Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dobasi']Mam starą sunie, którą przygarnęłam rok temu w marcu. W schronie i hoteliku gdzie przebywała była psem idealnym. Cicha, spokojna, grzeczna, zupełnie pacyfistyczna w stosunku do innych zwierząt (psów czy kotów). Po kilku tygodniach ze mną, poczuła się pewnie i bezpiecznie, no i pokazała swoje ząbki. Pogryzła mnie nie raz, miałam zakładane szwy. Za którymś pogryzieniem powiedziałam KONIEC, nie może mnie mój własny pies gryźć! Pojechałam do kliniki w której weterynarze od początku walczyli o jej zdrowie, zoperowali oczy dwa razy, potem laser, dwie operacje na zerwane więzadło kolanowe i wiele innych drobnych zabiegów. Chciałam ją uśpić, nie dość że stara, niedowidzi, niedosłyszy, rzuca się na inne psy, gryzie mnie i warczy na innych bez powodu. Ale doktorzy podeszli z sercem do mojej wrednicy i do mnie samej. Zabrali do osobnego pokoju, zrobili kawę, porozmawiali. Dzięki nim poczułam że zrobiłam coś dobrego dla suni która mnie gryzie. Być może gdyby trafiła na kogoś innego to w najgorszym wypadku mogła zostać pobita na śmierć za pogryzienie! zawsze sobie wyobrażałam że pies po przejściach będzie dozgonnie wdzięczny, ale to nie do końca prawda. Moja seniorka jest wpatrzona we mnie jak w obrazek, chodzi krok w krok, ale jak jej coś nie pasuje to gryzie! No i co mam zrobić?! Oddać ją, pozbyć się jak śmiecia, kto zechce starego psa po przejściach?! Zabieram ją czasami do pracy, jak muszę gdzieś wyjechać to jedzie ze mną. Pies to nie rzecz. Prawdziwą twarz psa poznaje się po dłuższym jego poznaniu. Suzi w hoteliku była psem do rany przyłóż, ale co się dziwić. Była w szoku, nie wiedziała czego się spodziewać, dlatego wolała się podporządkować.
A to ona z Milusiem:
" class="ipsImage" alt="">

Oby wszyscy mający problemy z psiakami trafiali do tak wyrozumiałych wetów na jakich Ty miałaś szczęście trafić.
Prawdziwy wet, z powołania !!!

Posted

[quote name='Lobaria']asiuniab, ewu, Laki bardzo dziękuje za stałe :)

nie ma za co, to ode mnie to malizna, chciałoby się więcej, ale wiadomo jak jest:(
a Lakuś to jest niezwykły przystojniak:)

Posted

Liliana o Lakim :)
[h=6]Laki rozrabia, ale pozytywnie, energia go roznosi:) Słucha sie mnie, wpatrzony jak w obrazek i klei sie do mnie kilka razy dziennie :)[/h]

[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/539136_395004500552954_288315899_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Lobaria']Liliana o Lakim :)
[B]Laki rozrabia, ale pozytywnie, energia go roznosi:) Słucha sie mnie, wpatrzony jak w obrazek i klei sie do mnie kilka razy dziennie :)[/B]

[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/539136_395004500552954_288315899_n.jpg[/IMG][/QUOTE]

cudne mordki i jakie wpatrzone, chyba smakołyki tam są.....

Posted

U Lakiego pustki :( A przecież potrzebuje pomocy - brak 100 zl stałych deklaracji :(

Na Allegro jest aukcja psich broszek - dochód pójdzie na utrzymanie Lakiego i Gacka :)

[url]http://allegro.pl/broszka-duzy-piesek-pomoc-dla-gacka-i-lakiego-i2566051590.html[/url]

Posted

Koniec świata :)

Gryziol Laki przyjął Gacusia na swoje posłanko :)

[IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/309165_397577793628958_594114440_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='zerduszko']To agresor jeden :lol:[/QUOTE]

Nio nie... kochane psiecho z niego / jak z każdego czarnulca:loveu: /, ale dużo pracy Lliiana w Niego wkłada :)
Pod koniec września/ październik będzie gotowy do adopcji :)

Posted

[quote name='Lobaria']Trochę mnie boli, że były DS Lakiego nie odezwał się ANI RAZU, gdy pozbył się Lakiego...[/QUOTE]
Lobaria ja tak dwa dni temu właśnie o tym myślałam, że ten były ds zupełnie się nie odezwał, to naprawdę przykra sytuacja:(

Posted

[quote name='asiuniab']Lobaria ja tak dwa dni temu właśnie o tym myślałam, że ten były ds zupełnie się nie odezwał, to naprawdę przykra sytuacja:([/QUOTE]

Ja też o tym myślałam i troszkę mnie zdziwiło to, szczerze mówiąc :(