Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jakie macie zdanie na temat preparatu na stawy firmy Bayer o nazwie Megaflex?
skład moim zdaniem ma bardzo ciekawy
co polecacie dla psów po urazach/złamaniach/zerwaniach ścięgien?

Posted

[quote name='a_niusia'][url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/stawy_kosci/bayer/32291#composition[/url]

mowisz o tym?[/QUOTE]
tak, dokładnie

Posted

[quote name='a_niusia']a twoj pies ma jakies konkretne problemy? juz mu przeswietlales biodra?[/QUOTE]

jest suplementowany profilaktycznie
glukozaminy/chondroityny dla dużych psów nigdy za wiele

Posted

[quote name='a_niusia']to w takim razie 2,5 ml arthroflexu profilaktycznie i bez kombinacji.[/QUOTE]
jakoś do Bayer'a mam większe zaufanie niż do ScanVet'u; to raz
w proszku stężenia substancji aktywnych są większe niż w syropie gdzie niemal całość stanowi woda; to dwa
600 g za 109 złotych przy dużych stężeniach - Megaflex (bo proszek), wydaje mi się atrakcyjniejszą ceną niż 150 złotych za 500 ml wody z dodatkami - Arthroflex; to trzy

Posted

no to dawaj megaflex. twoj pies, twoj wybor.

ja daje starszej suce cetylM i mlodszej, ktora ma idealne stawy arthroflex w dawce profilaktycznej.

skoro chcesz to dawac, masz do tego zaufanie, to po co pytasz-dawaj.

ja tam nie mam zbyt dobrego zdania o takich "cudownych proszkach" i stosuje to, co jest sprawdzone i polecone przez bardzo dobrego ortopede.

Posted

pytam, żeby poznać opinie innych użytkowników
kto pyta nie błądzi po to jest to forum, żeby się wymieniać informacjami
arthroflex zawiera siarczan glukozaminy i chondroityny w czystej,laboratoryjnie syntetyzowanej, chemicznej postaci(jeśli się mylę proszę o korektę), przez co wywołuje u niektórych psów podrażnienia żołądka (patrz opinie o arthroflexie)
a megaflex zawiera tylko naturalne składniki gdzie źródłem ww. substancji jest proszek z małż nowozelandzkich, które oprócz glukozaminy/chondroityny zwierają jeszcze inne substancje prozdrowotne

Posted

skład fajny.ja swojemu dysplastykowi podaję arthro ha(glukozamina,chondroityna ,kw.hialuronowy).podaję już 3 lata.jest w tabl.cenowo-taniej niz w/w proszek bayer'a.podaje się tylko 2 tabl

Posted

ja czekam na dostawę dużych opakowań suplementów firmy Lunderland
mają tam czystą mączkę z małży nowozelandzkich (źródło naturalnej glukozminy) oraz czystą mączkę z diabelskiego pazura (o działaniu przeciwzapalnym)

można je dostać w ekozwierzak.pl
obecnie są dostępne małe opakowania, ale z moim psem to mało ekonomicznie wychodzi

Posted

[quote name='gryf80']skład fajny.ja swojemu dysplastykowi podaję arthro ha(glukozamina,chondroityna ,kw.hialuronowy).podaję już 3 lata.jest w tabl.cenowo-taniej niz w/w proszek bayer'a.podaje się tylko 2 tabl[/QUOTE]

w megaflex'ie są też składniki przeciwbólowe i przeciwzapalne: diabelski pazur i kora z wierzby (kwas salicylowy)

• 1 year later...
Posted

Chciałbym poznać nowe opinie o produkcie. Piszcie, z chęcią poczytam, bo muszę zamienić Arthroflex na coś innego, bo chyba mój pies nie toleruje go tak jak to napisał WEIMAR
[quote name='WEIMAR']arthroflex zawiera siarczan glukozaminy i chondroityny w czystej,laboratoryjnie syntetyzowanej, chemicznej postaci(jeśli się mylę proszę o korektę), przez co wywołuje u niektórych psów podrażnienia żołądka[/QUOTE]