bdom Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) Godzinę temu zadzwonił do mnie kolega, spacerował w pobliżu torów na Wojszycach kiedy zauważył a raczej usłyszał skomlącego szczeniaka. Udało mu się go wyciągnąć i okazało się,że ktoś małego najprawdopodobniej wyrzucił. Pies był przerażony i głodny. Na dwa dni udało się go ulokować u sąsiadki kolegi kolegi :), jednak nie wiem co dalej, jeśli nie znajdziemy DT to będzie trzeba go zawieźć do schronu:-( . I tu chcę prosić o pomoc- czy ktokolwiek mógłby go przyjąć do DT? Nie wiem jeszcze o nim za wiele, tylko tyle, że jest mały, czarny podpalany. Jutro tam pojadę i zrobię zdjęcia. Sama nie mogę go wziąć (mam szczeniaka i kota i za mało pomieszczeń, żeby móc w razie czego zwierzyniec odizolować), więc bardzo proszę o pomoc:placz: Edited March 20, 2012 by bdom Quote
JoStin Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Może jakieś wydarzenie na fb? Ja nie umiem robić ale może ktoś pomoże? Quote
bdom Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Mały jest u mnie, dom tymczasowy znalazłam (na 90% może go przetrzymać znajoma), teraz trzeba szukać DS. Dali ma dopiero 7 tygodni, jest naprawdę śliczny i wyrośnie na dużego psa (obecnie waży prawie 9 kilo). Na razie zrobiłam mu trochę ogłoszeń, jednak nikt się nie odzywa. Tu proszę o pomoc- kompletnie nie znam się na przeprowadzaniu adopcji. Gdzie najlepiej ogłaszać, na co zwracać uwagę itd.? W tej chwili nie mogę wstawić zdjęć, ale są widoczne w ogłoszeniu http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/7-tygodniowy-Dali-blaga-o-dom-id38145.html W ogłoszeniu zdjęcia też nie są zbyt dobre, ale nie mam lepszych :( Później zmienię tytuł wątku i postaram się wstawić jeszcze jakieś zdjęcia. A mały zachowuje się jak każdy szczeniak :) Quote
Satrina Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 A jak Mango????CO u niego słychać??????????Jak łapka?Ciekawa jestem jak teraz wygląda. Ogłoszenie szczeniaczka wrzuć na Gumtree i Tablicę-tam szybko ktoś się odezwie.Możesz też wyróżnić ogłoszenia za jakąś tam kwotę. Quote
bdom Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Mango świetnie (jakiś czas temu wrzuciłam kilka zdjęć na jego wątku) W tle na zdjęciach Daliego też się zabłąkał Mangowy pyszczek i łapy:) Wrzucę ogłoszenie na tablicą, na gumtree już jest. Dzisiaj wieczorem odwożę go do DT. Quote
bdom Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Cholera, jak zwykle wszystko się posypało. Znalazłam DS dla maluch, ma tam jechać w sobotę. Ale dzisiaj stracił swój DT (mam go jak najszybciej z niego zabrać). Kiedy już dom dla niego się pojawił nie mamy co z nim zrobić....:placz: I to w dodatku w tym tygodniu, w którym ja naprawdę nie dam rady (mam zobowiązania, których nie mogę przełożyć). Jestem wściekła, bo wyrzucają go z DT, bo...niszczy i sika. Naprawdę dziwne u szczeniaka....ludzie to nieodpowiedzialni gnoje. Czy ktoś z dogo mógłby go przetrzymać do tej soboty rano? Błagam o pomoc! Szkoda by było, gdyby mały trafił do schronu, kiedy pojawił się dla niego dom...(do DS nie może pojechać wcześniej, ludzie nie są z wro i trzeba go tam zawieźć ) Numer do mnie- 510935579 Quote
Recommended Posts