Jump to content
Dogomania

Niewidoma Nika z Mielca... Ma domek w Szczecinie!!!!! Nowe fotki str. 56

Recommended Posts

Posted

16.04.2009r, prawie dwa lata po wspaniałej adopcji Nika odeszła za TM w ramionach swojej Pańci... :-(

Bądz szczęśliwa za TM Nikusiu
  • :-(

• Taką Nikusie zapamiętamy:

No i mamy nastepna cierpiaca psinke z Mielca....Prosze spojrzcie....

Cytuje ze strony internetowej schroniska w Mielcu:

"126-NIEWIDOMA sunieczka, wiek: 7 lat, mieszaniec
    Podczas ostatnie sesji zdjęciowej w schronisku udało nam się zrobić zdjęcia niewidomej sunieczce z boksu 126. Malutka jest bardzo nieśmiała, nieufna i mocno wystraszona. Stąd fotki z odległości. Szukamy wirtualnych opiekunów dla psinki."

Moze znajdzie sie ktos kto pokocha ta pokrzywdzona przez los bidulke....

Ofiarujmy jej troche serduszka i pomozmy jej znalesc domek...

• Replies 791
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uparcie bede podnosić.
    Ta psinka potrzebuje pomocy.Inaczej zostanie zagryziona :shake: :-( :shake: :-( .
    Widziałam taki atak na niewidoma sunie na Paluchu .
    LUDZIE POMÓZCIE JEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Sabinko spróbuj zmienic tytuł na dramatyczny .Nikt tu nie zaglada :-( :-( :-( Trzeba wynajdowac najpilniejsze i najbardziej skrajne przypadki.

Posted

[quote name='gamoń']Uparcie bede podnosić.
    Ta psinka potrzebuje pomocy.Inaczej zostanie zagryziona :shake: :-( :shake: :-( .
    Sabinko spróbuj zmienic tytuł na dramatyczny .Nikt tu nie zaglada :-( :-( :-( Trzeba wynajdowac najpilniejsze i najbardziej skrajne przypadki.

Dzieki za porade! Tak moze byc???

Posted

Jutro juz bedzie banerek...

Napisze tez PM do wolontariuszki z Mielca "Ulka18" i poprosze ja o wiecej informacji na temat suni...wtedy bede mogla napisac jakis wzruszjacy tekst i zaczne ja oglaszac na stronach internetowych...

Posted

[quote name='gamoń']Uparcie bede podnosić.
    Z tym zagryzieniem to przesada...nie widzialam w MIelcu zagryzionego psa. Poza tym psinka jest w boksie z bardzo, bardzo spokojnym pieskiem.

W Mielcu jest jeszcze kilka niewidomych psow, w boksie 27, 33, 106...ta kremowa sunia nie jest jedyna niewidoma...

Posted

Sabinko,
    ja ta sunie odkrylam dopiero 20.1.2007, nie wiem niczego o niej, poza tym, ze jest bardzo, bardzo niesmiala i wystraszona. Bala sie aparatu i musialam prawie wchodzic do jej budy, zeby zrobic zdjecia. Ale gdy wyszlam z boksu, sunia byla zainteresowana kto sie kreci kolo boksu.

Posted

Ulka 18 bardzo mnie pocieszylaś ,ze w Waszym o ile dobrze sie zorientowałam schronisku w Mielcu panuje takie zorganizowanie .Sunie niewidome sa w boksach ze spokojnymi stad wniosek ze nie ma przepełnienia o ile nie ma zagryzień.Nie zmienia to faktu,ze sunieczka potrzebuje pomocy i domku na swoje ostatnie lata.
    Moze ta slepota jest spowodowana zacma .Moze udałoby sie to zooperowac.Ona tym ,ze nie widzi dodatkowo sie strasznie stresuje i moze stad jej przygnebienie i trwoga.
    O ile mozesz uzyskaj wiecej informacji na jej temat.

Posted

Tak, tak Ulka bardzo prosimy o uzyskanie wiecej informacji:modla:...cos trzeba robic! Nie mozemy biernie czekac i zwlekac. Ja moge zajac sie ogloszeniami...ale tak jak pisalam, musze o suni cos napisac a narazie nie bardzo mam co...:niewiem:. Trzeba tez popytac o domek, chociaz tymczasowy. I rzeczywiscie konieczny jest wet, moze da sie cos zrobic z jej oczkami...kasiorka napewno na to sie znajdzie, juz moja w tym glowa...:mdrmed:

PS. Gamoniu, dzieki wielkie za Twoje zaangazowanie!!!
    Moze rzeczywiscie zagryzienie sunieczce nie zagraza (maslo maslane :evil_lol:). Slyszalam ze schronisko w Mielcu ma dobra opinie (jak na schronisko oczywiscie, bo nie ma to jak kochajacy Pan/Pani i wlasny domek)....ale masz racje TRZEBA SUNIE STAMTAD ZABRAC JAK NAJSZYBCIEJ!!! Ona tam cierpi i bardzo sie boi, to widac odrazu gdy sie popatrzy na jej fotki...:shake:

Posted

Gamon, przepelnienie jest i to wielkie :shake: Ale starsze psinki, kalekie, schorowane, sa dobierane do siebie i rzadko cokolwiek im sie zlego zdarza. Mlodsze psy sa czesto przenoszone, az do skutku, tzn. do znalezienia towarzystwa takich psow, z ktorymi nie ma konfliktow.

Sabinko, a czego mam sie dowiedziec, bo diagnozy lekarskiej chyba nie ma szans zdobyc. Zapytam p.kierownika, co ma w dokumentacji. Ale obawiam sie, ze tylko bedzie miejsce skad przybyla i data przyjecia.

Posted

Ulka18 napisał(a):
    Gamon, przepelnienie jest i to wielkie :shake: Ale starsze psinki, kalekie, schorowane, sa dobierane do siebie i rzadko cokolwiek im sie zlego zdarza. Mlodsze psy sa czesto przenoszone, az do skutku, tzn. do znalezienia towarzystwa takich psow, z ktorymi nie ma konfliktow.

Sabinko, a czego mam sie dowiedziec, bo diagnozy lekarskiej chyba nie ma szans zdobyc. Zapytam p.kierownika, co ma w dokumentacji. Ale obawiam sie, ze tylko bedzie miejsce skad przybyla i data przyjecia.

Dowiedz sie o niej co tylko mozesz :modla:. W tej chwili diagnoza lekarska dla celow ogloszeniowych nie jest najwazniejsza (chyba ze oprocz braku wzroku widac u niej jakas ewidentna inna chorobe). Dobrze by bylo dowiedziec sie wlasnie skad i kiedy przybyla. I moze podpatrzec jej zachowanie...bo w tej chwili tylko wiem tyle ze jest wystraszona...Ale gdy nikt (wedlug niej) nie patrzy, czy jest ciekawa swiata, czy lezy zrezygnowana...itp. Informacje mi sa potrzebne przede wszyskim do ogloszen dla potencjalnych domkow...wiec wlasnie takie "ogloszeniowe" informacje potrzebuje...

Z gory dziekuje!

Posted

Napisalam tekst do ogloszen...
    Czy jest tu jakas Polonistka lub Polonista? Czy moze tak byc?

"W schronisku w Mielcu, w boksie nr. 126, przebywa 7- letnia niewidoma sunieczka rasy mieszanej. Malutka jest bardzo nieśmiała, nieufna i mocno wystraszona. Ona tak bardzo cierpi i boi się, bo nie ma jak bronić się przed schroniskową rzeczywistością! Sunia koniecznie potrzebuje osoby przy której będzie się czuła bezpieczna. Proszę, nie zniechęcaj się tym że ona nie widzi, gdyż węch, nie wzrok jest najważniejszym psim zmysłem i sunia napewno doskonale da sobie radę, o ile przy jej boku będzie kochająca osoba. A kto wie, może sunieczka kiedyś jeszcze ujrzy świat? Może ma tylko zaćmę, którą można wyleczyć ? Ale do tego potrzebny jesteś Ty, bo kto ją zabierze do weterynarza? Czy wyobrażasz sobie jej wdzięcznosć jeśli wyrwiesz ją z tego koszmaru i dasz jej jedyną rzecz, której ona tak bardzo pragnie - odrobinkę Twego serca?"