Estowa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Był ktoś oceniany przez tego Pana? Na co zwraca uwagę? Quote
Graba Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Byłam na wystawie jako widz, gdzie oceniał p. Paweł. Bardzo podobało mi się jego podejście do psów oraz ocenianie wilczaków wg wzorca <czytaj to co wiem o wzorcu potrafię opisać na psie>. Stało się tak, że musiałam wejść na ring za moją koleżankę, która to pobiegła wystawić drugiego swojego psa na inny ring i sama posłuchałam co sędzia ma do powiedzenia - zgadza się w 100 proc. Quote
sota36 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Ma uprawnienia do 1 grupy. Ocenial nas ten sedzia na zimowce w Bedzinie:) Dodam, ze specjalnie zglosilam suke (schapendoes) do Niego, bedac ciekawa co na temat mi tej rasy powie, bo ich w Polsce tylko 3 osobniki.Jest to stazem (i wiekiem tez) dosc mlody sedzia:) Jak ocenia? Bardzo cierpliwie, spokojnie, dokladnie, jest mily, rzeczowy, daje rady, co cenne, gdy sie o nie zapyta. Fakt- ocenia dlugo! Dokladnie przypatruje sie statyce i ruchowi psa. Dotyka, sprawdza oczy, zeby, uszy, ogon - wszystko. Atmosfera na ringu jest sympatyczna, Sedzia wie, co to wzorzec. Nie "boi" sie do psa schylic, kucnac, by zobaczyc ruch z "nizszego" poziomu - a nie stoi, a wystawca sie musi nagimnastykowac:) Ogladalam Jego prace na ringu, na wystawie w Chorzowie - koniec sierpnia 2013 - nas wtedy nie ocenial. Bardzo mi sie podobala, stad zgloszenie moje Elfi do Bedzina. Quote
mkurleto Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 W Chorzowie oceniał również moją sukę.Po mimo, że mioritiki są w Polsce jeszcze rasą b.mało znaną i niewielu sędziów mogło widzieć te psy na żywo, to Pan Boniecki był do oceny tej rasy dobrze przygotowany. Quote
MamPsa Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Bardzo pozytywnie ;) Sędzia rzeczowy i promienieje od Niego pozytywnym nastawieniem. Quote
Recommended Posts