Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do BARFa nie dorosłam jeszcze. Boję się coś sknocić, chociaż dawałam mu kilka razy kawałki piersi kurczęcych i wątróbkę surową. Szło jak w młynie :evil_lol: Nie wykazywał, żadnych oznak złego samopoczucia po tym, kupki też były w porządku. Nie wiem tylko, czy takie podawanie surowego od czasu do czasu jest dobre. Zatem nie będę ryzykować więcej.

Posted

[quote name='ceris']Do BARFa nie dorosłam jeszcze. Boję się coś sknocić, chociaż dawałam mu kilka razy kawałki piersi kurczęcych i wątróbkę surową. Szło jak w młynie :evil_lol: Nie wykazywał, żadnych oznak złego samopoczucia po tym, kupki też były w porządku. Nie wiem tylko, czy takie podawanie surowego od czasu do czasu jest dobre. Zatem nie będę ryzykować więcej.[/QUOTE]

To jest raczej tak, że pies żywiony surowym, gdy dostanie od czasu do czasu coś innego (np. gotowane, suche, coś nieświeżego), to to strawi, bo jego układ trawienny jest silny i nie ma problemów z trawieniem; w przypadku karmienia innym sposobem, lepiej jednak nie mieszać, bo każda rzecz ma inny czas trawienia, a to z pewnością nie wpływa dobrze na psa.

Posted

[quote name='LadyS'](...) w przypadku karmienia innym sposobem, lepiej jednak nie mieszać, bo każda rzecz ma inny czas trawienia, a to z pewnością nie wpływa dobrze na psa.[/QUOTE]
Dokładnie tak pomyślałam, więc skupię się na tym co napisałam wcześniej.
Dziękuję [B]Wszystkim[/B] za rady :lol: