sonia1974 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Do lasu zostały wyrzucone świnki na moje oko wietnamskie matka i trzy młode .Podobno podjechał samochód i zostały wyrzucone . Kręcą się koło zabudowań ludzie wyrzucają im jedzenie ale wydaje mi się że one nie poradzą sobie same .Może wiecie jak takim zwierzętom pomóc Quote
kaszanka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 tak samo jak innym :( - najlepiej znaleźć im dom. Quote
Lupi Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 [quote name='kaszanka']tak samo jak innym :( - najlepiej znaleźć im dom.[/QUOTE] Kaszanka! Po co piszesz posty nic nie wnoszące?? Ja się na świniach (cz zwykłych czy wietnamskich) nie znam wcale - i gdybym wiedziała że ktoś wywalił jakieś do lasu chciałabym aby "fachowiec" się odezwał jak im pomóc. A takie pisanie aby cyt. "najlepiej znaleźć im dom" nic nie daje (chyba że zależy Tobie tylko na nabijaniu sobie postów na forum). Quote
Nenecha Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 [quote name='Lupi']Kaszanka! Po co piszesz posty nic nie wnoszące??[/QUOTE] No właśnie, Lupi? Haha xD Ojej... te świniaczki już pewno nieaktualne? Przede wszystkim trzeba je odizolować od paskudnej części społeczeństwa, które może im zrobić krzywdę - chociażby tym nieodpowiednim żarciem. Potem najlepiej by zawiadomić okoliczne schronisko dla zwierząt - powinni przyjechać i już się tym dobrze zająć... ...przeważnie się nie zajmują xD No to wtedy można wykonać telefon do miejscowego ZOO - oni oddelegują odpowiednią osobę (przynajmniej tak właśnie było w moim przypadku) - albo miejscowego zwierzęcego pasjonata (jeśli jakiś taki jest i prowadzi sobie takie 'prywatne przytulisko')... Quote
Recommended Posts