Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oto wiadomosc jaka dostalam od anuli:loveu:
...no albo nie,bo cos nie moge wkleic..w kazdym razie byla dzis w klinice ale nie mogla wyprowadzic suni bo byla po kapieli leczniczej.pan ze szpitalika mial ja wieczorkiem wyprowadzic...nadal potwierdza sie ze jest bardzo wyniszczona ale w zwiazku z tym bedzie intensywnie leczona:)
byl straszny tlok i ciezko bylo sie czegos dowiedziec ale anula bedzie w niedziele i wypyta:)
dziekujemy!

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']oto wiadomosc jaka dostalam od anuli:loveu:
...no albo nie,bo cos nie moge wkleic..w kazdym razie byla dzis w klinice ale nie mogla wyprowadzic suni bo byla po kapieli leczniczej.pan ze szpitalika mial ja wieczorkiem wyprowadzic...nadal potwierdza sie ze jest bardzo wyniszczona ale w zwiazku z tym bedzie intensywnie leczona:)
byl straszny tlok i ciezko bylo sie czegos dowiedziec ale anula bedzie w niedziele i wypyta:)
dziekujemy![/quote]

Karusiu a moze zapytac ile na oko lekaza Ivi ma latek?

Posted

Czytam i czytam o okrucienstwie w polskich schroniskach ( nie wszystkich na szczescie) i nie moge pojac, jak w panstwie "prawa", panstwie katolickim moga sie dziac takie rzeczy w XXI wieku!!!!!!!!!
Nie mam dobrego pomyslu na to, zeby pomoc schronisku w Ligocie.
Same wplaty i Wasza pomoc nie wystarczy, bo za pol roku odkryjecie kolejny oboz dla zwierzat!!!
Na mysl przychodzi mi zorganizowanie jakiegos ogolnopolskiego wiecu, marszu, zeby uswiadomic ludziom co sie dzieje w schroniskach!! Nie kazdy czyta Dogomanie, nie kazdy jest swiadomy takich potwornosci jakie sie dzieja w Ligocie. Tylko naglasnianie takich spraw moze w jakis sposob otworzyc oczy ludziom i moze wladzom!
Nie mozemy byc bezsilni i pozwalac na bezkarnosc tym potworom w ludzkiej skorze z Ligoty!!

Chyle czola wszystkim, ktorzy w bezposredni sposob pomagaja ligockim psom. :-(

Posted

Cześć ciotki dobermankomianiaczki!
Byłam dziś na spacerku z innym psiakiem leczonym w tamtejszej klinice i na prośbę Karusiap zapytałam o waszą dobkę. Suczki nie widziałam bo była po kąpieli leczniczej i nie pozwolono nam jej wziąć na spacer /byłam z synkiem/ . Pan który się opiekuje szpitalikiem powiedział , że wyprowadzi sunię wieczorkiem na krótki spacer celem załatwienia potrzeb fizjologicznych . Powiedział też, że sunia jest ogólnie w kiepskiej kondycji wyniszczona , wychudzona z jakąś chorobą skóry i będzie intensywnie leczona. Dziś w klinice był taki tłum ludzi ze swoimi pupilami ,że nie sposób było z kimś sensownie i rzeczowo porozmawiać , po prostu nie mieli czasu.
U Zefirka będę w niedzielę , wtedy też jest mniejszy tłok i można spokojnie pogadać to dowiem się czegoś więcej a może uda mi się wyjść z suczką na spacer. Nie martwcie się , z tego co zrozumiałam , to nie ma ,jak narazie ,niczego zagrażającego życiu suczki . Jak będę wiedziała coś więcej dam znać.
Co do kosztów to powiem tak , jak Zefira , tego pieska do którego chodzę, umieszczano w klinice , powiedziano , że pobyt miesięczny będzie kosztował 500 zł. A jak ja pytałam ostatnio o wysokość rachunku za jego leczenie do chwili obecnej to Pani powiedziała , że za szpitalik nic albo prawie nic nie będą liczyć tylko za operację i to po kosztach. I w dodatku też szukają mu domu:crazyeye: ! [B]Odpowidzialnego i dobrego![/B]
Więc nie martwcie sie na zapas może coś się da wytargować , tam pracują ludzie z [B]wielkimi sercami[/B] dla zwierząt.
Pozdrawiam
Anula

Posted

Bylam u IVI-trudno się pozbierać:(
Sunia szuka kontaktu z człowiekiem-jest to długotrwała praca-ponieważ najważniejsze jest ZAUFANIE
Oczka ma zaropiałe także żeby coś zobaczyć to musi poczuć silny bodziec:(
TO TA SUNIA ZE ZDJĘCIA!!!!!!!!!!!!!!!OCZKA SĄ!!!
PRZERAŻLIWIE SMUTNA!Widać że cierpi,ale lekarze z którymi rozmawiałam są dobrej myśli:)
Nie możemy odpuścić ludziom odpowiedzialnym za ten ogrom nieszczęść!!!!!!!!!!
Błagam o wsparcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jutro będę u Ivi:)

Posted

Doktor Czogała powiedział, że Ivi może mieć około 4 lat, ale narazie jest tak wyniszczona i obolała, że nie chce jej męczyć dokładniejsze oględziny w kierunku wieku będą jak troszkę do siebie dojdzie. Teraz odwiedzaja ją dwie osoby, czyli Aga i Ola. Dziekuję wam za opieke nad Ivi! A to, że tam pracuja wspaniałe osoby to juz się nie pierwszy raz przekonuję.

Posted

zgodnie z prośbą wklejam też tutaj gdzie wysłałam:
[url]www.bieszczady.info.pl[/url]
[url]www.lukrowi.pl/forum[/url]
[url]www.psysportowe.pl[/url]
[url]www.agilitydelux.fora.pl[/url]
[url]www.szkoleniepsow.fora.pl[/url]
[url]www.turystykagorska.pl/forum[/url]

a co u tej bidy, która jest w Brynowie w lecznicy? masz jakieś informacje o jej stanie?

Posted

Ivi jest w Katowicach w klinice doktora Czogały. Takie ładne imię wymyśliła Perfi. Ivi powoli dochodzi do siebie, zaczyna wierzyć w człowieka i już nie warczy ze strachu, ma ściągnięty kaganiec. Dwie kochane panie chodzą i ja odwiedzają, wyprowadzają na spcerki. Ma codzienne kapiele i dostaje antybiotyki oraz inne leki (maści...).
We wtorek będę rozmawiała z doktorem Czogałą i dowiem się czegoś wiecej. Teraz najważniejsze znaleźc jej dom albo tymczasowy albo stały, bo ona musi dojść do siebie psychicznie po tym koszmarze!

Posted

Hoop,hoop zaraz jadę w odwiedzinki do naszej dzielnej dobeczki:)
Wczoraj Cioteczka Amikat-która relację z wizyty zamieściła na wątku Nowej Ligoty-była na spacerku u Ivusi-która z dnia na dzień dochodzi do siebie.
A teraz - na górę!!!!!!!!!!!!

Posted

Kobity a nie lepiej każdemu z tych Waszych dobków założyć osobny wątek. Przeczytałam caluśki ten wątek i nie znalazłam tego co mnie najbardziej interesuje, czyli co dolega suni Ivi? Na co jest dokładnie leczona? Jakie badania zostały podjęte w celu zdiagnozowania skóry i wybrania sposobu leczenia?

Zadaje te pytania, bo jak wiecie mamy pitbulle stamtąd.
Wiele psów wyciągniętych ze schroniska miało rózne choroby, jedne nużeńca inne świerzba jeszcze inne grzyby.

Wiadomym jest, że jak pies ma nużeńca to nie może być leczony tymi samymi lekami co na grzyba. Jak ma grzyba to nie wolno podawać Iwermektyny.

Chciałabym porównać diagnostykę różnych lecznic na przypadkach Ligockich. I różne metody leczenia.

Będę wdzięczna za konkretne odpowiedzi ;)