Zosia123 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Melduję się na 2 sekundy bo zaraz lecę do pracy :) Nie dostałam niestety na razie nowych rozliczeń, musimy zaczekać. Quote
Zosia123 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 No niestety dalej czekamy. Więc na razie hopamy. :) Quote
wolf122 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Proszę Zosiu odnieść się do tego; cytuję-"..Bogdan, rozmawialam z wetem...Zefirek ma cysty na prostacie, ktore moglyby byc usuniete/kastracja, dopiero wtedy jak wątroba będzie w lepszym stanie, podejrzenie o stan zapalny, za jakis czas będzie mial powtorzone badania, Chloapak jest na karmie Hilll's Prescription j/d, chyba nie bardzo mu ona smakuje a moze bidulek nie ma apetytu....pelna micha stala jak bylam u niego. Najdziwniejsze jest to, ze nikt w schronisku/ wet/ nie wiem o ewentualnym zabraniu Zefirka....! Kolejny news, nigdy nie mial byc uspiony ! Jego przyjaciel, Bezimienny ponoc juz sie nie podnosil, zalatwial swoje potrzby pod siebie...byl bardzo slaby....W schronisku jest kilkaset psow, nikt mu chwili nie poswieci, zeby podnosic, wyprowadzac, myc jak sie ubrudzi..pies nie mial juz zadnej nadziei...co innego, gdyby byl w domu, gdyby ktos o niego dbał, poswiecal czas i serce...ale nie tam...On bardzo potrzebuje domu...ale takiego na wylącznosc...wątpie, zeby w hotelu o niego dbano. Trzeba robic badania, kontrolowac prostate.........Mimo wieku ma w sobie mnostwo energii.....dusza chcialaby pobrykac ale nozki juz nie te....Jak to u onkowych w tym wieku, ma problemy ze stawami..i skorne dolegliwosci...ale jest tak poczciwy i przytulasny...wciskal mi glowe, zeby tylko go miziac, drapac...strasznie jest spragniony kontaktu...chcialabym mu pomoc, ale mam obawy co do hoteliku.....chyba, ze domowy...zadne kojce " To z FB. Quote
Zosia123 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Wolf czy ty myślisz, że o takich rzeczach się trąbi w schronie? I na FB lepiej też wykasujcie takie wypowiedzi nt. usypiania, bo wreszcie tak się skończy, że o niczym nie będziemy wiedzieć. I odbije się to oczywiście na psach! Na razie udało nam się uratować kilka psów i mam nadzieję, że jeszcze nam się uda. Ramzesa już by np. nie było. Niestety w schronisku nie jest tak, że nas się wita z otwartymi ramionami. Raczej jesteśmy osobami, które przeszkadzają w pracy. Jak chcę wyciągnąć psa z boksu, to nierzadko jest to niewykonalne. Foty Reksa na trawce to jest na przykład osiągnięcie. Jak zrobicie dym, to będzie koniec współpracy. Natomiast jak ktoś z FB znajdzie mu domowe DT, to super będzie oczywiście. Na pewno wszyscy się ucieszymy z Zefirem na czele. Quote
wolf122 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Dobrze...ja już nie będę się wdawał w dyskusje,tym bardziej jak miałoby to zaszkodzić psom i Wam ,chciałbym jedynie wstawić tam rozliczenie i móc poinformować co z Zefirkiem czyli czy na razie jest w schronie i jak długo oraz kiedy będzie przeniesiony do hotelu:roll:O to dopytują sie ludzie.Resztę zostawiam Wam i postarajcie się też trochę ludzi na fb doinformować.Ja nie mam czego napisać,bo w sumie nic nie wiem co się dzieje i co planujecie a po tej zbiórce pieniędzy należała by się jakaś informacja. Quote
Zosia123 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Nie mam na razie kolejnego rozliczenia. Widocznie Irek jest zabiegany (jak zresztą caly czas). Ja nie mam dostępu do konta Fundacji, bo też nie jestem członkiem. Może jutro... Jeśli chodzi o aktualne informacje, myślalam, że Patrycja Ci mówiła. No więc Zefir jest bezpieczny. Na razie ma mieć zrobione kompleksowe badania, po których się ustali, jakie leki i jaka karma. Lilu jest zresztą w kontakcie z drem Rakiem. Jak się okaże, że karma będzie droga, to dopiero ustalimy, jakie będą koszty hotelu. Może np. karmę będziemy kupować oddzielnie i wtedy za hotel będzie mniej niż normalnie. Quote
Zosia123 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='piescofajnyjest']czyli Chlopak juz w hotelu?????[/QUOTE] Spójrz uważnie na mojego wsześniejszego posta ;) Pies jest w schronisku, ale bezpieczny. Niech mu zrobią wszystkie badania i dadzą jeszcze jakieś leki, bo po co za to wywalać pieniądze samemu. Wolf - wszystkie wpłaty uzupełniłam w poście rozliczeniowym. Od ostatniego mojego uzupełnienia doszły tylko 2 wpłaty. Quote
wolf122 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Dziękuję,na już brakuje chyba wpłaty p. Pauliny Hoppel na kwotę 30 zł z 14 maja.Także to jest do sprawdzenia i czekam na komentarze z FB,czy wszystko się zgadza. Quote
Zosia123 Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Zapytam :) Wieści z placu boju: Zefirek ma lepsze wyniki wątrobowe niż ostatnio. Zmieniono mu karmę - ta mu bardziej smakuje niż poprzednia :) Zaczekamy jeszcze kilka dni, bo może akurat jeszcze coś się okaże - bez sensu byłoby płacić weterynarzowi jeśli nie trzeba. Deklaracje na pewno się przydadzą: Nie wiadomo, jak będzie dalej, ile z tych deklaracji jest stałych. Quote
Szira Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Jutro odwiedzam Zefirka, zobaczymy jak się chłopak ma:)) Quote
wolf122 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Czekamy Szira na relację z odwiedzin.Żal mi Zefirka,że siedzi w tej izolatce:shake:To jest mimo wszystko koszmar.Zosiu a czy w hotelu,który proponujesz Zefirek też będzie tak odizolowany,czy będzie miał coś z życia?Jak to wygląda?Jaki charakter ma ten hotel?Kiedy ogólnie planujecie przenosiny Zefirka?I jeszcze te wpłaty,czy są jakieś aktualizacje? Quote
Zosia123 Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Na razie nie mam nowych informacji o wpłatach. Jeśli chodzi o hotel, to wszystko zależy od tego, jak pies się zachowuje. Jak jest paskudnik (jak np. Ramzes) to musi niestety siedzieć w kojcu i wychodzi tylko na spacery. Jak jest fajny, to chodzi sobie po podwórku i tylko idzie spać do kojca. Jak pisałam, jeśli ktoś znajdzie mu domowy DT, to nie ma sprawy. Nawet z hotelu można go wówczas zabrać. A może DS ktoś mu oferuje? Decyzję o wyjeździe podejmiemy na dniach. Muszę pogadać z dziewczynami, a na razie doginam troszkę; właśnie siedzę i układam na jutro testy... Quote
LILUtosi Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 (edited) Prostuje, Ramzes nie siedzi w kojcu tylko ma do dyspozycji wybieg sam dla siebie jakieś 200m2 a i na ogrod z nami też jest puszczany. Zapraszam do Ramzesa - akurat miał dzisiaj sesyjkę: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/215447-RAMZES-PROSI-CHOĆBY-O-PIĄTAKA-na-DT!!!?p=19144825#post19144825[/url] Edited May 25, 2012 by LILUtosi Quote
wolf122 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Przekleiłem na fejsa,fajne zdjęcia z hoteliku LILUtosi,oby jak najszybciej Zefirek zawitał do Ciebie. Quote
Szira Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Zdjęcia z dzisiejszego spacerku: [url]http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsci3387.jpg/[/url] [url]http://imageshack.us/photo/my-images/515/dsci3383t.jpg/[/url] [url]http://imageshack.us/photo/my-images/152/dsci3382.jpg/[/url] Zefirek spokojny, na spacerku domagał się pieszczot. Fajny spokojny psiak na trochę większą kanapkę:) Quote
Zosia123 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Dzięki Szira :) Chyba nawet wygląda teraz lepiej niż jak go widziałam! A ja przekazuję informacje od Patrycji: Zefir czuje się już znacznie lepiej. Być może ta chora wątroba była przez zatrucie: pewnie przez pewien czas się błąkał zanim trafił do schroniska, coś zjadł nieświeżego i się rozchorował. Zefirka czeka jeszcze kastracja w przyszłym tygodniu i będzie jak nowy. Czyli jeszcze parę dni i może frunąć do hoteliku. Quote
Zosia123 Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Jest oczywiście wpłata od pani Pauliny - nie było po prostu zaznaczone, że to dla Zefira. Quote
piescofajnyjest Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 uuuuu....bardzo elegancki ten nasz Zefirek!!!!! Quote
Zosia123 Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Kolejną bidę wypatrzyłam... :( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/213669-8-letni-owczarek-po-raz-kolejny-traci-dom!!-ma-czas-do-31-maja-potem-schron!!!/page7[/url] Quote
wolf122 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Znam juz sprawę od pewnego czasu,paskudni ludzie... Quote
wolf122 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Zosiu czy ta kastracja w przypadku Zefirka jest konieczna?Ten pies jak pisze Paulina jest w kiepskiej formie i cierpi w izolatce.Po co zbieranie tych pieniędzy jak pies siedzi w izolatce?Czujemy się i ja i Darczyńcy chyba trochę wodzeni za nos.Pierwsze alarm,szybko bo nie ma czasu a teraz taka flauta.Weźcie w końcu tego psiaka do hotelu i niech ma takie warunki na jakie robiliśmy to wydarzenie czyli odrobinę,namiastke domu i komfortu.Czekamy na konkretne i zdecydowane kroki. Quote
Recommended Posts