Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='krakowianka.fr']podpisalam, udostepnilam, zrobcie prosze tak samo...

Barbórek i Bono? Beda dwa na B [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Jest sporo watkow ostatnio, gdzie szukaja psiakow, np tu:

cos ONkowatego (musi byc sunia), dom kolo Wroclawia: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236874-Poszukiwana-dziewynka-kt%C3%B3ra-wyro%C5%9Bnie-na-psa-wielko%C5%9Bci-Onka"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236874-Poszukiwana-dziewynka-która-wyrośnie-na-psa-wielkości-Onka[/URL][/QUOTE]

Bono nie, bo Bono już jest na str 1 (od budryska, taki czarny)
- chętnie wydamy pare onkowatych, ale moze nie tak daleko..
Nie ma Figuni do wiosny, ciężko ze sprawdzeniem domu...

[quote name='skorupiaczek']A czy te bernardyny tolerują inne psy? Czy są na wspólnym wybiegu? Pytam bo moja znajoma ma bernardynkę i bardzo kocha te cudowne olbrzymy. Ma też duzy ogród i warunki finansowe[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG] aby zapewnić utrzymanie nawet 10 -ciu takich "maluchów"
Spróbowałabym ją "omotać', że jej Belli przydałoby sie towrzystwo. Może by się udało.[/QUOTE]

skorupiaczku - czy możesz się ze mną skontaktować telefonicznie?
Mój nr - 515192985
Dziś byla do Ciebie bardzo ważna wiadomość, a nijak nie można było Cię złapać.
Czekam choćby na sms, pozdrowienia !

Posted

[quote name='Javena']Maz przyniósł mi płyte z filmem . Mój przyjaciel Hachiko" Mówie Wam, do dzis nie mogę sie otrząsnąć. To imie mi sie bardzo spodobało . Pies wierny ,az do śmierci. Hachiko , to po japońsku ósemka.

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=aRs6-3B4a9Y[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=JXa_j982R0M[/URL][/QUOTE]

moj znajomy mi to kiedyś podesłał. :)

[quote name='masza44']ja dzisiaj w pracy rekrutuję, moja szefowa dała mi wolną rękę, powiedziała " możesz pytać o co chcesz o stosunek do zwierząt jak najbardziej" [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] więc może od razu postawię sprawę jasno : praca za DT? [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
strasznie mnie to kusi....
gdyby Malinka szybko znalazła dom to wzięlibyśmy ta małą niunię na DT albo inną, do wiosny możemy być DT, potem psy zostają same na ogrodzie więc mój DT się wtedy kończy[/QUOTE]
hehe
a może mnie zatem zatrudnisz? :)

[quote name='masza44']młodszy specjalista ds kadr i płac
znasz kogoś kto by się załapał?[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG][/QUOTE]
jako zootechnik byłam już bankierem, asystentem i tu i tam,
poza pracą zawodową uczyłam już włoskiego i angielskiego
mogę i w płacach pracować ;)

[quote name='missieek']a jak mam go wołać aby szybko imię załapał?
"barbi" czy "burek"? [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
a może Barry?[/QUOTE]
Barbiś :)
albo Barry - bardzo fajnie !

Posted

[quote name='masza44']Mamy aż za dużo, sensownych za to niewielu, pierwszy raz mi się zdarzyło że na 10 umówionych na spotkanie osób nie przyszło 3 i nawet nie zadzwoniło odwołać...znak naszych czasów? ludzie są coraz bardziej nieodpowiedzialni co przekłada się też na traktowanie zwierząt.[/QUOTE]

Ja przyjdę na rozmowę
mogę przyjść nawet z psem jak chcesz ;)
z takim na tymczasie i mogę obiecać, ze kiedyś wezmę kolejnego ;)

[quote name='masza44']To już druga tura zostało 4 osoby kogoś się wybierze.
Anyway, Malinka rozrabia jak pijany zając, wczoraj rozebrała mi ganek i część kuchni z tapety
Kradnie wszystko i ciągnie pod łóżko (wczoraj znalazłam tam moje dżinsy) oraz szczególną uwagą darzy szczotki: były 2 zmiotki, szczotka do włosów a jak byłam w łazience to wydarła szczotkę od WC i leciała z nią pod łóżko
Waży 4,5 kg, była 2 razy odrobaczana , kupy są wreszcie normalne, a ona jest przekochana i tylko czas na dom!
W weekend zrobimy ładne zdjęcia do podmianki do ogłoszeń bo w tygodniu jest już ciemno jak wracamy i nieładne wychodzą.[/QUOTE]

no to ładnie,
a zgadnijcie ile waży Jeżynka??
2 x mniej :(
ale najważniejsze, ze zyje,
I teraz musimy zrobić wszystko, aby wyzdrowiała !

a co do szczotek - skąds to znam -
moim kupiłam ostatnio 3 szczotki do "czyszczenia" zębów?? albo czego tam sobie chcą czyścić, bo mi podkradają te, które potrzebuję.
Na szczotkach jest sporo zapachów, a w końcu zapach to dla psa swoisty afrodyzjak.

Posted

[quote name='Malgoska']Szelka też uuuwielbia szczotki, raz na jakiś czas kupuje jej taką do zebów szczoteczke i ją obrabia....[/QUOTE]
:) słodka jest...

[quote name='Marta72']nie wiem jak wołać Barbórka[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] zdrobniale[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]
ja też myslam ze Szczęsciara jest za długie, ale się myliłam; wszyscy sasiedzi zgodnie wołają jeszcze dłużej[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG] SZ-CZ-Ę-Ś-C-I-A-R-K-A[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]
[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

zobacz na co Barbórek fajnie reaguje[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image005.gif[/IMG]
a tak na marginesie to Szczęsciarka ma drugie imie Niunia[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG] tak ni z tego ni z owego parę razy do niej sie zwróciłam i szybko załapała[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image006.gif[/IMG]
[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image007.gif[/IMG]

Misieek
a powiedz jak tam Barbórek się ma?? Jak mu idzie na nowym?? Duzo o nim myslę[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]Podajcie konto gdzie mam przelac obiecaną kasę[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image009.gif[/IMG][/QUOTE]

Szczęściarka :) ładnie

a wiecie - gdy Szczęściarz z Harbutowic miał swój wielki dzień (2 miesiące temu, pamiętacie?) to tam byli jego miłośnicy z Bułgarii, z Włoch, z Ruminii z chyba z UK i wszyscy przez cały tydzień, gdy tu byli uczyli się jego imienia i pięknie mówili do niego po imieniu :)

[quote name='missiaa']namawiaj, namawiaj![IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG] jak nie na stałe to chociaż na DT [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]
Fajnie by było gdyby któremuś się udało stamtąd wyrwać, a jeszcze lepiej gdyby to był ten który siedzi już tam dłuugo
tu jest jego zdjęcie z września:

BERNARDYNKA !
[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image010.jpg[/IMG][/QUOTE]

to jest suczka.
jest na filmiku.

Posted

[quote name='Till'][...]Imię super,ale tak samo jak Bono kojarzy mi się z z dużym dostojnym psem, a Romuś to taki typowy Romuś, zrobię mu nowe zdjęcia to zobaczycie. Miałam wątpliwości co do tego imienia, ale tak do niego pasuje i bardzo na niego reaguje,może też miał jakieś na R. Romuś jest troszkę strachliwy, boi się dużych psów biedactwo, a u mnie same duże...[/QUOTE]

moze byc Remi, plizzzz??

[quote name='Marta72']dziewczyny wchodzcie i klikajcie [URL]http://tablica.pl/oferta/karina-ze-schroniska-w-elblagu-ID1V6in.html[/URL][/QUOTE]

kliknę.

[quote name='Malgoska']Widziałam dwa maluszki Sterki! Jakie cudeńka[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Missia bardzo miło mi było Cię poznać i Twoją Oneczkę i chłopaka...
Przykro mi, że Szelka chciała Cię zjeść....[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG][/QUOTE]

zazdroszczę Ci... Muszą być słodkie.
Missiaa - a jak się cała piąteczka miewa?

[quote name='majowa']wstyd to był jak mój potforny szynszyl 700 g zywej wagi nie dał usiaść mojemu szwagrowi na fotelu, a potem nie dał mu wejść do łazienki
nie wiem za kogo mi było bardziej wstyd [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG][/QUOTE]

popłakałam się ze śmiechu starając się sobie to wyobrazić ;)
te Twoje kule są wyjątkowe
znam przynajmniej kilkaset szynszyli,
Kilka lat badałam ich ciążę aby ich nie brakowano z hodowli itp.. i na te wszystkie tylko jeden był agresorem, ale nigdy zaden mnie nie zaatakował.
Ps. a chcesz zobaczyć szyla w jego środ naturalnym? Mam takie zdjęcie z Peru - kolega zrobił prawdziwego Chyla podczas podrózy. Wygląda nieco inaczej.

[quote name='missiaa'][...]Całe szczęście wizyta u weta mnie uspokoiła, bo zaczynałam się bać, że maleństwa są niewidome. Nie reagowały gdy ruszałam im rękami przed oczami, strasznie się o wszystko potykały i szczekały przed siebie w przestrzeń choć nic przed nimi nie stało. Ale wygląda na to, że może zbyt to wyolbrzymiałam.

A Szelka tak! strasznie mnie obszczekała [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG] nie dała nam nic powiedzieć, ona najwięcej udzielała się w dyskusji :P
Poznałam również drugą sunieczkę, niestety ona też mi nagadała :P
Dziękuję za fanty na bazarek.
Ten mój obecny jakoś kiepsko idzie[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG][/QUOTE]
- czyli widzą, ? to dobrze.
- Olifka na szczęście też przebadana i widzi :) uff..
- bazarek kartowy źle idzie ? ;(

[quote name='Malgoska']Czy bazar krakowianki otwarty?
bo nie znalazłam informacji....
mój kotkowy w przygotowaniu - zaraz wstawie linka do podglądania ale jeszcze daleka droga żeby ruszył....

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236912-nie-pisac[/URL][/QUOTE]

będę zaglądać.
DZIĘUJĘ WAM ZA TEN OGROMNY WKLAD PRACY !

[quote name='missieek']rudzielec w miare dobrze
humor mu dopisuje, już się otworzył na człowieka, najchętniej przytulałby się całym sobą
uczy się chodzenia na smyczy, całkiem nieźle mu to idzie
młodziutki jest
apetyt ma taki sobie, może jeszcze się stresuje sytuacją, a może nie jadł do tej pory suchej karmy

myślę że można go już ogłaszać w poszukiwaniu własnego człowieka [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

może ktoś napisze ładny tekst do ogłoszeń
wiek 1 rok, średni, trochę ponad 20 kg, wykastrowany
radosny i energiczny, do opiekuna wylewny, lubiący głaskanie
uczy się chodzenia na smyczy
toleruje inne psy, do kotów nie jest agresywny

co do finansów proszę o kontakt z Till

ja bym tylko prosiła, jak ktoś może, aby dołożyć się choć trochę do transportu rudzielca
mama wyciągneła go ze schroniska i pojechała z nim do weta do Chrzanowa, a później przywiozła go do mnie
zrobiła w obie strony 135 km, na paliwo wydała 60 zł
a to duży wydatek przy psach, które ma pod opieką[/QUOTE]

Dzięki za informacje.

[quote name='Marta72']Misieek
dogadaj się z Till, macie trochę kasy do dyspozycji[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

fajne wiadomości, troszkę nam Barbórek odmłodniał i powiększył się [IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]
rana pewno goi sie dobrze?
daj fotki przydadzą się do ogłoszenia[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG][/QUOTE]

[quote name='krakowianka.fr']otworzyłam teraz właśnie, choć jeszcze dopisuje kilka opisow, bo dopiero wczoraj wieczorem dostałam niektóre
i beda dołożone na końcu fanty (jakieś 30-50 jeszcze) ale to już na dniach, bo nie wyrabiam

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236600[/URL]

tam gdzie nie ma opisu albo brakuje czegoś to znaczy ze jeszcze cos robie...

[/QUOTE]

to przeze mnie, przepraszam, ale ja też czasem nie wyrabiam...

Posted

[quote name='krakowianka.fr']zapraszam:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236600"][IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.jpg[/IMG][/URL]

[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG][/QUOTE]

super banerek !
no dumna jestem z Ciebie po prostu ! :)

[quote name='Malgoska']pozdrawiamy w sobotni wieczór[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]

[IMG]file:///C:/Users/Iwonia/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.jpg[/IMG][/QUOTE]

Szelunia jest piękna
Muszę ją poznać...
:)

Posted (edited)

oj szynszyla w naturalnym środowisku bardzo poproszę :)

Ja nie wiem czy to do końca można nazwać agresją to raczej Elmuś charakternik, myślę, ze on może mysleć że jest taki duzy jak my i trochę się czuje człowiekiem a juz na pewno że jest najwazniejszy w domu, no prawie, mnie się słucha i kocha, TZta tez choć z mniejszym entuzjazmem, ale jego praktycznie w domu nie ma więc się nie dziwie, włazi pod kołdre, kokosi sie i podsypia, siedzi na głowie i pozwala się czochrać, ale marny mój los jak chce mu odebrac skradziony skarbuniek np dziś "surowy" przysmak świętokrzyski, który skądś wytargał, jak mawia mój TZ zinwektywował mnie słownie bardzo w formie przeróżnych pisków, szczeków i burków

zachowuje sie jak rozpieszczony jedynak, choc wie że wielu rzeczu mu nie wolno, i zawsze jest kara

Edited by majowa
Posted

[quote name='iwoniam']PAMIĘTAJCIE, ZE to my decydujemy, kto je pierwszy, a kto ostatni. Jak to my narzucimy to się maluchy nie będą gryzły pomiędzy sobą.

Jak piszczy, a TY go bierzesz na ręce i trzymasz, a nie tylko szybciutko sprawdzasz, czy nic mu nie jest, to uczysz go, że ma panikować w przyszłości.
Szybko zobacz i odłóż - zobaczysz, że szybko ucichnie, bo będzie wiedział, że ma w Tobie opiekę, ale, że TY nie podzielasz jego strachu.
On piszczy, bo panikuje, ale to już wiesz, bo rozmawiałyśmy :)
Matka tylko sprawdza, czy nic maluszkowi nie jest (ta troskliwa) i odchodzi. Nie uczy go jęczeć.

Tosiek - pamiętaj - piszcz, sycz, rób takie wrr i haaaaaaa. A jak Cię "atakuje" to weź go w ręce, (w obie), trzymając na wysokości ramion wstrząśnij nim patrząc mu w oczy.Nic nie mów, potrząśnij (lekko oczywiście) i odłóż na ziemię. To jego kara za niewłaściwe zachowanie.

a gryzienie = poranione sutki -
1. OBCIĄĆ PAZURY ! ONE są najczęściej przyczyną.
2. kupić preparat z bawełną i wysmarować nią sutki - szczenięta mogą to zlizać.
3. doraźnie - jakiś sudocrem, okład??[/QUOTE]
Tak rozmawiałyśmy, już wiem wszystko.
A co do Tośka... :( już próbowałam chyba wszystkiego, czytałam na necie co można robić.. i właśnie syczę, fukam na niego a on dostaje takiej furii że rzuca mi się z wściekłością na twarz. Już nie raz delikatnie wyciągałam jego wbite pazury- zahaczone o moje dziurki od nosa. Dobrze, że jeszcze nie rozciął mi tych dziurek w nosie. Już nawet pazury mu obcinałam, ale szybko stają się ostre. Gdy wgryza mi się bezlitośnie w ręce to podnoszę go i odkładam na ziemię, a on wtedy wskakuje na łóżko wściekły, macha ogonem i atakuje jeszcze mocniej.

Wiecie kiedy jest spokojny, mruczący i kochany? jak śpi. Za każdym razem gdy się budzę, on śpi wtulony w moją twarz, lub śpi na mojej szyi.
Zaczął zjadać mi okładkę mojej nowej nawet nie przeczytanej książki :( Już nie mówię o kablach.
A ostatnio wdrapał się po mnie i usiadł na moje ramię. Zazwyczaj wspinaczka kończyła się na kolanie lub udzie.

Posted

[quote name='iwoniam']
Missiaa - a jak się cała piąteczka miewa?

- czyli widzą, ? to dobrze.
- Olifka na szczęście też przebadana i widzi :) uff..
- bazarek kartowy źle idzie ? ;(

[/QUOTE]

tak widzą :) uff
Mają się dobrze, rozrabiają, ledwo nadążam po nich sprzątać siusiów już od dawna nie sprząta, a kupy też przestaje zjadać ( paneli szkoda :( ale trudno ). Dobrze, że chociaż ona nauczona czystości :) Mają apetyt i przybiegają do mnie, czasem zamerdają ogonkiem.
Sterka cwaniara- już pare razy przyłapałam ją śpiącą na stole :( Już nie wiem jak mam przesunąć ten stół żeby nie wyskakiwała... Ale nie mam za wiele miejsca i wyskakuje na ławkę a z ławki na stół :( Czasem nie chce już po wysikaniu się do nich wrócić do kuchni, woli zostać na przedpokoju.

Co do bazarku kartkowego... gdyby nie dobre znajome cioteczki to chyba nikt by tam nie zaglądał. Mam wrażenie, że zrobiły zakupy żeby mi przykro nie było :roll:

Posted

[quote name='iwoniam']Dziękuję CI za pomoc dla Romusia - to jest tak fantastyczny psiak.. Kochany, grzeczny, wesoły,
I przez to, że jest wiekowy (ma na pewno ok 12 lat) nikt go nie chce. Rysio, jego "kumpel" od roku w nowym domu, a Romuś czeka...[/QUOTE]
Niestety bazarek ma problemy :shake:

[QUOTE]
szkoda, ze nie zdążyłam Tu być, aby Barb złożyć życzenia. 4.12 mój mały skarb skończył 6 miesięcy ;)[/QUOTE]
Najwazniejsze, ze w końcu jesteś i w dodatku wszystko ogarniasz
Ojej Natalcia ma juz 6 miesięcy :lol:

[quote name='iwoniam'][B] a jakbym cię tak odwiedziła kiedyś?[/B]
:)[/QUOTE]
A wybierasz się w najbliższym czasie do Przemysla ? ;)
[quote name='missiaa']Tak rozmawiałyśmy, już wiem wszystko.
A co do Tośka... :( już próbowałam chyba wszystkiego, czytałam na necie co można robić.. i właśnie syczę, fukam na niego a on dostaje takiej furii że rzuca mi się z wściekłością na twarz. Już nie raz delikatnie wyciągałam jego wbite pazury- zahaczone o moje dziurki od nosa. Dobrze, że jeszcze nie rozciął mi tych dziurek w nosie. Już nawet pazury mu obcinałam, ale szybko stają się ostre. Gdy wgryza mi się bezlitośnie w ręce to podnoszę go i odkładam na ziemię, a on wtedy wskakuje na łóżko wściekły, macha ogonem i atakuje jeszcze mocniej.

Wiecie kiedy jest spokojny, mruczący i kochany? jak śpi. Za każdym razem gdy się budzę, on śpi wtulony w moją twarz, lub śpi na mojej szyi.
Zaczął zjadać mi okładkę mojej nowej nawet nie przeczytanej książki :( Już nie mówię o kablach.
A ostatnio wdrapał się po mnie i usiadł na moje ramię. Zazwyczaj wspinaczka kończyła się na kolanie lub udzie.[/QUOTE]
Szkoda, ze Twoje dorosle koty nie chcą go zdyscyplinować :diabloti:

[quote name='missiaa']tak widzą :) uff
Mają się dobrze, rozrabiają, ledwo nadążam po nich sprzątać siusiów już od dawna nie sprząta, a kupy też przestaje zjadać ( paneli szkoda :( ale trudno ). Dobrze, że chociaż ona nauczona czystości :) Mają apetyt i przybiegają do mnie, czasem zamerdają ogonkiem.
Sterka cwaniara- już pare razy przyłapałam ją śpiącą na stole :( Już nie wiem jak mam przesunąć ten stół żeby nie wyskakiwała... Ale nie mam za wiele miejsca i wyskakuje na ławkę a z ławki na stół :( Czasem nie chce już po wysikaniu się do nich wrócić do kuchni, woli zostać na przedpokoju.

Co do bazarku kartkowego... gdyby nie dobre znajome cioteczki to chyba nikt by tam nie zaglądał. Mam wrażenie, że zrobiły zakupy żeby mi przykro nie było :roll:[/QUOTE]
Dobrze, że szczeniorki zdrowe.
A z bazarkami tak juz jest - czasem sprzedają się lepiej, czasem gorzej.

[quote name='Malgoska']bardzo mi ktoś dzisiaj podniósł ciśnienie ....[/QUOTE]
Nie uskarżaj się na cisnienie do missii bo tez bedzie Cię uważać za staruszkę :evil_lol:

Posted

[quote name='barb']

Szkoda, ze Twoje dorosle koty nie chcą go zdyscyplinować :diabloti:

Dobrze, że szczeniorki zdrowe.
A z bazarkami tak juz jest - czasem sprzedają się lepiej, czasem gorzej.

Nie uskarżaj się na cisnienie do missii bo tez bedzie Cię uważać za staruszkę :evil_lol:[/QUOTE]

No, mój Fergun to jest taki, że jak Tosiek je i buczy na niego, to ten nawet nie podejdzie:( To Tosiek ustawia dorosłe koty :( W efekcie Tosiek jak dowie/ukradnie coś do jedzenia to nawet ja mam problem mu to zabrać.

hahaha.. to wy zaczęłyście mi wytykać, że ja dziecko jestem!:obrazic::x Jak ja dziecko to wy staruszki!:evil_lol: niedobre ciotki:loveu:

Posted

heh, no ja mogę powiedziec, że nie nadążam.
nadrabiam co najwyzej ;)
co do spania na stole - moze ona ucieka od maluszków? chce chwilkę odpocząć??
zapros moze na bazarek na watku klubu baloniarek oraz na watku krakowskim :)

[quote name='missiaa']tak widzą :) uff

Co do bazarku kartkowego... gdyby nie dobre znajome cioteczki to chyba nikt by tam nie zaglądał. Mam wrażenie, że zrobiły zakupy żeby mi przykro nie było :roll:[/QUOTE]

Posted

[quote name='barb']Niestety bazarek ma problemy :shake:

Najwazniejsze, ze w końcu jesteś i w dodatku wszystko ogarniasz
Ojej Natalcia ma juz 6 miesięcy :lol:

A wybierasz się w najbliższym czasie do Przemysla ? ;)

[...][/QUOTE]

tak, widziałam
Muszę dopytać o kilka rzeczy Viris

Si, nawet ciut ciut ponad ;)

Nio, nic nie jest przesądzone.
Ja w tylu miejscach bywam, że nigdy nie wiadomo :)

Posted (edited)

[quote name='Malgoska']pozdrawiamy w sobotni wieczór:)

[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/7043/dsc04193i.jpg[/IMG][/QUOTE]

ale ona jest ladna!

[quote name='Marta72']Małgośka
pomysl nad kalendarzem z Szelunią w roli głownej:):):)[/QUOTE]

super pomysl!

[quote name='iwoniam']
Nawet moja biedna krakowianka.fr się na mnie złości, bo ciągle mnie nie ma i nie może mi nijak pomóc, a niestety rozmowy międzynarodowe to coś, na co nas nie stać.
Gdy ona jest online, ja śpię,
gdy ja mam chwilkę - ona odpoczywa.
DZIĘKUJĘ wam, że tu tak dzielnie jesteście ![/QUOTE]

lol

[quote name='Malgoska']bardzo mi ktoś dzisiaj podniósł ciśnienie ....[/QUOTE]

co sie stalo?

[quote name='missiaa']

bede moj rozsylac, rozesle i twoj na raz ;)

a co sie dzieje z tym innym azarkiem w ogole..? znowu cos z regulaminem czy co? i o ktory chodzi...?

[COLOR=#ff0000]edit: juz wiem o co biega - o wielkosc zdjec
wkleilam info tu: [/COLOR][COLOR=#0000cd][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236675-Modne-ciuchy-szlafrok-dla-Romusia-i-Zefirka-do-14-12-2012-do-godz-22-00?p=20109123#post20109123"]#333[/URL] (kliknij na to #333)[/COLOR][COLOR=#ff0000]
[B]przeczytajcie pierwsze kilka linijek postu przed cytatem, moze sie kazdemu przydac a juz na pewno tym, robiacym bazarki![/B][/COLOR]

Edited by krakowianka.fr
Posted

sklejeczki...

[URL="http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8243535744/"]SKLEJKA OLKUSZ 5[/URL] by [URL="http://www.flickr.com/people/iwoniad/"]IwoniaD[/URL], on Flickr

[URL="http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8252710448/"][IMG]http://farm9.staticflickr.com/8061/8252710448_772297ec36_b.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8252710448/"]Sklejka OLKUSZ 1[/URL] by [URL="http://www.flickr.com/people/iwoniad/"]IwoniaD[/URL], on Flickr

[URL="http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8252707630/"]SKLEJKA OLKUSZ 5[/URL] by [URL="http://www.flickr.com/people/iwoniad/"]IwoniaD[/URL], on Flickr

Posted

Słuchajcie w przyszłym tygodniu będę rozsyłać po znajomych i w pracy u TZta maila z prośbą zbiórkową (u mnie zbierane sa dary dla krakowskiego schroniska więc nie będziemy dublować)
Wszystkim wam się przyda pomoc taka najzwyklejsza materialna i u missii i u Iwoni i w Harbutowicach. wypisze listę rzeczy które myślę sie przydadzą, jesli macie jakies pomysły to piszcie, kasy nie chce zbierać z przyczyn oczywistych
Zbierane przedmioty: używane koce, poszwy i poszewki, prześcieradła, ściereczki, dywaniki, ręczniki, kołdry i poduszki (nie z pierza), garnki, miski, karma psia i kocia, zabawki futrzakowe, makarony, kasze, opatrunki, siano, słoma

Aha mam jeszcze druga kuchenke elektryczną taka jak dostała Iwonia
może coś jest potrzebne z rzeczy niestandardowych, może akurat ktos będzie miał na zbyciu tak jak było z ta kuchenką :)

My to wszystko z TZtem postaramy sie zabrac i podrzucic gdzie trzeba

Posted

[COLOR=#222222][url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8256693728/][img]http://farm9.staticflickr.com/8481/8256693728_743fa86866_b.jpg[/img][/url]
[url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8256693728/]SKLEJKA OLKUSZ 5_1[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr

[url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8255620409/][img]http://farm9.staticflickr.com/8076/8255620409_1a7e3156af_b.jpg[/img][/url]
[url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8255620409/]Sklejka HARBUTOWICE 2[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr

[/COLOR]

Posted

to od razu powiem, ze wszystko poza kaszą, chyba, ze ta kasza to dla nas do zjedzenia ;)

a co do podarunków - lodówki, pralki, nawet stare, byle sprawne
to tez jest b. potrzebne.

I potrzebne są takce leki -
przykładowo:
essentiale forte
furaginum
no-spa
antybiotyki - amoxycyklina i enrobioflox, metronidazol - moze ktos akurat ma
leki przeciwbólowe i przeciwzapalne metacam np.
witminy, odżywki

[quote name='majowa']Słuchajcie w przyszłym tygodniu będę rozsyłać po znajomych i w pracy u TZta maila z prośbą zbiórkową (u mnie zbierane sa dary dla krakowskiego schroniska więc nie będziemy dublować)
Wszystkim wam się przyda pomoc taka najzwyklejsza materialna i u missii i u Iwoni i w Harbutowicach. wypisze listę rzeczy które myślę sie przydadzą, jesli macie jakies pomysły to piszcie, kasy nie chce zbierać z przyczyn oczywistych
Zbierane przedmioty: używane koce, poszwy i poszewki, prześcieradła, ściereczki, dywaniki, ręczniki, kołdry i poduszki (nie z pierza), garnki, miski, karma psia i kocia, zabawki futrzakowe, makarony, kasze, opatrunki, siano, słoma

Aha mam jeszcze druga kuchenke elektryczną taka jak dostała Iwonia
może coś jest potrzebne z rzeczy niestandardowych, może akurat ktos będzie miał na zbyciu tak jak było z ta kuchenką :)

My to wszystko z TZtem postaramy sie zabrac i podrzucic gdzie trzeba[/QUOTE]

Posted

to super :)
doxycyklina dla piesków jest ok
dzięki wielkie...

[quote name='majowa']dobrze tak wpiszę
ja mam w domu doxycyklinę 100 mg, ja jej nie mogę brać, całe opakowanie z terminem wazności 2015[/QUOTE]