paoiii Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 (edited) [FONT=Verdana]Argo to przemiły psiak. Do schroniska trafił w listopadzie 2011r.[/FONT] [FONT=Verdana]Dla większości przeciętny, ale to wyłącznie pozory.[/FONT] [FONT=Verdana]Poznając go bliżej otwiera się. Jest przekochanym psiakiem.[/FONT] [FONT=Verdana]Potrzebuje czasu aby zaufać..nie miał łatwej przeszłości... [/FONT] Wcześniej bowiem był psem łańcuchowym. Złościł właścicieli bo zrywał się z łańcucha i biegał po okolicy... [FONT=Verdana]Dopiero teraz poznaje co to znaczy bliskość i czułość.[/FONT] [FONT=Verdana]Po czasie poświęconym mu pokazuje jak bardzo lgnie do człowieka.[/FONT] [FONT=Verdana]To mądry i piękny pies.[/FONT] [FONT=Verdana]Umie podstawowe komendy.[/FONT] [FONT=Verdana]Potrzebuje ludzi, którzy pozwolą mu na nowo uwierzyć![/FONT] [FONT=Verdana]Z niecierpliwością czeka na dom![/FONT] [FONT=Verdana]Myślę, że domem idealnym byłby dom z ogrodem.[/FONT] On najlepiej czuje się w swoim boksie. Tam czuje się bezpieczny. Cieszy się na mój widok jednak głównie w swojej klatce. Gdy wychodzimy na zewnątrz stresuje go otoczenie, inni ludzie. Chowa się za mną i po kilku minutach 'spaceru' ciągnie z powrotem do siebie. Gdy jesteśmy już 'u niego' zaczyna się cieszyć, wtedy zjada smaki itd. [FONT=Verdana]Liczę na to, że znajdzie się osoba chcąca pokazać mu cierpliwie jak przyjazny i miły może być świat zewnętrzny.[/FONT] [FONT=Verdana]Jest zdrowy, wykastrowany i zachipowany. Bardzo nie chcę by Argo resztę swego życia spędził w schronisku. Choć z dwojga złego dobrze, że się tu znalazł i jego warunki są o niebo lepsze od tych w których przebywał wcześniej. [/FONT] Edited February 17, 2013 by paoiii Quote
Noelle Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 jestem u psiaka :D nie miałam okazji go bliżej poznać, ale trzymam kciuki za super dom dla niego! ;) Quote
Avaloth Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Melduję się u Argo i ja ;) przecudny jest chłopak Quote
Rumi. Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 zapisuję wątek, jeju nie widziałam że miał taką przeszłość :( i nie wiem czy przeoczyłam czy nie ma wpisane, ile Argo ma lat? Quote
Avaloth Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Nie ma chyba. Z tego co Paulina mówiła to chyba ok 5. Quote
Ank@ Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Jestem i ja. Nie znam go osobiście, ale trzymam kciuki. Szkoda tylko, że przeciętny z wyglądu, bo to mu utrudni drogę do znalezienia domu... Tak nawiasem- ładnie CSuje :) Praktycznie na każdym zdjęciu widać, że jest zestresowany :( Quote
paoiii Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Argo jakiś czas temu znalazł dom, niestety nic więcej nie wiem... :( Quote
Recommended Posts