Jump to content
Dogomania

Dziadziuś BREGUŚ(*) spaceruje po łąkach za TM razem z BALTISIEM(*) :( :( :( :( :(

Recommended Posts

• Replies 954
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marycha35']Hi, hi, no w sensie, że bryka sobie gdzie chce, kiedy chce i z kim chce;)[/QUOTE]

hahaha... aleś łamigłówkę słowno/skojarzeniową Marysieńko przygotowała :):evil_lol: :
"Czy Bregutko coś pilnuje, zabrudza, wyciąga, zasysa?????"

I chciałoby się napisać równie zabawnie, ale... Breguś ostatnio znowu przeżył stratę :( ... odszedł jeden z Trzech Wspaniałych, którzy toczyli ze sobą ciche boje o materacyk magnetyczny... jeden z bardziej zauważanych i lubianych przez Bregusia psiak... odszedł Boryś :( ... Breguś znowu przykleił się do Majki... znowu ścichł... i na moment znowu "odpłynął"... Nie łatwo zbliżyć się do innego stworzenia, uznać go za stały i niezmienny, a potem stracić z dnia na dzień :( .

Breguś podziębił się lekko, przyjmował antybiotyk, zmieniane miał PH moczu... jest poprawa...
Dziaduś ładnie je i wykończył następny worek karmy... zamawiam kolejny...

Posted

[quote name='zuzlikowa']
Coś dziewczyny u Kami na ludowo zaczęły i taką mieszanka mi się stworzyła... zaproszeniowa mieszanka:
A swojom drogom: czy jo już Was na [SIZE=4][B]bazarek dla cudnego Starziczka[/B][/SIZE] zaprosiła? Jeśli nie to jusz zapraszom:
na FB duuuuży bazar min. i dla Bregusia, ale i innych 4 psiaków... same pikne i celkiem nieużyteczne, a ino oczy cieszące przedmioty... zajrzyjcie! Trzech szwarnych synków psich i ich szwarno dziołcha dla swoich kamratów sprzedaje... a i dla dziecków też jest tam co nieco :)
[URL]https://www.facebook.com/events/601031206621370/623173077740516/?notif_t=event_mall_comment[/URL]

[/QUOTE]

Z bazarku jest nieco ponad 1000zł... z tego dla Bregusia 1/5.
Chyba od razu zamówię karmę, a resztę przeleję na konto Bregusia...

Posted

Oj oj Romeczko, tak mi żal naszego grzybcia, ponowna strata Przyjaciela... Kochany stworek nasz!!! Dzielny jest i silny, dobrze, że niezmiennym punktem, który przytuleniem ulgę przynosi jest Majeczka:) Buziaki w nosek czarny i uszka długawe i w Bregutka całego ślę!!!!!

Posted

[quote name='Marycha35']Oj oj Romeczko, tak mi żal naszego grzybcia, ponowna strata Przyjaciela... Kochany stworek nasz!!! Dzielny jest i silny, dobrze, że niezmiennym punktem, który przytuleniem ulgę przynosi jest Majeczka:) Buziaki w nosek czarny i uszka długawe i w Bregutka całego ślę!!!!![/QUOTE]

Maryś, starość to do siebie ma, że traci się co rusz :( ... co moment :( ... niestety i Bregusia to spotyka- ze staruszkami mieszka, i niestety bardzo schorowanymi... może i dobrze, że troszkę demencja go dopada? :( ... Łatwiej mu przejść do porządku dziennego nad kolejnymi stratami? :( ... ma opokę stałą i gdzieś tam wie, że życie musi iść naprzód? :(
Ach, życie... przynosi straty, ale i przynosi nowych członków grupy- dzisiaj chyba przyjedzie nowy psiaczek. Ciekawa jestem jak Breguś na niego zareaguje... Bej to dość sporawy piesio owczarkowaty i nie łatwo będzie Bregusiowi przejść po nim ;) nie zauważając.

Bregutto, dziękuje za całusiaki :) ...

Majka ma teraz młynek z przygotowaniem wszystkiego dla Beja, więc o wizycie u weta/ cóś przyczęstawe siusianie, sprawdzenie, czy sztywność przy porannym wstawaniu, pojękiwanie, nie są spowodowane stanem chorobowym... /, o lekach i kosztach napiszę jak już w wolniejszym momencie ją dopadnę - dobrze? Na ten moment wygląda, że wszystko jest już w normie, stanów chorobowych weci nie znaleźli/ min. usg jamy brzusznej/... O potrzebach także napiszę, bo choć Maja przekazała mi informację, razem przekonsultowałyśmy wszystko, to jednak ja ostatnio mam przed oczami "gwiazdki" w formie $$$$$$ :( i pozapominałam wszystkie nazwy leków i suplementów...

Z bazarku na FB udało się zebrać dla psiaków: 870,71zł + WYPRZEDAŻ 195ZŁ ... razem: 1065,71zł tj nieco ponad 213zł dla każdego psiaka.

Do przekazania na konto psiaków:
[B]_Kami: 214zł - 24,99zł/wyróznienie ogłoszenia/...189,01zł
_Brego: 214zł
_ Liwio: 214zł - 24,99zł/wyróznienie ogłoszenia/...189,01zł
_Lupo: 214zł - 24,99zł/wyróznienie ogłoszenia/...189,01zł
_Baron: 214zł[/B]

Z tych pieniążków zamawiam dzisiaj jedzenie dla Bregusia, a resztę prześlę na konto Dziadeczka w SHA...

Posted

10.12 przesłałam 30 zł na to konto co zwykle z tytułem : darowizna dla Bregusia (nadawca Barbara W) - dotarły te pieniążki do Was dziewczyny? To niewiele jest ale szkoda by było gdyby do Was nie dotarło.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='bascha84']10.12 przesłałam 30 zł na to konto co zwykle z tytułem : darowizna dla Bregusia (nadawca Barbara W) - dotarły te pieniążki do Was dziewczyny? To niewiele jest ale szkoda by było gdyby do Was nie dotarło.[/QUOTE]

na pewno dotarły :) ale to musi potwierdzić stowarzyszenie :)

Posted

[SIZE=3][COLOR=#ff0000]Breguś od kilku dni czuje się gorzej...właśnie jest na badaniach...trzymajcie kciuki!Jednak leki nie bardzo pomagają...więcej informacji wkleję jak będzie juz konkretniejsza diagnoza. Bardzo proszę o pomoc w zbieraniu funduszy...specjalistyczne leki i wizyty u wetów trzeba zapłacić od ręki[/COLOR][/SIZE]