*Monia* Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Już Ci lekcji udzielam - manual, 1/640, przesłona 4,5 i gotowe :evil_lol:. A AF ja mam ustawiony 3d chyba, coś ze śledzeniem to było mi się wydaje :hmmmm:. Ostrość łapię długo bo psy zawiechy łapią w krzakach a ja czekam z przyciskiem wciśniętym do połowy aż łaskawie się wyłonią. Ostrość oczywiście auto bo pokrętełko ostrości nie chce ze mną współpracować :lol:. I nie przesadzaj, Twoje fotki świetne są i z chęcią wszystkie oglądałam, niektóre nawet po kilka razy :eviltong: Quote
*Monia* Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Tak, M ;) [COLOR=lemonchiffon]....[/COLOR] Quote
*Monia* Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Mi też się doba skurczyła odkąd pracuję i tak na prawdę do domu docieram koło 20 po pracy i spacerze z psami, po 22 kolejny spacer i padam, pobudka 6 i tak codziennie... Ale w pracy atmosfera ok, ludzie ok i mimo że czasem nie mam czasu nawet sobie herbaty zrobić do 10-11 bo trzeba szybko wszystko zrobić to lubię tam wracać :lol:. I odkryłam kilka dni temu że młoda bardzo lubi uporządkowanie, rutynę - jak wrócę wcześniej czy na czas to spoko, ale jak się spóźnię to cieszy się jak przygłup i wywarkuje mi jakaż to ja niedobra jestem że się spóźniam, mój miły tolerancyjny pieseczek :loveu:. Dzisiaj może coś nowego wstawię jak się uporam z czytaniem psich książek do mojej wspaniałej magisterki ;) Quote
*Monia* Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Napisałam już, teraz sobie przypominam co nabazgrałam bo chyba się zakręciłam troszku i nie wiem co napisałam z czego a co pominęłam bo wiedza z poszczególnych książek się oczywiście nie zawsze pokrywa :lol:. Corena czytam już chyba czwarty raz ;). W tłumaczeniu temat mniej więcej brzmi - Komendy psie po polsku, angielsku i niemiecku - komunikacja między człowiekiem a zwierzęciem. Jak na moje studia to lekka odkocznia od codzienności zajęciowej :evil_lol:. Żeby było ciekawiej, jak już muszę coś robić moje czarne biedne psisko znowu postanowiło mieć szczękościsk :shake:. Na szczęście tylko wczoraj jeden raz jej się zdarzyło jak wróciłyśmy ze spaceru, ale i tak obserwuję ją uważnie czy coś się znowu nie dzieje. Podejrzewam że ostatnie burze i bezsenna noc z trzęsiawką pod biurkiem odbijają się jej na zdrowiu :-(. Quote
Talia Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Zamiast wykładów udzielać byś wstawiła więcej fot. Jak na nie patrze to mam cholerną chęć na drugiego psa... Quote
evel Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='Talia'] Jak na nie patrze to mam cholerną chęć na drugiego psa...[/QUOTE] O, a ja myślałam, że to tylko ja mam takie skrzywienie - miło, że nie jestem sama :evil_lol: Quote
Talia Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Daj spokój... od dłuższego czasu chce mixa collie/ belg/border/on do sportów. Rodzice nie ulegli :( Quote
*Monia* Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='Talia']Zamiast wykładów udzielać byś wstawiła więcej fot. Jak na nie patrze to mam cholerną chęć na drugiego psa...[/QUOTE] Lubię dużo gadać :p. Ogarnęłam się, wkułam księgi szkoleniowo-psychologiczno-komunikacyjne i uważam że z tego mnie nie zagną :lol:. Foty będą bo porobiłam znowu trochę (na spacery czas muszę mieć). A drugi pies to fajna sprawa tylko musi pierwszy już być ogarnięty żeby oszczędzić sobie podwójnych problemów. U mnie dopiero teraz nastąpił czas że na spacerach nie muszę się stresować że jak zajmuję się jedną to druga sobie polezie bo wiedzą że mają być tuż obok w razie gdybym coś nagle chciała. Ale moje kundle to głupole i ciężko do nich było odpowiednio dotrzeć :lol:. W domu też już spokój poza potwornymi burzami i np. dzisiejszą noc spędziłam na podłodze w łazience, do tego Shina zajęła moje prowizoryczne posłanie i zimno od podłogi mi było. Hexa została zapuszkowana w klatce w łazience (tam mamy dosyć głośny wentylator plus moja mp3 z telefonu) bo dostała szaleju burzowego polegającego na otwieraniu wszystkich drzwi i niemożności znalezienia sobie miejsca :shake: [quote name='Talia']Daj spokój... od dłuższego czasu chce mixa collie/ belg/border/on do sportów. Rodzice nie ulegli :([/QUOTE] Rodziców da się przechytrzyć :diabloti:. U mnie nikt nie chciał drugiego psa (ja też akurat takiego psa nie chciałam) a teraz wszystko jest dzielone na dwa i nawet mama lubi Shinucha ;). Moje małe wstrętne psisko jest jednak bardziej ze mną związane niż nasza przemyślana i zaplanowana przez wszystkich Hexolina. Jak moje kundle na stałe staną się jednym mózgiem w dwóch głowach (teraz czasem mózgi idą w różnych kierunkach i następuje konflikt interesów), do tego pojętnym i mi posłusznym to pewnie będzie mi się chciało trzeciego psa i znowu pierwszego lepszego na stały tymczas wezmę żeby mieć rozrywkę :evil_lol:. Jednomyślność suczydeł jest ciekawym zjawiskiem, szczególnie mogę obserwować to na spacerach jak identycznie/podobnie reagują na wszystko, ale często na komendy reaguje jedna bo ta druga myśli że jej już to nie dotyczy jak siostra przecież wykonała :mad:. Ostatnio zaczęłam się im przyglądać baczniej, jako że na spacerach mam większy luz ze względu na to że Hexa zaczęła się pilnować i nowe ciekawe rzeczy odkrywam ;). Ostatnio nawet była pełna współpraca przy kopaniu :loveu:. Tak w ogóle to wczoraj się zakochałam w małym wrzeszczącym rudym maleństwie :loveu::loveu:. No i naszła mnie ogromna ochota na rzecz niemożliwą, a mianowicie posiadanie kota :placz:. Ten kociak był fantastyczny, i taki puchaty, mięciutki, milusi... Mało brakowało a bym facetowi go wyrwała i uciekła do domu :diabloti: Quote
*Monia* Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Na pewno, szczególnie takiego rozwrzeszczanego :evil_lol:. Ta właśnie myśl mnie powstrzymała przed powiedzeniem "dawaj koleś tego kota bo u mnie będzie miał lepiej" :diabloti:. Pytał czy chcę kociaka, odmówiłam :placz:. Chyba zbyt łatwo się zakochuję :lol: Quote
Talia Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Tylko moi rodzice już nie panują nad moją hodowlą świnek :) Nie ogarniaja ile ja tego chce kupić, ile miotów planuje, ile maluchów zostawię... Quote
*Monia* Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Zamiast świniaków mogłaś psa przytargać i powiedzieć że to taka specjalna odmiana szczekająca :cool3: Mały głupol jakieś 2-3 tygodnie temu (w obroży czyli wtedy cieczkę miała) po pierwszym użyciu furminatora, po ostatnim czesaniu odkryłam że wyłysiłam ją na jednym boku przy łapie :evil_lol: [img]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/07-2011/DSC_4960.jpg?t=1311266482[/img] i w pełnej gotowości [img]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/07-2011/DSC_4891.jpg?t=1311266484[/img] A jeszcze rok temu była takim paskudnym wyliniałym potworem :evil_lol: [img]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/Shina/CIMG7865.jpg?t=1311267351[/img] z czarnym podniebieniem [img]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/Shina/CIMG7610.jpg?t=1311267380[/img] dopiero całkiem niedawno zaczęła psa przypominać (wrzesień 2010) [img]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/psiaki%2009-10/IMG_0432.jpg?t=1311267209[/img] Odkryłam ostatnio dlaczego mam przepalone zdjęcia - jasność ustawiona była na 1.0 :cool1: Quote
Ewa&Duffel Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Muszę przyznać, że Shina bardzo wyładniała :loveu::diabloti: Świetne ujęcie :lol: [url]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/Shina/CIMG7610.jpg?t=1311267380[/url] Quote
*Monia* Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Jak patrzę na jej zdjęcia jak była dzieciakiem to utwierdzam się w przekonaniu że nie przesadzałam z nazywaniem jej paskudnym kundlem :diabloti:. Porównując to teraz już jest wiele lepiej :evil_lol: Zęby z tego ujęcia wtedy były używane głównie do nadgryzania piesków i chciały próbować ludzi :mad: Kilka dni mnie nie było a zaległości u wszystkich mam ogromne :mdleje: Quote
NightQueen Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 czarne podniebienie :shake: kiedyś ci w nocy tętnicę poprzegryza :diabloti::diabloti: Quote
puchu Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Świetnie wyrosła :loveu: Fajną ma budowę, aż szkoda, ze się sportowo nie męczycie ;) Quote
Talia Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Pewnie, że ją zagryzie. Już się czai ;) Ostatnio słyszałam ciekawą historię, że Dobką jak mają 7 lat czaszka się kurczy, a mózg rośnie i zagryzają ludzi :D Quote
*Monia* Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 [quote name='NightQueen']czarne podniebienie :shake: kiedyś ci w nocy tętnicę poprzegryza :diabloti::diabloti:[/QUOTE] Chyba ona też się obawia że nad sobą nie zapanuje bo na noc się w klatce zamyka :evil_lol:. [quote name='puchu']Świetnie wyrosła :loveu: Fajną ma budowę, aż szkoda, ze się sportowo nie męczycie ;)[/QUOTE] Też żałuję, ale niestety po jednym dniu większego wysiłku niż piłeczka biodra tydzień by do siebie dochodziły :shake: [quote name='Talia']Pewnie, że ją zagryzie. Już się czai ;) Ostatnio słyszałam ciekawą historię, że Dobką jak mają 7 lat czaszka się kurczy, a mózg rośnie i zagryzają ludzi :D[/QUOTE] Ja słyszałam o Rottkach ;). Czai się, nawet wczoraj się obudziłam z nią mimo że zasnęłam z Hexą a młoda okupowała klatkę żeby przypadkiem Hexolina do niej nie weszła :lol: Quote
Joann Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 fajna, trochę z pyska podobna do mojego kundlisia;] Quote
*Monia* Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 [quote name='zerduszko']A co ona ma z biodrami?[/QUOTE] W sumie wet nie powiedział nic konkretnego.. Tylko kazał obserwować czy się nie pogarsza i dawać coś na stawy. Przy sterylce chciała bym ją prześwietlić żeby 2 razy nie usypiać, zobaczymy czy się uda. Ale jak biega regularnie i nie zapominam przez tydzień jej podawać suplementów to nie widać żeby miała problem ze wstaniem czy żeby jej pstrykało, nie pstryka już od dawna. Od dłuższego czasu w sumie wszystko ok tylko jak była akurat na Joserze (nie wiem czy zbieg okoliczności czy karma jej wybitnie nie służyła, chociaż Hexa też coś kuśtykać zaczęła wtedy) to się coś dziać zaczęło i po zmianie wróciła do formy, ale i tak staram się na tą kalekę uważać bo ona wiecznie gdzieś włazi i się krzywdzi... [B]Joann[/B] - dzięki :) Quote
Recommended Posts