riplay Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Witam serdecznie, Melduję się wśród właścicieli tej cudnej rasy, tzn ja to taki prawie prawie właściciel, bo po piesa jadę w połowie lipca. Instynkt gniazdowy już mam, poszukuję wyprawki dla malucha, długo potrafię oglądać miski, legowiska i smycze, nocami śni mi się sunia oraz regularnie sprawdzam czy wzorzec rasy mam dobrze zapamiętany. Zgłaszam się, bo jestem głodna informacji o psie, ciągle rodzą się w głowie nowe pytania więc mam nadzieję, że tu wśród właścicieli mój apetyt na wiedzę zostanie zaspokojony :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metheora Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Witamy! mam nadzieje że będziesz nas odwiedzać :) na forum mało MT ale myślę że nasze skromne grono będzie się systematycznie powiększać i może powstanie nowa galeria ??? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riplay Posted June 5, 2012 Author Share Posted June 5, 2012 Hej, Jak na razie to ja mam takie plany, że ho ho, mam nadzieję, że życie mi ich okrutnie nie zweryfikuje. Jestem na etapie szukania przedszkola dla suni, mam w planach jeździć, zwiedzać, wystawiać się, wstawać o 5 rano na bieganie z piesą. A w najbliższych planach zlokalizować Was Metheoro w Rudawie na półmaratonie :-) A przy okazji, zadam pytanie pewnie głupie, ale chciałabym się upewnić: Kupuję suczkę z hodowli Zamecka Zahrada. Rozumiem, że taki przydomek zostaje z nami forever? A gdyby zamarzyła mi się własna hodowla, zarejestruję ją, to dopiero szczeniaki otrzymują mój przydomek?, nie ma możliwości przerejestrowania suki? Pytam, bo wymowa czeska jest.. hm czeska :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metheora Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 no cóż wymowa jak wymowa... musisz się nauczyć bo taki przydomek sunia bedzie miała zawsze - tego się nie zmienia. Jej dzieci będą mieć nowy- Twój :) Jak wyjdzie to faktycznie w niedziele sie zobaczymy - o ile nie pojade już do Chech, dziś czekam na wyniki progesteronu u Alice... a jak pojadę to poznam Twoją dziewczynkę a my się może przy innej okazji spotkamy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riplay Posted June 6, 2012 Author Share Posted June 6, 2012 Dzięki za info o hodowli, Więc Alice jedzie na randkę :-) Super! gdybyś jechała do domu rodzinnego mojej córki poproszę Cię o obejrzenie maluszków oraz o wycałowanie mojej suni :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jus Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 O proszę, świeża krew i od razu się trochę na forum ruszyło:) Ja tam bym poszła z duchem czasu i założyła fanpage Manchesterów na facebooku. Może tam by się nas więcej zebrało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metheora Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 jest trochę zagranicznych więc można by Polskie Machesterki pozbierać ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riplay Posted June 12, 2012 Author Share Posted June 12, 2012 Koleżanki drogie podpowiedzcie jak to jest z umową kupna-sprzedaży psa w obcym języku, ja pewnie dostanę po czesku :-) no i będzie czeski film. Nie żebym nie ufała hodowczyni od której kupuję, ale jakoś tak lubię wiedzieć co podpisuję. A może mogę poprosić wcześniej o umowę i spokojnie ja sobie przetłumaczyć? Pytam, żeby głupola z siebie nie zrobić przynajmniej w zakresie formalności :-D pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metheora Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 No to zapraszam na grupe fb Manchester Terrier PL :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jus Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Ja bym absolutnie i nieodwołalnie żądała umowy w znanym mi języku! Ale nigdy nie miałam do czynienia z kupnem psa z zagranicy, więc nie wiem czy to przyjęte, tu więcej powie na pewno Metheora. Ale już przesłanie do wcześniejszego zapoznania się to konieczność i nie miałabym żadnych wątpliwości:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jus Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 [quote name='Metheora']No to zapraszam na grupe fb Manchester Terrier PL :)[/QUOTE] Już się zapisałam, czekam na dodanie:D Super!:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riplay Posted June 14, 2012 Author Share Posted June 14, 2012 Dzięki serdeczne Jus, z Metheorą już się skonsultowałam i wszystko wiem :-) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riplay Posted July 22, 2012 Author Share Posted July 22, 2012 No to melduję się z czarnym załącznikiem :-) Nalah jest przefajna, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riplay Posted July 22, 2012 Author Share Posted July 22, 2012 Sorry za szybko nacisnęłam.. :-( Więc Nalah jest przefajna, tylko poluje na nas jak na szczury :placz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riplay Posted July 22, 2012 Author Share Posted July 22, 2012 [IMG]http://i49.tinypic.com/24yshgk.jpg[/IMG] Nalah na pierwszym spacerze na działce [IMG]http://i48.tinypic.com/2llggo4.jpg[/IMG] [IMG]http://i50.tinypic.com/copb5.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metheora Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 och jaki słodziaczek!!!! jak tatuś ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Witam! Aby nie zakładać kolejnego wątku na podobny temat: melduję się na forum MT jako przyszły przewodnik małego Manchestera. :-) Maleńki nie zdążył jeszcze skończyć tygodnia, a już miał wybrane przedszkole, lecznicę, dietę, a przyszły pan z tęsknotą w oczach szukał torów do Agility i kombinował, w jaki sposób poukładać część przeszkód w niedużym ogrodzie. I wyczekuje dnia, w którym pojedzie po nowego członka rodziny. :-) Jeszcze tyle tygodni... Akurat jest czas, żebyśmy przygotowali dom i obejście na przyjazd Młodego. W związku z tym zwracam się do doświadczonych właścicieli z konkretnym pytaniem zakupowym. Rozglądamy się za transporterami i wpadł nam w oko model Gulliver, tylko nie mamy pewności co do rozmiaru. Czy dla dorosłego psa MT odpowiedni jest rozmiar 3 (61 x 40 x 38 cm) czy 4 (72 x 52 x 51 cm)? Jeżeli ktoś miałby inne propozycje w kwestii zakupu transportera, to również chętnie się zapoznam. Z góry dziękuję za wszelkie porady i serdecznie pozdrawiam. darko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts