Jump to content
Dogomania

SYBIR - Cudny pies w typie alaskan malamut w nowym domu!!!

Recommended Posts

Posted

Wczoraj, tj. w sobotę zadzwoniła do mnie dziewczyna z ogłoszenia (:lol:Tatankas, Twoja ręka ma moc:lol:) zainteresowana Sybirem, w "minutę";) byłam w schronisku, bo się umówiłyśmy. Zabrałyśmy chłopaka na spacer, powiem, że silny jest:p...biedak niewybiegany. Byłyśmy we trzy baby (płaczące) i jedno dziecko (dało sobie najlepiej radę:lol:). Sybir nie wykazał żadnych złych zachowań, ani do nas, ani do mijanych na spacerze psów, zarówno na smyczach jak i luzem, ale ciągnął na smyczy, wąchał biedak i sikał i sikał na zapas na wolności...Dziewczyna fantastyczna, dzisiaj również odwiedziła Sybira, wyprowadziła też Bajkała. Ma podjąć decyzję ze swoim chłopakiem, są świadomi, mają sunię ze schroniska, która bardzo akceptuje inne psy i uwielbia zabawy. Nie wiadomo, czy Sybir będzie miał szczęście trafić do nich, ale "na bank" inna bida znajdzie cudowny dom:lol:. Ludzie są świetni, pełni pomysłów i chętni do pomocy, mam nadzieję, że zaczniemy współpracę, która pomoże tym zapomnianym...

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sybirek jest wlasnie w drodze do hoteliku w Gryfinie, spotkal na swojej drodze ludzi o dobrym sercu ktorzy zdecydowali sie oplacac mu pobyt w Psitułku do dnia znalezienia DS :multi: wiecej mam nadzieje napisze Bajula :p

Posted

[quote name='some']Sybirek jest wlasnie w drodze do hoteliku w Gryfinie, spotkal na swojej drodze ludzi o dobrym sercu ktorzy zdecydowali sie oplacac mu pobyt w Psitułku do dnia znalezienia DS :multi: wiecej mam nadzieje napisze Bajula :p[/QUOTE]
Wspaniałe wieści :multi::multi::multi: Tak bardzo Mi go było szkoda, siedziała bida samotnie w tym boksie. Cieszę się że Sybir będzie pod dobrą opieką.
Wielkie brawa dla Izy :loveu:
Teraz jeszcze Kazan Mi chodzi po głowie...:cool3:

Posted

Kochane moje:loveu: i może Kochani:eviltong:

SYBIR dzisiaj o godzinie 18:36 pożegnał się na zawsze ze schronem!!!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w tym wydarzeniu:eviltong: zazdroście mi, jest czego:eviltong:

Zabrała go Iza, fantastyczna dziewczyna, którą poznałam w sobotę w schronisku, pisałam o tym wyżej. Iza z całą ekipą w liczbie czterech, była też w schronie w niedzielę. Sybir wbił się jej w serce, podobnie jak mi Lusia (na jego szczęście:lol:).

Iza zabrała go do hoteliku w Gryfinie do Psitułku i będzie chłopaka codziennie odwiedzać i "wybiegiwać". Iza sama sponsoruje hotelik Sybira. Powiedziała, że do schronu nie wróci.

Chłopak fajny, silny....sama doświadczyłam, ale nie wyrywa się ze smyczy, tylko ciągnie, sami wiecie...taki pies ponad 2 miesiące w klatce....

Elegancko wsiadł do samochodu, ale to nic dziwnego, to "domowy" pies, tylko porzucony jak śmieć....

Cytuję smsa od Izy::lol:

"Sybir ma tyle energii, że mamy wrażenie, że to zupełnie inny pies. Radosny, zadowolony, ciągle skacze...Jutro będzie cały dzień biegał."

Dla niewtajemniczonych:Sybir w schronie miał depresję:shake:, nie chciał jeść, na spacerach jadł na z ręki, delikatnie...wychudzony...:shake:Jak byłam u niego w sobotę, wtedy kiedy spotykałam się z Izą pierwszy raz, to 5 minut musiałam go błagać żeby wyszedł z budy, mówię Wam, koszmar...:shake:

Jak wyprowadzałam czarną blizniaczkę w niedzielę z kojca do nowego życia, wył i Asia mówiła, że patrzył na mnie z takim wyrzutem:-(, nadzieją....że aż się biedna popłakała...

:multi:Ale już tylko DS trzeba chłopakowi szukać, a zobaczycie, jakie z niego będzie CUDO!!!W hoteliku Kasia wezmie go w obroty, wymyje (bo "jedzie" niemiłosiernie), fryz nowy zrobi i będzie jak ta lala, mam nadzieję, że tylu chętnych będzie na niego, że kastingi trzeba będzie robić. Jestem z Izą w stałym kontakcie, będą foty, to zaraz wstawię.

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Słuchajcie, niesamowite cały jeden kojec schroniskowy rozpoczyna nowe życie!!!!Hura!!!!Sybir i blizniaczki!!!

Posted

Baj Ula uwielbiam Cię kochana!
W piątek byłam w schronie widział go był taki patrzący z nadzieją...i dałaś mu ją:) Ja muszę koniecznie jeszcze wyciągnąć ze schronu Wafla, psiaka który siedział w tym samym rzędzie samotnych kojców co bliźniaczki...i jest tam już od 1.5 roku. Jest kochany na maksa...znamy go ze stajni...bo tam koczował....
Za każdym razem jak się los psiaków poprawia ja rycze ze szczęscia...Dzięki BajUla

Posted

[quote name='BajUla']Słuchajcie, niesamowite cały jeden kojec schroniskowy rozpoczyna nowe życie!!!!Hura!!!!Sybir i blizniaczki!!![/QUOTE]
Cudowne wieści,Sybir powodzenia :) Ula pamiętaj, tam mamy jeszcze tego czarnego psiaka który dostał kostkę,pamiętasz ? no i Bajkała :) Jak ich wyciągniemy to będą 2 kojce schroniskowe.

Posted

Jestem na zaproszenie BajUli. Fantastycznie, że ktoś się nim zainteresował! Jest wielka nadzieja:) Teraz zapaliło się dla niego światełko, za które na pewno będzie wdzięczny:) Piękny pies, a mimo to porzucony jak śmieć... Skąd się biorą tacy ludzie? Schronisko w Szczecinie mnie przybija, brałam stamtąd kotkę, niestety nie mam z tym najlepszych wspomnień zarówno odnośnie ludzi jak i pomocy. Działacie dziewczyny jako wolontariuszki czy po prostu przychodzicie do schroniska jako osoba indywidualna, pomagając??

Posted

[quote name='karolkamadry']Baj Ula uwielbiam Cię kochana!
W piątek byłam w schronie widział go był taki patrzący z nadzieją...i dałaś mu ją:) Ja muszę koniecznie jeszcze wyciągnąć ze schronu Wafla, psiaka który siedział w tym samym rzędzie samotnych kojców co bliźniaczki...i jest tam już od 1.5 roku. Jest kochany na maksa...znamy go ze stajni...bo tam koczował....
Za każdym razem jak się los psiaków poprawia ja rycze ze szczęscia...Dzięki BajUla[/QUOTE]

Ja tylko odebrałam telefon od Izy i pognałam na spotkanie....Mówię Wam, co za fantastyczna osoba....:lol:

Ja niedługo specjalizacje z zaprzęgowych:evil_lol: zrobię, a ja tak naprawdę to bullowa jestem...i zabullowana...:oops:

Posted

[quote name='some']wypraszam sobie!!! Bass to zapoczatkowal!!! ;) zaczelo sie od boksu 49 ;)[/QUOTE]
Tak, od Bassa to wszystko się zaczeło ...teraz pytanie tylko od którego, bo prawdziwy Bass jest w boksie 42 a ;)a za tamten kojec jeszcze się nie zabrałysmy...

Posted

[quote name='karolkamadry']a czy to ważne który boks? Ważne że kolejny psiak ma lepiej niż miał:) A dla Bass mega ukłony:)[/QUOTE]
Dla Nas tak, My mamy plan, i staramy się go realizować powolutku.

Posted

[quote name='Lusia91']. Działacie dziewczyny jako wolontariuszki czy po prostu przychodzicie do schroniska jako osoba indywidualna, pomagając??[/QUOTE]
Wolę określenie..."Wolny strzelec " To do Nas pasuje.

Posted

O Boże jak wy szybko piszecie!!!!!:mad:

A tak NAPRAWDĘ, TO OGROMNA i główna zasługa Asi:iloveyou:, ona tam z tym komputerem takie cuda wyprawia, że te domy to same jej z ekranu wyskakują, ja nie wiem jak ona to robi, na 50 forach, 147 wątkach i FB z 879 znajomymi, wydarzenia "trzaska" jak szalona, ja to mam takie ruchy, same widzicie....
No i jak Some :iloveyou:zobaczyłam na wątku Bassa, to już sukces musiał być, chociaż dla tych kilku psiaków...Ten Abiś, to było dopiero wyzwanie...Dzięki:p

Posted

Ja byłam w piątek w schronisku szczecińskim i co mogę powiedzieć, że tak jak byłam tak 10 lat temu i ryczałam, tak teraz nie ryczałam...Nie ma tragedii, wiadomo zawsze brak rąk do roboty i każdy nowy pies to po prostu pies...trochę taka znieczulica...ale my jesteśmy po to zeyby to zmienić...a i tak zmieniamy dla pojedyńczy jednostek....mogę powklejać zdjęcia piesków które zrobiłam...ale to bez indywidualnego zaangażowania w każdego nei ma sensu...wiara jest w nas...ale i tak zależy kogo wypatrzymy

Posted

[quote name='BajUla']O Boże jak wy szybko piszecie!!!!!:mad:

A tak NAPRAWDĘ, TO OGROMNA i główna zasługa Asi:iloveyou:, ona tam z tym komputerem takie cuda wyprawia, że te domy to same jej z ekranu wyskakują, ja nie wiem jak ona to robi, na 50 forach, 147 wątkach i FB z 879 znajomymi, wydarzenia "trzaska" jak szalona, ja to mam takie ruchy, same widzicie....
No i jak Some :iloveyou:zobaczyłam na wątku Bassa, to już sukces musiał być, chociaż dla tych kilku psiaków...Ten Abiś, to było dopiero wyzwanie...Dzięki:p[/QUOTE]
Ulcia co Ty Kochana za głupoty tu wypisujesz :eviltong:
Dziękuję że trafiłam Na Ciebie i Some. ;) Razem mozemy więcej.Bez Was to wszystko by się nie udało.Uzupełniamy się. :iloveyou: