Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

posiadanie dzidziola to wymagająca ale niesamowita sprawa! ja choc troszeczke niedospana czuje sie super a dzieki Maciukowi nauczylam sie tylu nowych rzeczy. nie wiedzialam ze jestem tak oblednie cierpliwa :crazyeye:, to niesamowite ale teraz tak niewiele rzeczy potrafi wyprowadzic mnie z rownowagi a juz na pewno nie moj syneczek ktorego kocham tak bezkrytycznie że normalnie .... :loveu:.

staram sie miec wszystko pod kontrola, a że Macius grzeczny to od poludnia kiedy idzie spac mam czas na zajecia domowe, przyjemnosci i jedzenie. niestety przez pierwsze 3 tygodnie po porodzie doprowadzilam sie do stanu nieużytecznosci. ierwszy bład: kiepsko zorganizowana prawie nic nie jadlam. na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac. "za kare" trafilam na dozywianie do mojej mamy na tydzien razem z dzidziolkiem i klempiszonkiem. tydzień poza miastem, świeże powietrze i maminy rosołek :cool3:. Ivulec byla szczesliwa bo przez caly tydzien razem z Gnomem-Juniorem :diabloti: (ktory miewa sie super) praktycznie nie wchodzily do domu tylko na podworku ganianego i harce. psy nawet spaly na dworzu w swoich kojo.

teraz jestem w stanie pożreć wszystko. mam apetyt jak 105! taki apetyt ma tez Macius. po urodzeniu wazyl 3750 a po miesiacu przybyl 1,1 kg. na szczescie w koncu na cos przydalo sie moje 80c i Maciuka jest na moim cycu w dzien i w nocy itd. :evil_lol: na szczescie na razie mleka nie brakuje :multi:.
niestety u Maciuki jeszcze trzyma sie kikut pepowinowy z ktorym sumiennie walczymy. pediatra powiedziala ze dopoki nic zlego z nim sie nie dzieje mozna spokojnie zasuszac i czekac az odpadnie a jak nie to chirurg dzieciecy. ale mam nadzieje pozbyc sie jej do konca tego tygodnia.

fajnie jest miec w domu malego dzidziusia :loveu:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u mnie odpadł po 3 tygodniach, szok!
ale poza tym, że mnie wkurzał nic mu nie było.
Ale fajnie! Ja mam już takie dwa szczescia! :loveu:

• 4 months later...
Posted

Hej hej!!!!!! Martuniu - gratuluję domeczku!

Co do Alergii. Mówię jako medyk ale też praktykująca matka 2 dzieci. U dziecka karmionego piersią masz gwarancje że dostaje przeciwciała .
Pies wywołuje alergię - jasne ale nie u malucha który do psa sie nie przytula itd. Lekarze zawsze mówią - alergia bo pies jest w domu!!!! Ja nie wierzę.

Atopowe zapalenie skóry najczęściej jest wywołane alergią pokarmową lub kontaktową (pielucha mokra od moczu wywołuje na pośladkach). Do 5 lat nie robi sie nawet testów u dzieciaków bo nie są miarodajne.

Wg statystyk alergie skórne częściej wywołują ROŚLINY trzymane w domu lub chemia gospodarcza. Psia lub kocia sierść powoduje kaszel lub łzawienie .

Mam nadzieję że Ivi nie szkodzi maluszkowi kochanemu naszemu....:placz:

Posted

qrna, nie mamy w nowym domku netu a w nowej pracy (:lol:) mało czasu na wszystko.
kolezanka powiedziala mi ze Maciek moze nawet z tego wyrosnac, nikt do konca nawet na 100% nie chce okreslic ze to AZS, ale na pewno wszystkiemu jest winien pies.
Ivi mieszka z nami w domu, przeciez nie bedzie mieszkala na zewnatrz. na pewno latem sama nie bedzie chciala wchodzic do domu.
Macius ma lekko chropowatą skórkę na rączkach i nóżkach oraz zaczerwienione polisie. podobno to "typowe" objawy AZS-u ale ja mam nadzieje ze to przejsciowe klopoty.
poza tym szafa gra. wszyscy zadowoleni. Ivi kocha Maciusia i nie ma klopotów pomiedzy nimi. :p

Ivi boi sie dzików i pozno-wieczornych spacerów po lesie.
moj Paweł zawsze pyta zdziwiony: i to ma byc ten groźny doberman?
bys sie Ivi wstydziła :evil_lol:

• 4 years later...
Posted

IVI obecnie mieszka sobie w eleganckiej hawierze pod Warszawą niszczy ogród, kopie doły, dobrze żyje z kretami, włamuje się do sąsiadów i właśnie spodziewa się trzeciego pańcia a raczej pańci tym razem. Kochane psisko trzyma się pięknie. jeśli wątek kogoś zainteresuje umieścimy zdjęcia :) pozdrawiamy