Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tigrunia']Good idea :happy1:[/quote]

:loveu: jak nic ciekawego nie znajdę w sklepach to sama będę musiała ją zastosować

Posted

Rita, a kto by nie chciał...:loveu:
Fajnie by wtedy było.

Też nie mam butów jesieniowych a w sklepach same nowe kolekcje w kosmicznie wysokich cenach :cool1:

Posted

[quote name='madziasto4']Ja jezdem! :p Właśnie wyjęłam ciasto z piekarnika, jabłecznik z jabłek z działki :p[/quote]
Ojj Madzka - jak fajnie, że jesteś :loveu: Daj przepisa na jabłecznik :evil_lol:

Posted

Ciasto:
2 szklanki mąki
1/2 kostki masła
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka oleju
1/3 szklanki cukru pudru
1 cukier wanilinowy

jabłka (tak na oko, według uznania, byleby warstwa jabłek przykryła cały spód ciasta)

Wyrobić ciasto. Odstawić do lodówki.
Obrane jabłka (ja na blachę 26x35 dałam 10 jabłek) zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
2/3 ciasta rozłożyć na dno blachy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą (rękoma ugnieść ciasto na dnie po prostu, jak plastelinę:eviltong: ).
Nałożyć warstwę jabłek, posypać cukrem i cynamonem i bułką tartą.
Ubić pianę z białek, dosypując 1/2 szklanki cukru pudru. Polać nią warstwę jabłek.
Pozostałą 1/3 część ciasta zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto.
Ja piekłam około 40 minut w 180-200 stopniach. To też tak na oko trzeba piec.

Posted

Właśnie spróbowałam, bardzo dobre wyszło :loveu: Tylko ta blacha cholera za duża na tę ilość ciasta i ciasto trochę płaskie wyszło. Muszę sobie kupić jakąś mniejszą :hmmmm: I może trzeba było więcej jabłek dać :hmmmm:

Posted

[quote name='tigrunia']Co to jest?? Mi wygląda na coś z makaronem :cool1:[/QUOTE]
2B :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Mała Rita']z jabłkami startymi chyba :cool1:[/QUOTE]
Bingo :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...