Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zakładam ten wątek z nadzieją, że pośrednio pomoże nam pomagać...Będą to środki finansowe uzyskane z potencjalnych wpłat od darczyńców, a przede wszystkim z bazarków. Środki będą przeznaczone na awaryjne działania, dorazną pomoc dla psiaków znajdujących się w szczecińskim schronisku, psiakom, które będzie można zakwaterować w domu tymczasowym lub hoteliku, aby w godności przygotowały się do adopcji...nie muszę tego tłumaczyć, wszyscy doskonale wiecie o ile łatwiejsza jest adopcja z domu tymczasowego...Inspiracją do założenia tego wątku była historia Lusi, której pomoc zaoferowało wiele dobrych dusz...Została bardzo szybko zaadoptowana, zostały środki, które jako pierwsze zasilają skarpetę. Jak ktoś ma jakieś pomysły albo uwagi, proszę o konkrety. Niniejszym wątek uważam za otwarty. Rozliczenia prowadzone będą na pierwszej stronie. Z uwagi na fakt, że jest to inicjatywa Joanny K, Some i moja, będziemy decydowały o celach, na jakie przeznaczone zostaną pieniądze, w porozumieniu z potencjalnymi darczyńcami.

STAN KONTA:

158 zł - zostało z deklaracji stałych po Luśce
180 zł - zostało z wpłat jednorazowych dla Luśki
100 zł - Jolam:loveu: wpłata
250 zł - Roman C. (tata Some:lol:)
80 zł [SIZE=2]- Marta D (przyjaciółka Some:loveu:
50 zł - Enigma79:loveu:

WYDATKI:

50 zł - na Carmen http://www.dogomania.pl/threads/224330-Carmen-przestraszona-i-smutna-czeka-ja-bardzo-powazna-operacja./page2
30 zł - na Pluto vel Reksia http://www.dogomania.pl/forum/threads/225053-Jest-DT-szukamy-PILNIE!!-DS-inaczej-schron-w-Białogardzie-(

Nasza nowa podopieczna - Lusia
http://www.dogomania.pl/forum/threads/225879-Malutka-Lusia-uratowana-ze-schronu-sunia-szuka-ds!!!!!!!!
130 zł - koszty dwóch wizyt Lusi u weta (16.04 i 17.04)
90 zł - koszty wizyt Lusi u weta (18.04 i 19.04)
70 zł - koszty hotelowania Kompana (od 22.04 do 02.05)
150 zł - koszt wizyty Bunia u weterynarza (26.09) RTG i usunięcie kamienia

298 zł

Edited by BajUla
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To będę pierwsza :-)
Przelałam 100 zł dla szczeciniaków z mojego zakończonego bazarku - mój psiak na którego był bazarek znalazł szybciutko domek :-) i troszkę zostało.

Posted

Jolu witaj :)

Dziewczyny, to jest właśnie ta dobra duszyczka która zasiliła naszą skarpetę i to nie małą kwotą. :cool3:
Jola przelała na konto 100 zł. Ślicznie dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

Ulcia, moze dodamy w poście linki z tematami psów, którymi obecnie lub mamy w planach się zaopiekować.

Wpływy i wydatki.
Dane do przelewu na pw.
Decydować o przydziałach dostępnych środków pieniężnych na wybrany cel będą :
1) BajUla
2) Some
3) Joanna K.
Wszystkie wydatki finansowane ze środków skarpety muszę być udokumentowane.

Kurcze, a może ktoś ma juz doświadczenie i Nam podpowie jak to zrobić, żeby to miał ręce i nogi :)

Posted

Joasiu, zamieszczajcie linki tych psów na które wydatkowane będą pieniądze + potwierdzenia tych wydatków :-)
No i oczywiście rozliczenie ile zostało lub ile brakuje ;-)

Posted (edited)

[quote name='jolam']Joasiu, zamieszczajcie linki tych psów na które wydatkowane będą pieniądze + potwierdzenia tych wydatków :-)
No i oczywiście rozliczenie ile zostało lub ile brakuje ;-)[/QUOTE]

Witaj Jolu, bardzo dziękujemy w imieniu Szczeciniaków:loveu:.
Oczywiście wszystkie linki będą na bieżąco wstawiane i rozliczenia postaram się robić bardzo czytelne. W tym tygodniu mamy naradę;) i zaczynamy, pierwszy kandydat, który miał korzystać z pomocy, która została po Luśce, Bajkał, grzeje od niedzieli doopkę:multi: w domku w Gryfinie.

Edited by BajUla
Posted

[quote name='sylwia637']super pomysł z ta skarpeta.;)

oby jak najwięcej sie uzbierało.[/QUOTE]

Hej Sylwia, tak pomyślałyśmy, że to co zostało, trzeba wykorzystać. Mam nadzieję, że dzięki temu łatwiej będzie pomóc...:p
Fanty też już mamy, będą bazarki wkrótce;)

Posted

[quote name='BajUla']
Fanty też już mamy, będą bazarki wkrótce;)[/QUOTE]

czekam na bazarki z niecierpliwością :cool3: .
ja prawie szczecinianka jestem :evil_lol: kiedyś przez kilka lat mieszkałam w Szczecinie, później prawie wróciłam :p i w przyszłości pewnie wrócę... to jest moje ulubione miasto :loveu:

Posted

jolam napisał(a):
czekam na bazarki z niecierpliwością :cool3: .
ja prawie szczecinianka jestem :evil_lol: kiedyś przez kilka lat mieszkałam w Szczecinie, później prawie wróciłam :p i w przyszłości pewnie wrócę... to jest moje ulubione miasto :loveu:

O, krajanka!:multi:

Powiem nieskromnie, że parę fajnych rzeczy jest:cool3: trzeba klienta przyciągnąć;) i zaciekawić

Posted

Świetny pomysł ze skarpetą :) Postaram się od czasu do czasu wrzucić do środka jakiś grosz. Oby w skarpecie zawsze było jak 6.grudnia :D i W połowie mrca, przeleję 50 zł ale już teraz możecie przesłać dane do przelewu.

Posted

ok, to moj Roman daje nam na razie jednorazowo 200 zl. ale spokojnie, powiedzial ze za jakis czas znowu cos wplaci. woli tak niz wplacac co miesiac bo bedzie w rejsie itd.
edit: Ula podam mu Twoje konto

Posted

Enigma79 napisał(a):
Świetny pomysł ze skarpetą :) Postaram się od czasu do czasu wrzucić do środka jakiś grosz. Oby w skarpecie zawsze było jak 6.grudnia :D i W połowie mrca, przeleję 50 zł ale już teraz możecie przesłać dane do przelewu.

Dzięki Aga:lol:, to co? Do zobaczenia w realu wkrótce?;)

Posted

some napisał(a):
ok, to moj Roman daje nam na razie jednorazowo 200 zl. ale spokojnie, powiedzial ze za jakis czas znowu cos wplaci. woli tak niz wplacac co miesiac bo bedzie w rejsie itd.
edit: Ula podam mu Twoje konto

Ola, ucałuj Romana Twojego, za dwie stówy to buziaka może dostać prawdziwego:lol:, to tatuś? Chyba się nie obrazi za te głupoty?;)

Posted

some napisał(a):
ha ha ha! trafilas! moj Tatko bardzo kontaktowy facet ;) buziaka chetnie przyjmie..:)

Ok, to ma zagwarantowanego:evil_lol:, nawet dwa, po stówie za jednego:evil_lol:

Posted

Joanna K. napisał(a):
To kiedy się spotykamy ? W piątek ? ;)

Mi pasuje, jestem do dyspozycji, jeszcze Ola niech się wypowie, czy chce zaczynać po psiarsku weekend:evil_lol:

Posted

Dzięki Aga, to co? Do zobaczenia w realu wkrótce
Prędzej czy później będziemy miały ze sobą do czynienia ;) A tak na poważnie... ja do schroniska raczej się nie udam :( Serce by mi pękło... ale wkrótce się z którąś z Was skontaktuję bo w czwartek odbieram od mamy jakieś narzuty, których już nie potrzebuje. Psiakom ze schroniska się na pewno przydadzą, ostatnio Ola robiła zbiórkę.

Biegam teraz z moją bulwą-alergikiem po wetach :( bo fałda na mordce brzydka i mały trze mordkę piszcząc przy tym. A w weekendy staram się go gdzieś zabierać bo w tygodniu ruchu nie ma wcale (jest u rodziców)