Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wojtuś napisał(a):
Jutro o 16.00 jesteśmy umówieni na wizytę :)
Po rozmowie domek wydaje się b.pozytywny, ....ale do jutra;)

Dzięki Wojtku :)
Czekamy z niecierpliwością :)

Posted

[quote name='Lobaria']Już Po - wojtuś napisze, jak wróci, ale raczej jest na TAK:)
Dziękujemy za wizytę :)
Tak, jestem na tak:)
Duże mieszkanie w bloku na V p. z windą, w rodzinie Pani na wsi zawsze były pieski i mieszkały w domku, teraz też będą jeździć do domku na wsi, a tam dużo miejsca do biegania dla Mańka.
Kochający pieski domek, Pani miała kiedyś ON, więc wszystko wie o potrzebie długich spacerów, miski i sucha karma już zakupiona, a także obróżka i smycz.
Pani też będzie gotować dla Mańka.
Jak zawsze uczulałem też Panią i pilnowaniu w tym początkowym okresie pieska - tylko na smyczy, o ewent. szelkach też mówiliśmy, Pani już rozmawiała i będą mierzyć szelki w sklepie po przyjeździe Mańka.
Pani prosiła o przyjazd Mańka przed 1 listopada (przyszły tydzień), te wolne 4 dni chciałaby z synem poświęcić dla Mańka, nigdzie nie jadą:)

Posted

wojtuś napisał(a):
Duże mieszkanie w bloku na V p. z windą, w rodzinie Pani na wsi zawsze były pieski i mieszkały w domku, teraz też będą jeździć do domku na wsi, a tam dużo miejsca do biegania dla Mańka.
Kochający pieski domek, Pani miała kiedyś ON, więc wszystko wie o potrzebie długich spacerów, miski i sucha karma już zakupiona, a także obróżka i smycz.
Jak zawsze uczulałem też Panią i pilnowaniu w tym początkowym okresie pieska - tylko na smyczy, o ewent. szelkach też mówiliśmy, Pani już rozmawiała i będą mierzyć szelki w sklepie po przyjeździe Mańka.
Pani prosiła o przyjazd Mańka przed 1 listopada (przyszły tydzień), te wolne 4 dni chciałaby z synem poświęcić dla Mańka, nigdzie nie jadą:)

Maniusiu, to już koniec Twojej odsiadki???? Cieszę się ogromnie, choć tak naprawdę będę się cieszyć jak minie pół roku Maniek będzie u Państwa grzać doopkę i wszyscy będą szczęśliwie Go kochać:)

Posted

wojtuś napisał(a):

A powiedz mi Wojtku czy Pani zdaje sobie sprawę z tego, że Maniek to "szogun", który ciągnie na smyczy, skacze i ogólnie trzeba by go dobrych manier nauczyć? Mam nadzieję, że wspomniałeś jej o tym? :) Co ona na to?

Posted

Avilia napisał(a):
A powiedz mi Wojtku czy Pani zdaje sobie sprawę z tego, że Maniek to "szogun", który ciągnie na smyczy, skacze i ogólnie trzeba by go dobrych manier nauczyć? Mam nadzieję, że wspomniałeś jej o tym? :) Co ona na to?

Tak, wszystko co napisałaś mi o Mańku, przegadaliśmy z Panią, że wszystkiego trzeba go nauczyć, że zachowuje się jak szczeniak - skacze, nie umie chodzić na smyczy - Pani to wszystko wie i niczym się nie zraża :)

Posted

Wiem z fb, że jest problem ze znalezieniem transportu na przyszły tydzień dla Mańka.
Czy przyszły dom nie jest zmotoryzowany, czy sam nie mógłby przyjechać po psiaka, skoro najbardziej pasuje zaraz przed
1 Listopada (Wszystkich Świętych)?

Posted

AtaO napisał(a):
Wiem z fb, że jest problem ze znalezieniem transportu na przyszły tydzień dla Mańka.
Czy przyszły dom nie jest zmotoryzowany, czy sam nie mógłby przyjechać po psiaka, skoro najbardziej pasuje zaraz przed
1 Listopada (Wszystkich Świętych)?

To Beatko, że przed 1 listopada, wzięło się z tego, że Pani z synem będzie w domu od 1 listopada do niedzieli, i chciałaby wtedy czas poświęcić Mańkowi, Pani pracuje na 2 zmiany.
Zadzwonię jeszcze jutro do Pani i dopytam, jak pracuje po tej niedzieli i który dzień na transport byłby najlepszy ;)

Posted

[quote name='wojtuś']To Beatko, że przed 1 listopada, wzięło się z tego, że Pani z synem będzie w domu od 1 listopada do niedzieli, i chciałaby wtedy czas poświęcić Mańkowi, Pani pracuje na 2 zmiany.
Zadzwonię jeszcze jutro do Pani i dopytam, jak pracuje po tej niedzieli i który dzień na transport byłby najlepszy ;)[/QUOT

Bardzo przyda się dokładne ustalenie Przyjazdu Maniola do Krakowa, to czas wyjazdowy i dogranie transportu jest trudniejsze. Środki komunikacji publicznej póki chłopak nie nabierze ogłady nie wchodzą w grę, stąd koniecznosć załatwienia samochodu. Na fb też się klaruje ale dokładne info znacznie ułatwi.

Posted

kugel napisał(a):

Bardzo przyda się dokładne ustalenie Przyjazdu Maniola do Krakowa, to czas wyjazdowy i dogranie transportu jest trudniejsze. Środki komunikacji publicznej póki chłopak nie nabierze ogłady nie wchodzą w grę, stąd koniecznosć załatwienia samochodu. Na fb też się klaruje ale dokładne info znacznie ułatwi.

Rozmawiałem z Panią Agnieszką:)
Prosi o przyjazd Mańka we wtorek 30.10 lub we środę 31.10 - jest w domu po pracy od godz. 15.00,
tel. komórkowy poszedł do naprawy, na razie kontakt z P.Agnieszką na tel. stacjonarny,
dam jej oczywiście znać jak Maniek będzie jechał:)
Przesłałem nr tel. stacjonarnego P.Agnieszki do Lobarii, gdyby ktoś potrzebował to wyślę na PW.

Posted

Wojtku, pojadę z Maniolem 1 listopada do południa :) po odebraniu go z punktu. Bardzo proszę o przesłanie do mnie nr stacjonarnego Pani Agnieszki by omówić szczegóły. Pozdrawiam i dziękuję za wizytę, ogłaszałam go tyyyyle czasu i w końcu się doczekał:multi:

Posted

kugel napisał(a):
Wojtku, pojadę z Maniolem 1 listopada do południa :) po odebraniu go z punktu. Bardzo proszę o przesłanie do mnie nr stacjonarnego Pani Agnieszki by omówić szczegóły. Pozdrawiam i dziękuję za wizytę, ogłaszałam go tyyyyle czasu i w końcu się doczekał:multi:

Wysłałem już PW z kontaktem P. Agnieszki:)