Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mija kolejny miesiąc pobytu Zdzisia u mnie. Zadomowił sie juz na całego. Mogę powiedzieć, że to pies idealny. Nie wiem dlaczego on jeszcze nie ma swojego domu stałego. U nas dzisiaj padało, więc ze zdjęć nici, ale wiem, że czekacie z niecierpliwością na fotorelację z życia Zdzisława i wkrótce wrzucę jego najnowsze zdjęcia. Dla bardzo niecierpliwych, na moim wątku DT jest kilka filmików tam czasami widać Zdzisia.

• Replies 489
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ULKA12 napisał(a):
Mija kolejny miesiąc pobytu Zdzisia u mnie. Zadomowił sie juz na całego. Mogę powiedzieć, że to pies idealny. Nie wiem dlaczego on jeszcze nie ma swojego domu stałego. U nas dzisiaj padało, więc ze zdjęć nici, ale wiem, że czekacie z niecierpliwością na fotorelację z życia Zdzisława i wkrótce wrzucę jego najnowsze zdjęcia. Dla bardzo niecierpliwych, na moim wątku DT jest kilka filmików tam czasami widać Zdzisia.

Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ;)

Posted

Ulu, napisz tak w punktach jaki jest Zdziś. wtedy ktoś zdolny (np. Bjuta :loveu:) skleci tekst do ogłoszeń. bo póki co nikt nie ma szansy się o Zdzisiu dowiedzieć ;)

Posted

1. Toleruje inne psy i koty;
2. Przyjazny dla ludzi
3. Nie jest nachalny, nie skacze po ludziach,
4. Ładnie jeździ samochodem;
5. W pomieszczeniu nie niszczy;
6. Potrzeby fizjologiczne załatwia tylko na zewnątrz;
7. Nie kopie dołów
8. Ma bardzo zrównoważony charakter
9. Ładnie chodzi na smyczy.

Nie wiem co mogłabym jeszcze napisać?

Posted

no Ulu, taki skarb pod Twoim dachem! :cool3:;)

myślę, że przydałoby się założyć Zdzisiowi nowy, osobny wątek żeby było czytelniej, poza tym obecny wątek jest w dziale TM...

Posted

ania >;19225053 napisał(a):
no Ulu, taki skarb pod Twoim dachem! :cool3:;)

myślę, że przydałoby się założyć Zdzisiowi nowy, osobny wątek żeby było czytelniej, poza tym obecny wątek jest w dziale TM...

To samo chciałam podpowiedzieć :lol: i mizianka dla Zdziśka

Posted

trzeba pisać do skutku :)
najlepiej żeby saraisa założyła nowy wątek, w pierwszym poście info, kontakt itd., do drugiego skopiowała rozliczenia i podesłałoby się modowi nowy wątek i ten stary z zaznaczeniem od której strony przenieść posty.

Posted

I jeszcze jeden. Tutaj słychać jedyną wadę Zdzisia, jak coś chce to szczeka, w tym przypadku chciał kolację :-)
[video=youtube;alHueCwmpvs]http://www.youtube.com/watch?v=alHueCwmpvs&feature=youtu.be[/video]

Posted

Weimaromaniaczka napisał(a):

A można wiedzieć co to za cudeńko sznaucerowate tam się kręci? To własność prywatna czy może tymczasik?

Nie wiem dokładnie, o które sznaucerowate cudeńko Ci chodzi bo były tam 2, jedno grubsze, a drugie chudsze, ale obie sunie do adopcji :-)

Posted

ULKA12 napisał(a):
Nie wiem dokładnie, o które sznaucerowate cudeńko Ci chodzi bo były tam 2, jedno grubsze, a drugie chudsze, ale obie sunie do adopcji :-)

Mnie o to chudsiejsze ,tak modnie przycięte chodziło :lol: Skoro do adopcji to popatrze na Twoim ogólnym wątku ,tam ją z pewnością znajdę.

Posted

Macie racje z tym wątkiem... po pierwsze czytanie ciągle nagłówka o Bizonie i oglądanie jego zdjęć jest bardzo przykre, a poza tym Zdzichu nie ma okazji się pokazać..
Chyba nie mam co nadal czekać na odpowiedź moda, zrobię tak jak napisała Ania :)

Co do rozliczeń to są one już uzupełnione i niestety nadszedł ten zły dzień, w którym muszę napisać, że Zdzichu traci płynność finansową :(
Jak powszechnie wiadomo - mamy niewielki brak w deklaracjach stałych, pokrywaliśmy go z wpłat jednorazowych, które niestety już się skończyły i na miesiąc lipiec już nam braknie
W związku z tym prosiłabym o jakąkolwiek pomoc:
Przede wszystkim w ogłaszaniu Zdzisia, co rozwiąże problem raz a porządnie ;)
Poza tym mile widziane byłby dodatkowe osoby do deklaracji stałych, bądź nawet jednorazowych :)
Ewentualnie może ktoś zająłby się barkiem :)?
Wszelkie inne pomysły również mile widziane ;)

Wybaczcie, że muszę tak żebrać ale mam nadzieję, ze razem jakoś temu zaradzimy

Posted (edited)

nie sadzilam ze Zdzis ma klopoty, troche nie potrafie sie odnalezc w rozliczeniu, ale chodzi o to ze deklaracji jest 320/m-c, a hotelik 360/m-c i teraz co miesiąc będzie brakowało 40 zł?

akurat rozliczam bazarek z którego dochód miał być dla Bariego

• , w takim razie kwota 119 zł zasili konto Zdzisia. tylko napisz mi jeszcze raz nr konta na PW, bo po ostatnich porządkach zaginał.
    a jak pieniążki dojdą to potwierdź proszę na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226426-TOREBKOWY-ZAWRÓT-GŁOWY!-zapraszamy-kobitki-)-na-leczenie-Bariego-ROZLICZAMY

napisze do Bjutki, moze wysupła chwile czasu na tekst do ogloszeń dla naszego Zdzisława :)

• Edited by ania >
    Posted

ania >;19265448 napisał(a):
    nie sadzilam ze Zdzis ma klopoty, troche nie potrafie sie odnalezc w rozliczeniu, ale chodzi o to ze deklaracji jest 320/m-c, a hotelik 360/m-c i teraz co miesiąc będzie brakowało 40 zł?

akurat rozliczam bazarek z którego dochód miał być dla Bariego
  • , w takim razie kwota 119 zł zasili konto Zdzisia. tylko napisz mi jeszcze raz nr konta na PW, bo po ostatnich porządkach zaginał.
    a jak pieniążki dojdą to potwierdź proszę na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226426-TOREBKOWY-ZAWRÓT-GŁOWY!-zapraszamy-kobitki-)-na-leczenie-Bariego-ROZLICZAMY

napisze do Bjutki, moze wysupła chwile czasu na tekst do ogloszeń dla naszego Zdzisława :)

• Póki co nie było problemu, ponieważ mieliśmy nadwyżkę z wpłat jednorazowych, która niestety z każdym kolejnym miesiącem malała..
    Niestety od początku jest tak, że deklaracji mam 320zł/msc a hotelik nas wychodzi 260zł/msc czyli tak jak liczysz - mam miesięcznie brak 40zł
    Miałam nadzieję, że w miarę czytelnie prowadzę rozliczenia więc z góry przepraszam jeżeli powstały jakieś niejasności i chętnie usprawnię rozliczenia na przyszłość jak ktoś ma jakiś pomysł :) - po prostu napiszcie :)

Dziękujemy bardzo za spadek po Barisiu - to nas ratuje na kolejne 3msc :D
    Oczywiście potwierdzę jak tylko dostanę ;)

Posted

a nie no spoko :) większość tak prowadzi rozliczenia, tylko ja taka niekumata jestem :lol: chociaż opcja wpisywania miesięcy przy deklarowiczach jest przejrzysta i widac od razu czy ktos ma zaleglosci, zerknij na drugi post. ale to jak komu wygodnie, najważniejsze zeby sie samemu nie pogubić! :)

Ulu, a jak Zdzislaw znosi upaly? chetnie przesiaduje na trawce czy chowa sie do psiego pokoju? :)
    w ogole ile ich tam na filmiku wlazło :lol: chyba cala Twoja zgraja z domu :evil_lol: