Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

anetek100 napisał(a):
pieniążki z bazarku przelałam na konto dla psiakow

Dziękujemy za pomoc w przeprowadzeniu bazarków! Pieniądze zostaną przeznaczone na zabiegi sterylizacji i kastracji. Dziękujemy!

Edited by ew3lina
  • Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PILNE! PILNE! PILNE! Poszukujemy DS/DT dla psów z przechowalni z Dobrego Miasta!
Kolejny pies trafił dziś do przechowalni, która jest przepełniona! Obawiamy się, że urząd miasta podejmie decyzję o wywózce psów do schroniska.

Atos - pies, właściwie szczeniak a juz go życie nie oszczędziło, podrzucony do przechowalni, ma około 5 miesięcy, jest małym słodkim rozrabiaką, jak to psie dziecię. Polecamy Atosa do domku z ogródkiem!

Posted

Dlaczego tu sie robi gorąco dopiero wtedy, jak jest przepełnienie? wiadomo, że jest mało miejsc, dlatego powinno na okrągło sie coś dziać. Przez neta dużo mozna zrobić. Bardziej nagłośnic sprawę ;)Wtedy może byloby łatwiej. Może sie mylę, nie wiem.

Posted

Wydaje mi się, że mało osób zagląda na wątek Przechowalni w Dobrym Mieście. Niestety niesłusznie ocenia nas Pani, mówiąc, że robi się tu gorąco, gdy jest przepełnienie. Najszybszy przepływ informacji w dzisiejszych czasach zapewnia facebook, dlatego właśnie tam ogłaszamy nasze psy. Pomagamy psom nie tylko z przechowalni. Robimy wszystko co w naszej mocy, ogłaszamy, wstawiamy zdjęcia. Niestety od dłuższego czasu cisza, a bezdomnych psów coraz więcej.
Zapraszamy serdecznie na facebooka (http://www.facebook.com/KolegiumMilosnikowZwierzat)!

Posted

[quote name='ew3lina']Wydaje mi się, że mało osób zagląda na wątek Przechowalni w Dobrym Mieście. Niestety niesłusznie ocenia nas Pani, mówiąc, że robi się tu gorąco, gdy jest przepełnienie. Najszybszy przepływ informacji w dzisiejszych czasach zapewnia facebook, dlatego właśnie tam ogłaszamy nasze psy. Pomagamy psom nie tylko z przechowalni. Robimy wszystko co w naszej mocy, ogłaszamy, wstawiamy zdjęcia. Niestety od dłuższego czasu cisza, a bezdomnych psów coraz więcej.
Zapraszamy serdecznie na facebooka (http://www.facebook.com/KolegiumMilosnikowZwierzat)!

Jeśli tak, to faktycznie niesłusznie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o dobro zwierząt, nie mówię nic ze złej woli ;) na facebooku siedzę rzadko, pewnie dlatego te wydarzenie mi nie wpadło "w ręce".

• 2 weeks later...
Posted

Co nowego w Dobrym Mieście?
Dobre wiadomości!

Atos znalazł dom jako pierwszy.

Potem przyszła kolej na Lucka. Wczoraj odbyła się wizyta przedadopcyjna. Pan Bogdan (nowy opiekun Lucka) mieszka na wsi, ma gospodarstwo, a Lucek będzie mu tam towarzyszyć. Pan Bogdan zakochał się w Lucku, ale niestety nie stać go na postawienie kojca. Dlatego ruszamy z pomocą! Budę już mamy, a w niedzielę zaczynamy budowę ogromnego kojca, który zostanie zbudowany specjalnie na potrzeby Lucka. Poza tym, pies będzie miał do dyspozycji spory kawałek ziemi poza kojcem. W poniedziałek jedna z wolontariuszek zawiezie psa do nowego domu.

Clyde (pies o którym nie pisałam wcześniej) również znalazł dom. Pies przybłąkał się do przechowalni jakiś czas temu i już został. Od kliku miesięcy mieszkał albo w krzakach niedaleko przechowalni albo pod kojcami. Nie było mowy, żeby zamknąć go w kojcu, ponieważ zawsze z niego uciekał. Po kilku miesiącach w końcu się udało - Clyde wczoraj trafił do nowego domu!

• 2 weeks later...
Posted

[IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398250_286352678141805_423067331_n.jpg[/IMG]

[SIZE=3][COLOR=#ff0000]Prosimy wszystkich o pomoc w ogłaszaniu psa!
[/COLOR]
[/SIZE][URL]http://tablica.pl/oferta/antonio-szuka-czlowieka-do-ktorego-bedzie-mogl-sie-usmiechac-ID1NNPH.html[/URL]

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...