Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gosia2313']Tak, cały czas można przywozić do schroniska :-)[/QUOTE]

a w jakich godzinach? dac jakiejs konkretnej osobie ?
chyba że komus w katowicach podrzucic?

Posted

[quote name='annika']a w jakich godzinach? dac jakiejs konkretnej osobie ?
chyba że komus w katowicach podrzucic?[/QUOTE]

Jak Ci pasuje.
Ale raczej do 18-19 , jeśli nie ma tam nic cennego (mówię na przyszłość :)) typu specjalistyczne karmy itp. tylko same koce etc to można spokojnie zostawić w schronisku w korytarzu za drzwiami wejściowymi

Posted

[quote name='annika']zawiezione! karton i reklamówka, w kartonie oprócz "szmat";) jest też szampon insektobójczy dla psów.
mam nadzieje że coś wam się przyda:roll:[/QUOTE]

na pewno się przyda :) Bardzo dziękujemy !

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Jak oddawałam klatkę zostawiłam w schronisku dwa duże worki kołder. Co jeszcze jest pilnie potrzebne ? to popytam znowu po znajomych.[/QUOTE]

Z takich rzeczy do wyściełania to właście jakieś koce, ręczniki, prześcieradła, kołdry nie puchowe.
A poza tym to np. do gabinetu weterynaryjnego : strzykawki 2ml i 5ml, wenflony różowe i niebieskie, igły 0,8 , gazy jałowe i niejałowe, lignina, wata, gaziki 10x10 cm , takie płatki kosmetyczne ale to już bardziej przez wolontariuszy albo bezpośrednio do gabinetu trzeba dostarczyć :)
Karmę specjalistyczną np. RC Intestinal (na biegunki) lub karmę Bosch czy Bozita Active - też do gabinetu lub przez wolontariuszy

• 3 weeks later...
Posted

PRZYPOMINAMY SIĘ ! ;-)

A przy okazji zaproszę do Brysia, który PILNIE szuka domu

[B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234968-Piękny-BRYŚ-umrze-w-schronisku-z-głodu-albo-ze-stresu-!-PILNIE-szukamy-DS-![/URL][/B]

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

macie jakieś zapasy jeszcze czy potrzebujecie kocy itp , na już, bo nie wiem czy przywieź to co mam czy dozbierac ;) czy dywaniki gumowe (takie samochodowe) też sie wam przydadzą? nie wiem jakie te budy u Was są? może do uszczelniania by sie coś takiego przydało?

• 5 weeks later...
Posted

Przypominamy się ! :) Nasze schroniskowe zapasy poważnie stopniały :( Jeśli macie jakieś koce, kołdry /nie z pierza/, bawełniane materiały, szmaty, prześcieadł itp - prosimy przywozić do schroniska !
ul. Baczyskiego 11a
Pon-Pt 8-15
So 9-14

Lub napisać na PW :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='annika']ja coś mam...
płaszcz - z bardzo grubego materiału, jakąś pościel (tzn. poszewki), koce, bluzy - jak was to urządza moge podrzucic :razz:[/QUOTE]
zawiezione

Posted

[quote name='annika']widziałam sporo ludzi, dużo macie wolontariuszy?[/QUOTE]

Nie wiem ile dokładnie jest zapisanych, ale jeździ tak dość regularnie chyba około 80? Chyba, że coś się zmieniło. Plus w soboty też zawsze kręcą się ludzie z darami albo chętni adoptować, zapisać się itp :) W soboty zawsze jest tłok :-)

Posted

[quote name='annika']osiemdziesięciu wolontariuszy?:crazyeye:
super dużo[/QUOTE]

Chodzących :P Zapisanych jest na pewno więcej, dlatego była inf na FB, że póki co nie przyjmujemy nowych osób ;)