Delph Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Moja rodzina wyjechała na majówkę na działkę. Co dalej pewnie się domyślacie, na miejscu zastali około 2-3 miesięczną sunię próbującą dostać się na teren działki. Wygląda na to, że ktoś ją tam podrzucił. Rodzina opiekuje się okolicznymi wiejskimi psiakami i nie widzieli suni w ciąży ani innych szczeniąt... Sunia jest zdrowa, już odpchlona, za chwilę będzie odrobaczana. Ma ucięty ogonek, ale wszystko jest ładnie zagojone, więc musiało się przydarzyć już jakiś czas temu. Mała szybko przyzwyczaja się do nowych opiekunów, obecnie śpi w domu, załatwia się na zewnątrz. Dogaduje się z innymi psami, zarówno miejscowymi, jak i "przyjezdnymi" mojej rodziny. Będzie pewnie średniej wielkości pieskiem, do kolana. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu suni. Rodzina wraca do Warszawy w weekend, nie mamy za dużo czasu :-( Nie mam dla niej tymczasu, a zostawić takiego malucha na działce to okrucieństwo... [IMG]http://img593.imageshack.us/img593/2811/98340225.jpg[/IMG] [IMG]http://img69.imageshack.us/img69/7189/91201980.jpg[/IMG] [IMG]http://img808.imageshack.us/img808/4646/49176277.jpg[/IMG] [IMG]http://img826.imageshack.us/img826/489/68474297.jpg[/IMG] [IMG]http://img198.imageshack.us/img198/4582/31700286.jpg[/IMG] Edited June 5, 2012 by Delph Quote
Delph Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 Czy ktoś ma możliwość umieszczenia małej na Facebook'u? Ja nie korzystam, mój TZ też nie. Quote
Delph Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 Wujek zgrywał twardziela i niby odpędzał, a ciotka z drugiej strony działki wystawiała jedzonko :evil_lol: A mała latała dookoła i wreszcie sobie wylatała spanie w domu z wujostwem. Tylko co teraz? Oni już mają stamtąd dwa psy, do tego pełno "dochodzących", które dokarmiają. Nie mamy miejsca na kolejnego szkraba :shake: A trzeba wracać do Warszawy za kilka dni... Quote
pumcia02 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 klucha z niej. Na innym wątku 8 szczeniaków pilnie szuka tymczasow. No cóż okres cieczek minął... Quote
Delph Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 O rany, masz bazarek ogłoszeniowy, a ja wczoraj mnóstwo czasu spędziłam na grzebaniu po forum żeby jakiś znaleźć :mdleje: Już zamówiłam na innym, ale może załapię się do Ciebie za parę dni. Quote
pumcia02 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Zapraszam ;) I co z kluchą? Kurcze tyle szczeniąt... Do Nogi w Łapę wraca z adopcji Figa. Mała teraz chyba 4 miesieczna suczka. BO... bo wymiotuje w samochodzie, a codziennie muszą z nią jeździć do pracy... :/ Quote
Delph Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 Nic, zero odzewu :-( Proszę o umieszczenie suni na FB, jeżeli ktoś ma możliwość, ja nie korzystam. Quote
Delph Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 Podnoszę, już w niedzielę powrót do Warszawy :( Quote
Delph Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Sunia jest w Warszawie, u mojej siostry. Niestety ze względu na pracę sunia musi siedzieć sama po 10h dziennie. Nie służy to niczemu dobremu, siostra nie ma możliwości nauczenia suni wielu rzeczy, a szczeniak się zwyczajnie męczy :-( Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie było po nią ANI JEDNEGO telefonu ani maila. Jestem zrozpaczona, czy ktoś mógłby pomóc w skleceniu jakiegoś sensownego tekstu ogłoszeniowego? Ja jestem pod tym względem kompletnym beztalenciem. Oczywiście rozgłaszanie suni również będzie olbrzymią pomocą! Quote
fibi:) Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 jestem i ja:) nie pomogę zbytnio, bo sama mam obecnie 3 szczeniaki na DT..... jednyne co to dużo,dużo ogłoszeń... Quote
fibi:) Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 no i ładniejsze fotki by się przydały:) pamiętasz jakie cudne fotki miała Figa, którą wzięłaś ode mnie na DT:cool3: Quote
morisowa Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Delph napisał(a):Niestety ze względu na pracę sunia musi siedzieć sama po 10h dziennie. Nie służy to niczemu dobremu, siostra nie ma możliwości nauczenia suni wielu rzeczy, a szczeniak się zwyczajnie męczy :-( kurcze, to kiepsko, bo mała się uczy brudzenia w domu :/ żadnego tel o szczeniaka? chyba mamy przesycony "rynek" "psim towarem" :roll: Quote
Delph Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Na początku brudziła, ale szybko się uczy. Oczywiście 10 h to dla szczeniaka za dużo, ale w dni wolne od pracy, gdy siostra mogła z nią częściej wychodzić, nie brudziła. To wspaniała sunia, bardzo posłuszna, sympatyczna i kontaktowa. Lubi "pogadać" z człowiekiem, nie szczeka, ale sobie mruczy, stęka, przychodzi, zaczepia. Pocieszna bardzo. Z psami ma super relacje, rodzina to psiarze, siostra ma własną sunię, więc Fifi ma cały czas z nimi kontakt. Nie niszczy w domu, oczywiście jak się rozbawi, albo nie ma swoich zabawek to weźmie w ząbki nogę od stołu, ale delikatnie upomniana zostawia. Lubi jeździć samochodem, nie wymiotuje. Jest już po wszystkich szczepieniach na wirusówki, jutro będzie odrobaczona kolejny raz. Została tylko wścieklizna, ale może już wychodzić na spacery. Zdrowa, nie było żadnych problemów. W tekście muszę też zmienić jej wielkość, moim zdaniem będzie małym pieskiem. Waży teraz 6 kg, miesiąc temu ważyła 5 kg. Wolno rośnie co wskazuje na to, że duża nie będzie. Trochę się wydłużyła tylko :eviltong: Pies ideał - dlaczego nikt nie dzwoni? Postaram się o nowe zdjęcia i trzeba ruszać z kolejnymi ogłoszeniami. Teraz sunia pojechała z powrotem na działkę. Dla niej to dobrze, nie musi siedzieć sama tyle godzin. Rodzina ma urlop i będą tam z nią jakieś 3 tyg. Ma tam też psy do towarzystwa. Fajnie byłoby, gdyby przed powrotem znalazł się jakiś domek, bo inaczej wróci do siostry i mimo dobrych chęci znowu będzie siedzieć sama tyle godzin :-( Quote
morisowa Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Nowe, fajne fotki, dużo ogłoszeń powinno się udać :) Quote
BasiaD Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Podnoszę Niunię na pierwszą..Taki słodziak z niej..Trzymam kciuki... Quote
Delph Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 A to moi najlepsi kumple :lol:: I bawić się też lubię: Quote
Recommended Posts