AgaiTheta Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 To nie tak Iza, trzeba go najpierw wyciągnąć, potem bedziemy myśleć. Poza tym mamy drugi jeszcze chyba gorszy przypadek, bo Rokicie już w sumie nic nie grozi, a temu niestety tak: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=48452[/URL] Quote
izabela.szczepaniak Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 [quote name='daisy'][B]isabela.szczepaniak[/B] Ja rowniez powtarzam pytanie Agi, moze cos o sobie i proponowanym przez ciebie domu tymczasowym napiszesz ?[/quote] Tak jak napisałam TD byłby w Bytomiu. Obecnie mam dwie suczki terrorystki:evil_lol: pierwsza to ponad 30kg owczarek szkocki 8lat a druga to mix wszystkiego ok 20kg która dziś skończyła 2 lata. Boksio by mieszkał u moiego faceta u którego przebywam ok.20godzin dziennie wraz z psami. My z naszej strony możemy zaoferować dobą karme opieke weta ddddddddduuuuuuuuuużżżżżżooooooo miłości no i spanie w łóżku:oops: Pewnie ktoś zapyta po co mi 3-ci pies skoro mam już dwa i to nie małe. Zaoferowaliśmy TD bo obecnie pojawiła się taka możliwość. Quote
izabela.szczepaniak Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 [quote name='AgaiTheta']To nie tak Iza, trzeba go najpierw wyciągnąć, potem bedziemy myśleć. Poza tym mamy drugi jeszcze chyba gorszy przypadek, bo Rokicie już w sumie nic nie grozi, a temu niestety tak: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=48452[/URL][/quote] Czytałam ten wątek i jest w nim napisane że psina ma iść do p.Tomka z wieliczki o ile uda się go wyciągnąać:shake: Quote
izabela.szczepaniak Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 A tak na marginesie mówiąc to ja nie wieże że boksio wylądował w budzie na łańcuchu z powodu ciąży właścicielki i że ma być uśpiony z powodu 1-ej kury. Właścicielka twierdzi że pies jest z hodowli to czemu nie kontaktuje się z hodowlą tylko od razu wydali wyrok śmierci.???? Quote
la_pegaza Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 bo to jest "domowa hodowla" czyli po wydaniu szczeniaków nie interesuje ich nic... no może poza namnożeniem nowych :mad: Quote
boksiedwa Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 bo to pewnie taka "chodowla" :angryy: a to, że z powodu jednej kury to jestem w stanie uwierzyć bo wiem jacy potrafią być ludzie na wsiach :angryy: Nie generalizuję, że wszyscy ale trafiają się takie osobniki, że szkoda gadać :shake: Quote
izabela.szczepaniak Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 [quote name='daisy'][B]isabela.szczepaniak[/B] Ja rowniez powtarzam pytanie Agi, moze cos o sobie i proponowanym przez ciebie domu tymczasowym napiszesz ?[/quote] Npisaałam "coś" o TD dla boksia i bym chciała znać zdanie osób które się pytały czy takie warunki TD są wystarczające??? Wiem że sprawdzacie domki dla tych biedul i to się chwali;) co mogę dodać czego nie napisałam że obecne psiaki nie są pierwszymi jakie mam w domu. Pewnie pytam za wcześnie ale bym chciała znać choćby pobieżnie wasze zdanie bo jutra będe dostępna dopiero ok.22:00 i chciałabym wiedziec jak się nastawić.:roll: Quote
Pokahontas Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 dałam plamę:oops: mam nr telefonu ale odbiera ktoś inny bo chciałam uprzedzić że ktoś zadzwoni w sprawie boksia chyba coś pokręciłam z jakąś cyferką :placz: Quote
Kluska4 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Są już jakieś wieści? Dziewczyny zerknijcie na wątek Kazia. Potrzeba jest osoba z [B]Jastrzębia - Zdroju[/B] Quote
Pumcia Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Mam go juz w domku!!!Jest duzy,troche wychudzony(nie wykapany jak bylo obiecane)Bardzo niespokojny.Wszystkie psy pozamykalam w domu osobno bo troche sie boje.Wogole troche sie go boje...Nie wiem czy wszystko z nim w porzadku bo jak chodzi to strasznie zarzuca tylem.Wydaje mi sie,ale tylko wydaje ze ma jedno jadro.Nie wiem ,odetchne i pojade do weta. Quote
Pumcia Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Acha,gdzie sie da,podnosi lape i wszystko mi obsikuje. Quote
Pumcia Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Jemu chyba cos dolega...strasznie zarzuca tylem,prawie sie przewraca. Quote
la_pegaza Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Pewnie po wizycie u weta się dowiemy jaki był prawdziwy powód oddania :-? no chyba, że to uraz mechaniczny :mad: Quote
syla00 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 I co z boksiem?? Niestety ostatnio nie cierpie na nadmiar wolnego czasu i nawet na dg nie mam kiedy zawitać. Ktoś pytał kto jest c Jastrzebia: Marchewa i Clockwork. Quote
Pumcia Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Jestem zalamana i plakac mi sie chce.Pies ma zaniki miesni i przerost prostaty.Konieczna jest jak najszybsza kastracja.W czworke nie moglismy go ulozyc do usg.Dostal zastrzyk przeciwzapalny i antybiotyk.I zobaczylam mase,ale to mase,nie skore psa tylko pchly.Kupilam szmpon w koncentracie i fiprex dla moich suk bo mialy z nim kontakt.Wlozylam go do wanny i to co zaczelo leciec to najpierw mnostwo krwi,bylo czerwono.Tak byl przez nie pogryziony.Skakaly,mialam je na rekach,twarzy,wszedzie.Wyskoczyl mi z wanny,zaczal sie otrzepywac...Pchly mam wszedzie.Ja czegos takiego w zyciu nie widzialam.Wylalam na niego dwa opakowania tego fiprexu dla moich suk,bo po kapieli i tak jeszcze wszystko sie ruszalo.Na razie zamknelam go w klatce.Lazienke cala zlalam domestosem...Boze...Dobrze ze mojego meza nie ma bo sama dzisiaj musialabym szukac tymczasu...Dzieci w domu przerazone...Ach.. Quote
la_pegaza Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Umówiłaś się na kastrację?? Kasa jest :) Co za ludzie, żeby psa do takiego stanu doprowadzić.... :mad: Quote
zaba14 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Wrr...:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: zanim dowiedzialam się że wy juz w sprawie tego boksia działacie, to napisalam do tej "włascicielki" dowiedzialam się że jestem idiotka i ze sie przemadrzam, bo na wsiach od lat psy sa trzymane na lanuchu a ten pies jest spuszczany ze smyczy i jest zadbany :angryy: :angryy: :angryy: Quote
la_pegaza Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Trzeba by tej kretynce wręczyć rachunek od weta :angryy: Quote
Pumcia Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 W przedpokoju po podlodze zapierdzielaja mi pchly...ja tego nie opanuje Quote
izabela.szczepaniak Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Pumcia']Jestem zalamana i plakac mi sie chce.Pies ma zaniki miesni i przerost prostaty.Konieczna jest jak najszybsza kastracja.W czworke nie moglismy go ulozyc do usg.Dostal zastrzyk przeciwzapalny i antybiotyk.I zobaczylam mase,ale to mase,nie skore psa tylko pchly.Kupilam szmpon w koncentracie i fiprex dla moich suk bo mialy z nim kontakt.Wlozylam go do wanny i to co zaczelo leciec to najpierw mnostwo krwi,bylo czerwono.Tak byl przez nie pogryziony.Skakaly,mialam je na rekach,twarzy,wszedzie.Wyskoczyl mi z wanny,zaczal sie otrzepywac...Pchly mam wszedzie.Ja czegos takiego w zyciu nie widzialam.Wylalam na niego dwa opakowania tego fiprexu dla moich suk,bo po kapieli i tak jeszcze wszystko sie ruszalo. A nie mówiłam że powód ciąży i niby 1-en kurczak zabity to tylko czcze gadanie i tyle:angryy: :mad: a powód oddania psa jest całkiem inny:stormy-sad:mam nadzieje że nie spotkam tych ludzi bo ...... :-x Quote
boksiedwa Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Q.....:mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy: mam ochotę zadzwonić i postraszyć babę konsekwencjami wynikającymi z zaniedbania zwierzaka, wiejski babol na przepisach się nie zna to może choć trochę stracha przy zadzie będzie miała. Może warto coś zrobić bo za chwilę weźmie następnego psa i tak samo zamęczy :angryy: Ważne, że zwierzak już bezpieczny. Pumcia spróbuj te "biegające" po domu spryskać czymś takim jak rajd itp. A tak w ogóle to ty nie jesteś Pumcia tylko Dzielna Mrówka :evil_lol: Quote
izabela.szczepaniak Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Jak dobże rozumie to boksio ma TD ???;) Quote
Pumcia Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Ta bezczelna kobieta wyslala mi esemsa."Jak sie miewa Rokitka":angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
syla00 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 O matko:angryy: :angryy: Skrzyszów to w zasadzie nie wieś, a dzielnica Wodzisławia. Myślałam, że tam ludzie w miarę na poziomie, a tu się okazuje że ciemnota. Jak można psa to takiego stanu doprowadzić i jeszcze mieć czelność w żywe oczy kłamać i bezczelnie pytać o jego samopoczucie. Quote
AgaiTheta Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='izabela.szczepaniak']Jak dobrze rozumie to boksio ma TD???[/quote] nie ma, jutro o 15 pojedzie do hotelu! iza ja sama nie wiem co teraz dalej robić! Trzeba go wykastrować, podać leki - dałabyś radę? Jak Pumcia opanuje to co się dzieje to pogadamy, ok? Quote
Recommended Posts