Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ivunia, tak bardzo się cieszę, że jesteś wreszcie w "swoich" rękach!!! Cieszę się, że już nie bedziesz siedziała w klatce i że będziesz miała takie towarzystwo!!!
Jeszcze raz serdecznie dziekuję WSZYSTKIM zaangażowanym w Ivi!!! Jesteście wspaniali!!!Gdyby nie wy, ta psina nie miałaby szans!!!
Mimo, że nie poznałam cie osobiście już za tobą tęsknię i kocham cie z całego serca!

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fox india suuuuuuperasnie ze wzielas Ivunie juz teraz i ze sloneczko nie musi juz siedziec samo w klatce :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: teraz tylko czekamy na relacje i na foteczki :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi:

Posted

wlasnie wrocilismy do domku po dluuuuuugiej podrozy. wyjechalismy z wawy wczesnie rano, droga byla super, pusciutko :) szczesliwie dojechalismy do katowic. tam spotkalismy [B]amikat [/B]i Ivuche. [B]amikat[/B] odbyla z nami powazna rozmowe :mad: a potem poszlismy po Ivi. dziewczyny, nie widzialam jej dwa tygodnie a ona juz piekniejsza niz byla :loveu: od lekarzy z kliniki dostalismy dokladna liste wytycznych jak mamy postepowac z Ivi, obiecujemy ze bedziemy sie stosowac :lol:
poszlismy na spacer zapoznawczy a potem przyszedl czas pozegnania. [B]amikat [/B]hm.... pewnie domyslacie sie jak to wygladalo. nie bede jej zawstydzac ;) a potem ruszylismy w droge.
Ivi troche plakala jak wyjezdzalismy z katowic, potem przestala. cala droge byla jak aniol, lezala cichutko w bagazniku, chyba spala. podniosla glowe ze trzy razy. moj TZ byl zachwycony, piesulki cala droge byly grzeczne.
droga powrotna szybko minela. postanowilismy od razu jechac do stefanowa. cd za sekunde :lol:

Posted

no to dojechalismy do Stefanowa i poszlismy sobie na spacerek. Gnom troche zazdrosny powarkiwal ale bez jakiejs agresji. pozniej piesy zostale puszczone ze smyczy i.........nic :lol: biegaly se sobie i junior caly czas ja zaczepial. w koncu zostaly same bez nadzoru ale carrramby nie bylo, chyba sie jakos dogadaly. teraz w domcio sie troche pobawily i Ivi lezy spokojnie po zazyciu paru pigulek a gnom jak to gnom jeszcxze bardziej nieznosny, bo zazdrosny. to tyle pozdrawiam wszystkie dogomaniaczki :cool1:

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
ja sie pobubilam na chwile...oba piesy zostaja od razu w domciu bez zadnych tymczasow??:oops:

Posted

no wiec tak jak napisal moj Dzidek bylismy w stefanowie.
poszlismy na spacer po lesie a po powrocie na ogrodzonym terenie gnomy zaczely zabawe i tak 2 godziny. amikat zabijesz mnie ale po tym czasie zdecydowalam sie wyjsc z Ivi i Gnomoslawem poza posesje. Ivi byla bardzo grzeczna, podchodzila kiedy ja wolalam, pilnowala sie. w miescie oczywiscie nie bede jej puszczac ze smyczy :shake:
w sumie biegaly na powietrzu od 15.00 do 19.30
sluchajcie Ivi to pies aniol (odpukac) spokojna, posluszna. przed chwila wziela lekarstwa i majac juz swoje kojo lezy w nim spokojnie podczas gdy Gnomoslaw jest jak zwykle nie do opanowania :diabloti:

byl tylko jeden maly incydent. Ivi probowala ugryzc w noge wlasciciela posesji :roll:

Posted

wszyscy padamy ze zmeczenia!!
jutro oczywiscie nie spodziewajcie sie relacji od rana bo oczywiscie jedziemy do stefanowa i znowu mamy zamiar spedzic caly dzien na powietrzu. niestety nie mamy aparatu :shake: a zdjecia bylyby cudowne!
ale moi rodzice maja aparat i fotaski na pewno beda :lol:

Gnom jest strasznie zazdrosny :-( na poczatku odganial Ivi kiedy chcialam poglaskac oba piesiule a ona: nic! tylko go lize w ucho i probuje przekonac do siebie.

Posted

Martuś,spokojnie.Widać że Ivi to bardzo spokojna suczka i nic Gnomikowi nie zrobi.Gnomowi znów trzeba dać czas by przyzwyczaił się do nowej sytuacji.On był całe życie jedyny a teraz jego świat staje do góry nogami kiedy pojawia się w waszym życiu kolejna suczka.
Martuś musisz nagradzać Juniora za każde dobre zachowanie.Mu pierwszemu dawaj jeść by nie poczuł się zagrożony.Głaskaj najpierw jego potem Ivi.On nie może poczuć się odżucony a Ivi zrozumie...To niepotrwa długo bo Junior nie jest agresywnym psem ale zazdrosnym o Ciebie i TZ-a.Zrób tak dzisiaj:daj im wolna rękę.Niech się zapoznają.Ty nie zwracaj na nich uwagi,nie reaguj gwałtownie jak coś ci się niepodoba.
Ty masz sytuacje jaką ja miałm na samym początku z Romą ale uwierz mi psy szybko się przyzwyczajają tyle że Junior musi wiedzieć że nadal jest ważny a Ivi musi wiedzieć że on był pierwszy.

Posted

Fox India ja w zastępstwie amikat :) z kosteczkami uważaj, Ivi miewa luźne quupy i trzeba ostrożnie dozować jej nowości i frykasy! ateraz jeszcze dochodzi stres związany z przeprowadzką do Waszego domku więc może sie zdarzyć bieguneczka jakaś.
jesli chodzi o Gnoma czarnego to tak jak napisała romenka - powolutku przyzwyczajać, jak najmniej ingerować a obserwować, czarnucha mocno nagradzać w obecności Ivi, ją oczywiście też. wczoraj obserwowałam jak Ivucha podchodzi do psów (na spacerku z moim potworem) i widac było, że ona jest raczej przymilna i tylko kiedy sie wystraszy np gwałtownego psa to poszczekuje ale to takie sucze straszenie :) dogadają się i Wy w czwórkę też się dogadacie :cool3:

Posted

:grab:
dzien dobry. :lol:
pierwsza noc mamy za soba. :multi: sa zwyciestwa i sa straty.
Gnomik bardzo to wszystko przezyl. okazalo sie ze Ivi jest silniejsza. zajela jego kojo i caly czas zazdrosnie chodzi za nami domagajac sie pieszczot.
Gnom ma bardzo smutne oczy :-( boje sie ze sprawilam mu przykrosc. problem np. w tym ze jak chce dac juniorowi kosc to jest walka bo Ivi chce ja zabrac a przeciez jej nie mozna.

no i oczywiscie sasiad zdążyl mi juz dac pierwsze ostrzezenie.

no i bylismy juz dzis raniutko na dlugim spacerku, slonko swieci i bylo calkiem fajnie :loveu: dzis znow jedziemy do stefanowa. mam nadzieje ze gnomy zorientuja sie ze stanowia jedna bandycka druzyne przyjaciol a nie wrogow.

Posted

Tak już jest, że przez pierwsze dni pierwszy pies ma smutne oczy i próbuje udawać obrażonego. To samo jest u mnie. Nie sprawiłas mu przykrości tylko sam się musi do tego przekonać, a potem nie będą mogli bez siebie żyć i będą za sobą tęsknić. Potrzebują czasu-oboje! Ivi aby poznać was, przyzwyczajenia, dom, Gnoma i Gnom, aby sie przekonać, że Ivi mu nie wróg.
To, że Ivi za wami chodzi i domaga się pieszczot jest też spowodowane jej długą bezdomnościa, teraz jest nienajedzona tych czułości, miłych słów, pieszczot. Ale wszystko po troszkę. Ona to też zrozumie, że pieszczoty to i ona i gnom. Trzymam za was kciuki! Czas jest dobrym lekarzem, w tym przypadku, cierpliwośc i miłość!

A do sąsiada to trzeba się uśmiechnąc ;)

Posted

oj dziewczyny, to żadna tragedia..pokocha na pewnoe Ivi jeszcze bardziej, niż WY!!

uważam tylko FoxIndia, że na razie, dopóki się przyzwyczajają do siebie, powinny dostawać do jedzenia w miare to samo, i o tej samej porze...

Posted

Ja tez odradzalabym narazie kosci bo Ivi nie rozumie ze jej nie wolno a jak Gnom ma to ona tez chce ;)

Bardzo sie ciesze ze Ivi jest juz u was i chyba tak naprawde to do mnie jeszcze nie dociera ... trzymajcie sie cieplutko :)

Posted

hm.. dopiero o 20 bylismy w domu. znowu padamy na twarz.
bylismy u Joli w podkowie. beda zdjecia. okazalo sie ze Ivi to pies dominujacy, chciala podporzadkowac pozostale dobki :razz:
bylo super. kupilismy dla Ivi kojo i kolorowe miski. potem pojechalismy do stafanowa. gnomy biegaly az padly.

tylko znowu bylo nieprzyjemnie bo Ivi ugryzla w noge mlodszego syna kolegi, kolege kolegi :-( a wczoraj ugryzla kolege :placz:

Posted

Psiaki na pewno się dogadają,zgadzam sie z dziewczynami że trzeba czasu i cierpliwości.Trzymam za was mocno kciuki.Teraz już będzie tylko lepiej:)

Posted

hmm... ale ugryzła mocno? czy trochę? dziabnęła?

FoxIndia, nie możesz zapoaminać, iż jest to psiak po przejsciach, nie wie nikt co działo się z nią w schronisku... moze po prostu nie lubić co niektórych... nie wiadomo co jej się działo...

Posted

Witam wszystkich...
Kilka spraw:
Zazdrosć Juniora to normalna sprawa na początku. Rzecz cała w tym żeby jak zreszta dziewczyny pisały traktować je równo i nie starać sie zmienić tej kolejnosci którą same ustaliły (nie wiem czy dobrze bym napisała "hierachia")
Bezie dobrze. Ivi to starsza suka ona będzie rzadzić. Gnom doceni jej towarzycho - tego jestem pewna. Po poczatkowy szoku!!!
Co do "ugryzień" - myślę sobie - ba! wiem to ze Ivi pokąsała z emocji. Ona do tek=j pory miałą do czynienia z 2 ludzi na raz na spacerkach i to na smyczy. Nagle świat sie otworzył, nowi ludzie w ilościach hurtowych, nowe tereny. Ona jeszcze nie wie kto jest jej pania i panem, gdzie jej dom. Fajnie ze ma wybieg - ja jesdnak dozowałabym jej te doznania. Pamietacie jak rozmawialismy? Trzeba dać jej CZAS i SPOKÓJ. Pozwólcie jej na rozpoznanie terenu, na powoąchanie bez nachalnych pieszczot.
Zacznijcie ja szkolic pomalutku i delikatnie. Dobeczku lubia pracować - niech to będzie mały aporcik, "podaj łaoę", moze piłeczka...
Ona nigdy nikogo w Katwoicach nie ugryzła, nawet nie próbowała.... Mysle że dla nie j nowa sytuacja i wrazenia są jak zapalnik. Nie czuje sie pewnie stąd ta obrona.

Martuniu - wierzę w Was. Cieszę sie ze sie odważyłaś i dajesz jej wolnosć na spacerku - to swietnie!!!! Zawsze coś dobrego w kiszonece i eksperymentuj. MOze adresóweczke z telefonem do obroży przyczepić na wszelkie "W"????

Bardzo za nią tesknie.... myslę o Was cieplutko - powodzenia kochani i czekam na wieści !!!!