axev Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Od ok 2 dni błąka się ładny piesek/sunia w typie yorka. Kraków ul zawiła okolice skrzyżowania z żywiecką, piesek chodzi wkółko ciągle ten sam odcinek, wygląda na porzuconego... Może ktoś chce przygarnąć? a może uciekł komuś i nie może trafić do domu? Piesek wygląda na zadbanego, szkoda żeby trafił do schroniska albo żeby coś mu się stało Quote
Monika89 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Ja niestety nie dam rady go przygarnąć. Lepiej zgłosić go do schroniska. Przecież wielu właścicieli właśnie tam szuka najpierw swoich pupili... Pies w typie yorka znajdzie szybko dom. Tu są dziewczyna z krakowskiego schroniska. Za ich pośrednictwem można pomóc go adoptować za pomocą ogłoszeń. W schronie zostanie przebadany odrobaczony. Dostanie jeść. Spróbuj go złapać i poczekaj na przyjazd interwencji schroniskowej. Na ulicy takiego małego psiaka czeka marny los. Quote
Camara Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Widziałam tego psa 3 maja wieczorem. Psa nie da się złapać, w ogóle nie da się do niego podejść. Próba zbliżenia się kończy się ucieczką na ulicę. Pobocze jest wąskie a droga ruchliwa. Nie podejmuje rzuconego jedzenia - ucieka. Uważam, że samodzielne łapanie wyrządzi mu więcej krzywdy niż pożytku Quote
Monika89 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Dlatego napisałam spróbuj. Z tego co widać pies jest płochliwy... Nie wiadomo co przeżył. Pozostaje tylko interwencja schroniska. Oni mają na pewno jakiś sposób. Quote
roosi Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Będę tamtędy jechać jutro w południe; zobaczę, czy jest. Quote
paoiii Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Jesli pies wciąz bedzie, można myśleć coś np z klatką łapką Quote
Monika89 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 paoiii napisał(a):Jesli pies wciąz bedzie, można myśleć coś np z klatką łapką O tym właśnie myślałam Quote
roosi Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Nie widziałam go, ale przystanęłam tylko na chwilę przy skrzyżowaniu. Quote
Majka0010 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Wiadomo co z pieskiem ? Powiadom schronisko zeby nie skonczyl pod kolami.. Quote
Recommended Posts