Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ginn']Przesyłam wątek jakiejś ciotki, która szuka kota dorosłego. Zobaczcie. Jeśli uznacie za stosowne - to jej zaproponujcie Milutkę.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236329-Szukam-kotki-miłej-i-przytulaśnej[/URL][/QUOTE]

Jestem jak najbradziej za.

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avilia']Jestem jak najbradziej za.[/QUOTE]

No to jej zaproponujcie. Milutka jest w zasadzie Wasza.

Aha - może jesteście w stanie coś tu pomóc bo moment i koty wylądują w schronie lub na ulicy.
[URL="http://tablica.pl/oferta/wyjazd-za-granice-prosze-o-pomoc-koty-szukaja-domow-ID1Q6AJ.html"]http://tablica.pl/oferta/wyjazd-za-g...w-ID1Q6AJ.html[/URL]

• 2 weeks later...
Posted

Jest domek zdecydowany na adopcję Milutki. Rodzinka - dzieci 2 i 12 lat. Ponoć dzieci są sprawdzone na kocie babci i wiedzą, że kotów się nie miętoli. Zresztą w przypadku Milutki to by akurat nie przeszkadzało. Kobietka brzmi bardzo fajnie ale kto ładnie brzmi nie zawsze ładnie wygląda. W związku z powyższym uważam, że należy zorganizować wizytę PA. Ludzie mieszkają w Zawierciu - dzielnica Żabki tuż koło Biedronki. Ciotki zorganizujcie wizytę, bardzo proszę. Może Milutka na Święta znajdzie swój domek.

Posted

[quote name='Ginn']Jest domek zdecydowany na adopcję Milutki. Rodzinka - dzieci 2 i 12 lat. Ponoć dzieci są sprawdzone na kocie babci i wiedzą, że kotów się nie miętoli. Zresztą w przypadku Milutki to by akurat nie przeszkadzało. Kobietka brzmi bardzo fajnie ale kto ładnie brzmi nie zawsze ładnie wygląda. W związku z powyższym uważam, że należy zorganizować wizytę PA. Ludzie mieszkają w Zawierciu - dzielnica Żabki tuż koło Biedronki. Ciotki zorganizujcie wizytę, bardzo proszę. Może Milutka na Święta znajdzie swój domek.[/QUOTE]

A Ulka12? Ona nie jest z tamtych rejonów? Nie wiem czy dobrze kojarzę. Zapytam.

Posted

Można spróbować jeszcze tutaj:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?s=&securitytoken=1354894359-6a774ee880f72e586bd55a204b9b5a28522d5fde&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=zawiercie&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order="]http://www.dogomania.pl/forum/member...sername&order=[/URL]

Posted

Rozumiem, że z WPA nic się nie udało zrobić. Ja mam w najbliższą sobotę możliwość wysłania Milutki do DS. Jadą dziewczyny z fundacji w Wąchocku na Śląsk. Zabierają ode mnie małą kicię, psa i Milutkę.
Może by się któraś z Ciotek odpowiedzialnych za Milutkę odezwała w tej kwestii. Wizytę można zorganizować i po adopcji. Mnie ludzie się podobają.

Posted

[quote name='Ginn']Rozumiem, że z WPA nic się nie udało zrobić. Ja mam w najbliższą sobotę możliwość wysłania Milutki do DS. Jadą dziewczyny z fundacji w Wąchocku na Śląsk. Zabierają ode mnie małą kicię, psa i Milutkę.
Może by się któraś z Ciotek odpowiedzialnych za Milutkę odezwała w tej kwestii. Wizytę można zorganizować i po adopcji. Mnie ludzie się podobają.[/QUOTE]

No kapa z tą wizytą :/ Avilia, chyba trzeba podjąć jakąś decyzję :/

Posted

[quote name='__Lara']No kapa z tą wizytą :/ Avilia, chyba trzeba podjąć jakąś decyzję :/[/QUOTE]

A co z umową? Bo jak rozumiem kotka zostałaby tylko dostarczona do Państwa i tyle?
Kiedy jest ten transport? Próbuję zorganizować coś na FB, bo niestety "ciotki" z Dogo nawet na PW nie odpisują...

Posted

[quote name='Avilia']A co z umową? Bo jak rozumiem kotka zostałaby tylko dostarczona do Państwa i tyle?
Kiedy jest ten transport? Próbuję zorganizować coś na FB, bo niestety "ciotki" z Dogo nawet na PW nie odpisują...[/QUOTE]
NIE, KOTKA NIE ZOSTANIE DOSTARCZONA I TYLE. Żadnych zwierząt tak nie daję do adopcji. Mam dane ludzi łącznie z dowodem osobistym. Podpisują ze mną kartę adopcyjną - wiedzą o tym i wyrazili zgodę. Dziewczyny z fundacji, jeśli tylko zdążą, dowiozą zwierzaki do domów.
Wyjeżdżają w sobotę o 7-mej rano. Ludzie dość długo czekali właśnie na te zwierzaki a nie inne. Jeśli mam tylko najmniejsze wątpliwości nigdy zwierząt nie wydaję.
I tak jak powiedziałam - można zrobić wizytę po adopcji -ja uważam to za bardzie sensowne niż wizyty przed adopcją.

Posted

[quote name='Ginn']I tak jak powiedziałam - można zrobić wizytę po adopcji -ja uważam to za bardzie sensowne niż wizyty przed adopcją.[/QUOTE]
Rozumiem, że tam ktoś zaufany pojedzie z kotem, więc jakoby p.a. przy okazji mogłaby być.. a w ostateczności kota nie zostawiać, jakby na miejscu się okazało, ze domek tragiczny? Tylko tam będzie ciężko znaleźć kogoś i na po adopcyjną.

Posted

[quote name='zerduszko']Rozumiem, że tam ktoś zaufany pojedzie z kotem, więc jakoby p.a. przy okazji mogłaby być.. a w ostateczności kota nie zostawiać, jakby na miejscu się okazało, ze domek tragiczny? Tylko tam będzie ciężko znaleźć kogoś i na po adopcyjną.[/QUOTE]

No własnie?

Posted

Ciotki, ja rozumiem, że są przed świętami problemy z wizytami adopcyjnymi ale Milutka nie może ponosić konsekwencji tego faktu. Ona jest wspaniałą koteczką ale jak jedzenia potrzebuje ciągłego zainteresowania i bycia z człowiekiem. Ja mam jedną parę rąk na 6-7 kotów i tyle samo piesków. Gdy tylko usiądę - wszystkie zwierzaki przepychają się aby zająć kawałek moich kolan, rąk czy chociażby kolan do przytulenia. Milutka najgorzej znosi brak człowieka tylko dla siebie.
Pani Patrycja, jak nie wielu z ludzi, posłuchała mojej rady co do wyboru kota do adopcji. Sama jej poleciłam Milutkę. Długo, bez szemrania czekała na transport. Była ze mną w stałym kontakcie. Ustalała: jaką karmę najlepiej dawać kici. Zaleciłam pokarm dla kotek sterylizowanych i pokarm na rozpuszczanie kłaczków. Prosiłam o wysianie trawki dla kotów..
Pani Patrycja nie pracuje. W domu jest 2 i 10-latki. Kobieta śmiała się, że dzieci dostały niezłą szkołę od kota jej matki. Kotka jest ponoć straszną zołzą. Dzieci wiedzą, że z kotem nic na siłę, że to kotek sam przychodzi i prosi o pieszczoty.
Przyjęli ze spokojem możliwe wizyty przed i po adopcyjne. Pani Patrycja już umówiła się z Nadją z Fundacji. Dziewczyny mają przyjechać do niej.
Uważam, że Milutce będzie tam dobrze aczkolwiek przy każdej adopcji jest pewien procent możliwości popełnienia pomyłki.
Znam przypadki z Dogo, gdy po wizytach przed adopcyjnych, które wypadły świetnie potem wychodziły niezłe kwiatki.

Posted

[quote name='Ginn']Ciotki, ja rozumiem, że są przed świętami problemy z wizytami adopcyjnymi ale Milutka nie może ponosić konsekwencji tego faktu. Ona jest wspaniałą koteczką ale jak jedzenia potrzebuje ciągłego zainteresowania i bycia z człowiekiem. Ja mam jedną parę rąk na 6-7 kotów i tyle samo piesków. Gdy tylko usiądę - wszystkie zwierzaki przepychają się aby zająć kawałek moich kolan, rąk czy chociażby kolan do przytulenia. Milutka najgorzej znosi brak człowieka tylko dla siebie.
Pani Patrycja, jak nie wielu z ludzi, posłuchała mojej rady co do wyboru kota do adopcji. Sama jej poleciłam Milutkę. Długo, bez szemrania czekała na transport. Była ze mną w stałym kontakcie. Ustalała: jaką karmę najlepiej dawać kici. Zaleciłam pokarm dla kotek sterylizowanych i pokarm na rozpuszczanie kłaczków. Prosiłam o wysianie trawki dla kotów..
Pani Patrycja nie pracuje. W domu jest 2 i 10-latki. Kobieta śmiała się, że dzieci dostały niezłą szkołę od kota jej matki. Kotka jest ponoć straszną zołzą. Dzieci wiedzą, że z kotem nic na siłę, że to kotek sam przychodzi i prosi o pieszczoty.
Przyjęli ze spokojem możliwe wizyty przed i po adopcyjne. Pani Patrycja już umówiła się z Nadją z Fundacji. Dziewczyny mają przyjechać do niej.
Uważam, że Milutce będzie tam dobrze aczkolwiek przy każdej adopcji jest pewien procent możliwości popełnienia pomyłki.
Znam przypadki z Dogo, gdy po wizytach przed adopcyjnych, które wypadły świetnie potem wychodziły niezłe kwiatki.[/QUOTE]

Ginn, niech ją zawożą. Z tego co piszesz to bardzo fajny domek i żal by było zaprzepaścić taką okazję :) Milutka zasłużyła na taki wspaniały domek :)

Posted

[quote name='__Lara']Ginn, niech ją zawożą. Z tego co piszesz to bardzo fajny domek i żal by było zaprzepaścić taką okazję :) Milutka zasłużyła na taki wspaniały domek :)[/QUOTE]
Dzięki Lara. Uważam, że byłoby grzechem nie wykorzystać dobrej woli ludzi. Co do wizyt przed czy po adopcyjnych - to chciałam podpowiedzieć, że rejonowe TOZ-y powinny się w tej kwestii udzielać. Ja dwa razy korzystałam z ich pomocy ale tu w świętokrzyskim.
Poza tym po nowym roku zaczną się wyjazdy wypoczynkowe - może wtedy da się coś zorganizować.

Posted

[quote name='Ginn']Dzięki Lara. Uważam, że byłoby grzechem nie wykorzystać dobrej woli ludzi. Co do wizyt przed czy po adopcyjnych - to chciałam podpowiedzieć, że rejonowe TOZ-y powinny się w tej kwestii udzielać. Ja dwa razy korzystałam z ich pomocy ale tu w świętokrzyskim.
Poza tym po nowym roku zaczną się wyjazdy wypoczynkowe - może wtedy da się coś zorganizować.[/QUOTE]

Też tak myślę. A fajnie żeby Milutka spędziła już święta w swoim ds :)

Posted

I kolejny raport z nowego domu Milutki:

Witam Pani Stello!
Spieszę z raportem o kocie i jego asymilacji. Milutka jest kotem genialnie pasującym do naszej rodziny tzw. kot nakolankowy! W nocy była bardzo grzeczna, ładnie je i jedynie ze żwirkiem się nie dogadałam z nią! Silikonowy nijak jej nie pasuje i dopiero "Benek" zadowolił jej potrzeby. Co prawda nie wiem czy dwa sikania w ciągu doby to jej norma, czy może gdzieś nam posikuje? Ja bynajmniej niczego nie wyczuwam, a węch mam bardzo wyczulony. Poza dniem wczorajszym, gdzie lekko ją płoszył głos dziecka, kot porusza się swobodnie po mieszkaniu. Azyl znalazła u syna w pokoju pod wersalką (duża wnęka). Ponadto przesiaduje na oknach i oczywiście na kolankach! Reasumując, serdecznie dziękujemy za staranne dobranie nowego członka naszej rodziny, tak dobrze pasującego do naszej zgraji!

Z życzeniami Wesołych Świat i pozdrowieniami Patrycja