Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Godzinę temu zadzwonił do mnie kolega, spacerował w pobliżu torów na Wojszycach kiedy zauważył a raczej usłyszał skomlącego szczeniaka. Udało mu się go wyciągnąć i okazało się,że ktoś małego najprawdopodobniej wyrzucił. Pies był przerażony i głodny.
Na dwa dni udało się go ulokować u sąsiadki kolegi kolegi :), jednak nie wiem co dalej, jeśli nie znajdziemy DT to będzie trzeba go zawieźć do schronu:-( . I tu chcę prosić o pomoc- czy ktokolwiek mógłby go przyjąć do DT? Nie wiem jeszcze o nim za wiele, tylko tyle, że jest mały, czarny podpalany. Jutro tam pojadę i zrobię zdjęcia. Sama nie mogę go wziąć (mam szczeniaka i kota i za mało pomieszczeń, żeby móc w razie czego zwierzyniec odizolować), więc bardzo proszę o pomoc:placz:

Edited by bdom
Posted

Mały jest u mnie, dom tymczasowy znalazłam (na 90% może go przetrzymać znajoma), teraz trzeba szukać DS. Dali ma dopiero 7 tygodni, jest naprawdę śliczny i wyrośnie na dużego psa (obecnie waży prawie 9 kilo). Na razie zrobiłam mu trochę ogłoszeń, jednak nikt się nie odzywa. Tu proszę o pomoc- kompletnie nie znam się na przeprowadzaniu adopcji. Gdzie najlepiej ogłaszać, na co zwracać uwagę itd.?
W tej chwili nie mogę wstawić zdjęć, ale są widoczne w ogłoszeniu http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/7-tygodniowy-Dali-blaga-o-dom-id38145.html
W ogłoszeniu zdjęcia też nie są zbyt dobre, ale nie mam lepszych :(
Później zmienię tytuł wątku i postaram się wstawić jeszcze jakieś zdjęcia.
A mały zachowuje się jak każdy szczeniak :)

Posted

A jak Mango????CO u niego słychać??????????Jak łapka?Ciekawa jestem jak teraz wygląda. Ogłoszenie szczeniaczka wrzuć na Gumtree i Tablicę-tam szybko ktoś się odezwie.Możesz też wyróżnić ogłoszenia za jakąś tam kwotę.

Posted

Mango świetnie (jakiś czas temu wrzuciłam kilka zdjęć na jego wątku) W tle na zdjęciach Daliego też się zabłąkał Mangowy pyszczek i łapy:)
Wrzucę ogłoszenie na tablicą, na gumtree już jest. Dzisiaj wieczorem odwożę go do DT.

Posted

Cholera, jak zwykle wszystko się posypało. Znalazłam DS dla maluch, ma tam jechać w sobotę. Ale dzisiaj stracił swój DT (mam go jak najszybciej z niego zabrać). Kiedy już dom dla niego się pojawił nie mamy co z nim zrobić....:placz: I to w dodatku w tym tygodniu, w którym ja naprawdę nie dam rady (mam zobowiązania, których nie mogę przełożyć). Jestem wściekła, bo wyrzucają go z DT, bo...niszczy i sika. Naprawdę dziwne u szczeniaka....ludzie to nieodpowiedzialni gnoje.
Czy ktoś z dogo mógłby go przetrzymać do tej soboty rano? Błagam o pomoc! Szkoda by było, gdyby mały trafił do schronu, kiedy pojawił się dla niego dom...(do DS nie może pojechać wcześniej, ludzie nie są z wro i trzeba go tam zawieźć )
Numer do mnie- 510935579