Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='doddy']Beatko idź odpocznij, wyśpij się... Bo chyba się pomyliłaś wyrażając jakiś zachwyt :evil_lol:[/quote]

pomyliła by się jakby tak przy mambie napisała :diabloti:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś doszłam do wniosku, że jak się dorobię domku z ogrodem to nie muszę sobie wymyślać jakiś azjatów do obrony, kaukazów ani nic w podobie - dopóki mam Mambę.
Mandolina w ostatnim okresie (głównie dlatego, że ma cieczkę a jej hormony marsza grają) zrobiła się pies obronny.
Szczeka jak coś walnie, szczeka jak ktoś przyjdzie...
I wiem, że jak mi się podniesie poziom wkurzenia na kogoś to normalnie nie ma przebacz... od razu ląduje na czarnej liście do zjedzenia by Mandolina...

To ja se hodowałam ONke, szkoliłam a i tak nic z tego nie wyszło... zamiast se wcześniej poszukać takiej Mamby - żartuje oczywiście. :evil_lol:

W każdym razie wniosek jest taki, że często ludzie piszą, że ich pies w sytuacji zagrożenia poczuwa się do "obrony" właściciela. Otóż żeby mnie kroili na kawałki to Brena i tak tym się nie zainteresuje a kochana Mandolinka i owszem. Bo ona myśli :p

I strasznie śmiesznie się ją obserwuje w grupie psów w domu. Jak coś nie po jej myśli, to zwlecze się z łóżka na 2 sekundy, walnie któregoś psa (nie ugryzie, nie otworzy paszczy ale podejdzie i walnie łbem) i z satysfakcją wróci na łoże...

Strasznie ona śmieszna. :loveu::loveu::loveu:

Posted

nie śmieszna tylko bosska i normalnie taka jak moja Happy. Moja Hepka jak sie wkurzy na Johnego ,jak ten stęka to też potrafi go tak walnąć albo jeśli to nie przynosi rezultatu to pogonić do innego pokoju !!!:diabloti:

Posted

Zabłąkane zdjęcia:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/135/18cd00d410cedc50.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/137/3c31d0171467eb6d.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/137/2dbf1b31abe78e25.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images26.fotosik.pl/137/bed3dd55a274b1e0.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/137/60668faec14861db.jpg[/IMG][/URL]

I z cyklu głupia mina.
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/100/b1489753ba250e94.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Happy ma to po wirtualnej mamuni :cool1:
Ja się nadziwić nie mogę jakie one do siebie podobne! A w końcu Wrocław i Opole to niedaleko to można naciągnąć, że Mamba to jej wirtualna mama :cool1:

Raju jak te psy chrapią...
Już się tak przyzwyczaiłam, że nawet chrapanie chłopa bym zniosła.
Ale męk przez pierwsze miesiące jak Mandolina do mnie trafiła z tym chrapaniem to nie zapomnę. 500 razy w nocy się budziłam i ją stukałam, pukałam by przestała te głośne dźwięki z siebie wydawać... I nic!
To się trzeba było przyzwyczaić.

Teraz chyba jestem w stanie się do wszystkiego przekonać.

Ciotka ja w razie co czekam na potwierdzenie od Ciebie co z Lokisem, po rozmowie z Jarkiem.

Posted

To jest post głównie kierowany do Beaty bo często rozmawiamy o schronisku w Krzyczkach.

Otóż patrząc na wątek schroniska, na ilość zwierząt które zostały zabrane głównie na domy tymczasowe, czy także wydane do adopcji przez dogomaniaków, zastanawia mnie jaką kwotę daliśmy schronisku zarobić na plus dla niego.

Z pewnością dogomaniacy zabrali ponad 60 -psów w ciągu ostatniego miesiąca, dwóch. Myślę, że rzeczywista liczba waha się raczej k. 70 - 90. 60 sztuk to te które wyliczyłam, które na szybko kojarzę. Ja sama wyciągnęłam 8.

Co za tym idzie...
Zrobiliśmy miejsce na przyjmowanie kolejnych psów - schronisku i gminom to na rękę - schronisku bo zarobi, gminom bo pozbędą się wałęsających psów.
Nagłośniliśmy znowu schronisko - antyreklama także jest reklamą dla placówki.
Zawożenie karmy - jest odciążeniem dla schroniska, a dawanie jej samemu - odciążeniem dla pracowników. W przyszłości może być też powodem oskarżeń, że dogomaniaczki truły psy - w końcu takie pomysły były już przez Fundację poruszane.
Zabieranie chorych psów na swój koszt - odciąża schronisko w postaci miejsca, a także w postaci pokrywania kosztów weterynarza. Inne fundacje - typu AFN pokrywają je - zamiast fundacja EKO FAUNA. Nie wierzę, że ta fundacja nie mogłaby sama umieścić psa na leczeniu choćby w szpitalu.

Nie rozumiem działania na chwilę obecną działania pro krzyczkowego - tzn. po części.
Wiem, że ma służyć zwierzętom, wiem także że dziewczyny nie są w stanie przejść obojętnie obok psów, które zobaczyły i wzbudziły w nich litość (sama nie mogłam) ale mam nadzieję, że nie "zaleczają" problemu a mają mądry plan jak sobie z sytuacją w schronisku poradzić.

Nie pytajcie mnie w jakim celu jest ten post. Może dlatego, że nie rozumiem tej sytuacji i mam nadzieję, że jakaś mądra dusza mi to wyjaśni.

Posted

Nie wiem dlaczego do mnie to piszesz bo znasz moje zdanie. Byc moze niektórzy chca pokazac sie , udowodnic , ze wszystko potrafia, nie wiem .
Wiem jedno 90% innych schronisk na prawde potrzebuje pomocy - to czyli Eko Faune stać na dobre wyżywienie psów , na ocieplone budy , na szczepienia i leczenie psów.
Dogomanki wykonały dobra robote za kur... polska , ta moze sie poswiecic zakladaniu kolejnych pierscionków i malowaniu paluchów.
Nie bede wiecej pisać bo mnie poniesie.

Posted

Nie będę się wypowiadać publicznie :evil_lol:

Raju, jakie ja mam w domu dziwne odgłosy...
Współczuje Ani z Sentinela, która ma kilkanaście amstaffów w domu jak one zaczynają te odgłosy z siebie wydawać... gorzej niż w jakim zoo... jak stado mamutów :diabloti:

Posted

[quote name='Beata_Dorobczyńska']Obraz niezbyt ciekawy , paluszki jak serdelki na kazdym piersioneczek , blond pasemka krecone na waleczki , rajstopki zazwyczaj odlotowe na nozkach rownie pieknych jak paluszki - w skrócie - świnka Peggy jest piekna i MĄDRA w porównaniu do .............[/quote]

hahaha rozkoszna ta pani musi być !!!

doddy znam skądeś te odgłosy jak moje trojaki zaczynają ślumprać, mlaskać i się lizać nawzajem to tv potrafią zagłuszyć :evil_lol: strasznie tego nie cierpię :angryy:

Posted

To mlaskanie dobija :diabloti:
Mnie w ogóle denerwuje wydawanie głośnych dźwięków przez nie :p

Właśnie byłam na 5min spacerze na rzucaniu patyczków... Mamba padła. :evil_lol: Oj się namęczyła biedula :cool1:

Posted

biedna mambusia. To teraz musi odpocząć na łóżeczku i pospać ze 12 godzin :diabloti:
moje dziewuchy są mistrzami w ślumpraniu , non stop wylizują sobie uszy lub oczy lub jajka Johnego , zwariować można :mad:

Posted

hehe widać ze zadna z was nie miała nigdy doga de bordeaux lub niedajboze buldoga angielskiego. przy tych ancymonkach amstafowe chrapanie czy mlaskanie to betka :)

doddy jednak zdecydowanie ten ostatni :(

Posted

[quote name='Beata_Dorobczyńska']Opis z gg :

Only God can judge me w trzech jezykach ( niby poliglotka ),mam nadzieje, ze zanim zrobi to Bog , Sąd bedzie pierwszy .

Dla Andzi bo nie angielsko jezyczna - tylko Bog moze mnie osadzic.[/QUOTE]

A dziękuję ci dobra kobieto:loveu:

Wczoraj wracałam z nad morza - masakra - tylko 13 godzin:angryy::mad:

A co do Miss Piggy - jak mozecie - przecież ona takimi tipsami i w ekstra rajstopkach to nic biedulka zrobić przy psach przecież nie może - jak możecie:evil_lol: To inni odwalają za nia robótkę - w schronie - ona jest tylko do robienia PR schronisku:eviltong: