Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od ok 2 dni błąka się ładny piesek/sunia w typie yorka. Kraków ul zawiła okolice skrzyżowania z żywiecką, piesek chodzi wkółko ciągle ten sam odcinek, wygląda na porzuconego... Może ktoś chce przygarnąć? a może uciekł komuś i nie może trafić do domu? Piesek wygląda na zadbanego, szkoda żeby trafił do schroniska albo żeby coś mu się stało

Posted

Ja niestety nie dam rady go przygarnąć. Lepiej zgłosić go do schroniska. Przecież wielu właścicieli właśnie tam szuka najpierw swoich pupili...
Pies w typie yorka znajdzie szybko dom.
Tu są dziewczyna z krakowskiego schroniska. Za ich pośrednictwem można pomóc go adoptować za pomocą ogłoszeń.
W schronie zostanie przebadany odrobaczony. Dostanie jeść.
Spróbuj go złapać i poczekaj na przyjazd interwencji schroniskowej.
Na ulicy takiego małego psiaka czeka marny los.

Posted

Widziałam tego psa 3 maja wieczorem.
Psa nie da się złapać, w ogóle nie da się do niego podejść. Próba zbliżenia się kończy się ucieczką na ulicę. Pobocze jest wąskie a droga ruchliwa. Nie podejmuje rzuconego jedzenia - ucieka. Uważam, że samodzielne łapanie wyrządzi mu więcej krzywdy niż pożytku

Posted

Dlatego napisałam spróbuj. Z tego co widać pies jest płochliwy... Nie wiadomo co przeżył. Pozostaje tylko interwencja schroniska. Oni mają na pewno jakiś sposób.