmmm :P

20150223_163855_zpsjsadycr6.jpg