Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Łobuz to młody, około 1,5 roczny kundelek.
Ze względu na wielkośc to taki typowy średniak- lekko ponad kolano (przy osobie o wzroście 1,60m), obecnie waży 10kg przy wzroście około 50cm w kłębie.
Łobuz to znajdka, błąkał się po miejskich ulicach. Obecnie przebywa w domu tymczasowym gdzie przystosowuje się do życia domowego z człowiekiem.
Aczkolwiek.. w zasadzie nie musi się przystosowywac. Bo Łobuziak to świetny pies! Zachowuje czystośc w domu, jest grzeczny, nie niszczy, śpi na swoim posłaniu, nie protestuje przy zabiegach pielęgnacyjnych. Potrafi chodzic na smyczy a spacery to on bardzo lubi! Uwielbia też wszelkie zabawy, zabawki i wygłupy. Wiadomo- młodośc musi się wyszalec :) Kocha ludzi- wszystkich, bez wyjątku. Zgadza się też z innymi psami, jest bardzo uległy i bez problemu się podporządkowuje.
Aaa no dobrze, ma jedną wadę- niezbyt darzy sympatią koteczki ;)
Jest młodziutki, bystry, nastawiony na człowieka i pracę z nim- idealny do szkolenia, psich sportów.
Bardzo oddany, ciągle potrzebuje czyjegoś towarzystwa. Pokochaj Łobuziaka, on odwdzięczy się po stokroć!

Przed adopcją pies zostanie zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany, otrzyma książeczkę zdrowia.

Warunkiem adoopcji jest: wypełnienie ankiety przedadopcyjnej (wysyłam na maila), wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na wizyty poadopcyjne.

Zastrzegam sobie prawo do odmowy wydania psa potencjalnemu domowi w przypadku stwierdzenia nieodpowiednich wymagań co do adopcji.

Kontakt:
500504752
[email protected]

-----------------------------------------
*ogłoszenia:
tcz.pl,
tablica.pl
alegratka.pl
cafeanimal.pl
malbork.olx.pl
malborczyk.pl
malborkogloszenia.pl
morusek.pl
kupsprzedaj.pl

Na koncie Vigo ma 24,62zł po poprzedniej wczasowiczce http://www.dogomania.pl/forum/threads/225725

Edited by Pinesk@
Posted

Miałam przyjemność poznać już jegomościa, odebrałam go z kojca straży miejskiej :) Mega sympatyczny psiak, bardzo kontaktowy! Miejmy nadzieję, że szybko znajdzie dom. ;)

Posted (edited)

potwierdzam, potwierdzam ;) Obecnie Cezar zaczepia go do zabawy a biedny czarnuch turla się po ziemi :)
Zdjecia już mam tylko siostra wyszła i tak jakby zabrała zdjecia ze sobą więc czekam aż wróci i wstawię.

Vigo waży około 10kg przy wzroście około 50cm.

EDIT:

Edited by Pinesk@
Posted (edited)

Niewinnie tylko jak śpią! :lol: Muszę je co chwile uciszać co by mnie mój dziadek z dołu nie zamordował że mu się sufit sypie :diabloti:

Młody od półtorej godziny męczy jedną maskotkę, trochę się ze mną pobawił (przynosi ładnie do ręki ;)) a teraz urządza skuteczną destrukcję zabawki :razz:

Łobuziak miałby już w zasadzie dom. Mój znajomy, tzn siostry chłopak się w nim wręcz zakochał, pierwszy raz widzę, żeby tak reagował na psa. Owszem, psy lubi ale tego wręcz ubóstwia. Przychodzi do nas, wyprowadza go, bawią się jak wariaci, wczoraj nawet leżał z nim na jego posłaniu :evil_lol: Niestety wynajmuje mieszkanie a właściciel nie zgadza się na zwierzęta.

Łobuz jest strasznie mega adopcyjny. W domu nie brudzi, jest czyściutki, wytrzymuje i załatwia się tylko na dworze. Grzeczny, śpi na swoim wyznaczonym posłaniu, nie pcha się na meble. Uwielbia wszystko i wszystkich, zgadza się z psami, uwielbia wszystkich ludzi a jak się z nim wygłupiają to już wgl ich kocha ;)
A jaki z niego żarłok! Miejmy nadzieję, że jak troche ciałka nabierze to mu przejdzie ;)
Jest młodziutki, bystry, nastawiony na człowieka i pracę z nim- idealny do szkolenia, psich sportów.
No cudo nie pies! :) Domki już sie w kolejce długiej powinny ustawiać po niego ;) Dziś stworzy się jakiś wstępny tekst i trzeba zacząć robić ogłoszenia. eh mój znajomy się zapłacze biedaczek.. :lol:

EDIT: tekst gotowy, ogłoszenia na tcz.pl, tablica.pl, alegratka.pl, cafeanimal.pl, malbork.olx.pl, malborczyk.pl, malborkogloszenia.pl, morusek.pl. Na gumtree i trojmiasto nie chcą mi sie zdjęcia załadowac..

Edited by Pinesk@
Posted

Plina wstrzymaj się z ogłoszeniami dla Łobuza z bazarku.
Łobuz prawdopodobnie będzie miał dom w Malborku, mieszkanie na piętrze, dom z 3-letnią dziewczynką, którą Łobuz uwielbia a ona jego. Zobaczymy, jutro się wszystko wyjaśni, trzymajcie kciuki!

Tymczasem zapraszam i proszę o pomoc w rozsyłaniu/ogłaszaniu, przed godziną trafił do mnie znaleziony szczeniak.. :shake:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/228302

Posted

Niestety. Wszystko ok, pies sie świetnie z małą dogaduje, pan zachwycony. Pani niestety mniej, sprawia wrażenie szukajacej ładnego pieska, którym można się pochwalic przed znajomymi, z kokardką na łebku.. Niezdecydowana, zaproponowaliśmy 'mojego' wczasowicza szczeniaka- też nie.

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Niestety. Wszystko ok, pies sie świetnie z małą dogaduje, pan zachwycony. Pani niestety mniej, sprawia wrażenie szukajacej ładnego pieska, którym można się pochwalic przed znajomymi, z kokardką na łebku.. Niezdecydowana, zaproponowaliśmy 'mojego' wczasowicza szczeniaka- też nie.

O rany... :shake:
Czyli piesek do ozdoby poszukiwany. No, to szkoda...

Posted

Rozpisałam się ale mi zżarło wpis.. W skrócie Łobuz już zaszczepiony, odrobaczony, odkleszczony, 5ego lipca ma kastrację. Wczoraj był w szkole nr 5 u dzieciaków na prezentacji, spisał się świetnie. Jutro jedziemy na psi festyn do Tczewa w chustce adopcyjnej ;)

Zdjecia:

Posted (edited)

Jest zainteresowana jedna rodzina ale mają się odezwac dopiero za jakieś 2 tygodnie (po remoncie) więc mogę powiedzieć, że aktualne jeśli znajdzie się fajny, inny domek.

Dodam, że Łobuz ma nową piłkę na sznurku. Jest w niej zakochany, nawet z nią śpi. Muszę mu wieczorem zabierac bo biega i nią rzuca o podłogę albo ze schodów a z dołu dziadek cholery dostaje :evil_lol: Ma też swoją ulubioną maskotkę łosia, kocha mu odgryzać powoli rogi. A dzisiaj nam zjadł kątownik z siatką, taka fajna zabawka to co ma się marnować :roll:

i jeszcze jedno- strasznie się boi pociagu. W jedną stronę z malborka do tczewa cały czas jeczał, piszczał, wił się, do pociagu go musiałam wnieśc. Z powrotem odrobinę lepiej, wtulił się we mnie i obserwował tylko także myślę, że spokojnie po kilku razach się przyzwyczai. Za to samochodem jeździ bezproblemowo! Tzn jako pasażer oczywiscie ;)

Edited by Pinesk@