Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mada95']A ja jutro zobaczę jak wygląda ten cały wielki sakrament małżenistwa , ciekawe czy tak jak w filmach :evil_lol:

Jestem chyba tylko trochę mniej zestresowana od panny młodej:lol:[/QUOTE]

Zupełnie inaczej niż na filmach ;) Wiem coś o tym :lol:

Posted

Hej Magda ;)

Ślub Kościelny ma większe przesłanie, osobom niewierzącym jest to ciężko pojąć (zresztą katolikom też czasem ciężko), ale jeśli ktoś wgłębi się w chrześcijaństwo to zrozumie ;)

Już jesteś w domu? Jak Lejdi Cię przywitała?

Posted

[quote name='Mada95']Ale nie rozumiem po co komu ślub , zwłaszcza koscielny z tym "aż do smierci":roll:
[/QUOTE]

[quote name='Ty$ka']Ślub Kościelny ma większe przesłanie, osobom niewierzącym jest to ciężko pojąć (zresztą katolikom też czasem ciężko), ale jeśli ktoś wgłębi się w chrześcijaństwo to zrozumie ;)
[/QUOTE]

Wszystko zależy od tego czego człowiek pragnie ;) Ja wzięłam cywilny, a dopiero 7 lat później kościelny. I to dlatego, że czułam taką potrzebę ;) Moi rodzice mieli tylko cywilny, ale swoim dzieciom zapewnili wszystkie sakramenty. Jednak nigdy nas nie zmuszali do chodzenia do kościoła itp. I pomimo tego, że do kościoła nie chodzę (tylko na śluby, chrzciny i pogrzeby), to nadszedł w moim życiu taki dzień, że było dla mnie oczywiste mieć ślub kościelny :) Tego nawet nie da się do końca wytłumaczyć, ale było mi to potrzebne i już ;)

Posted

No i jestem ;)

Zdałam poprawkę z matmy:multi:
6 godzin czekałam w szkole na wyniki:roll:

Czy ktoś wie cokolwiek o rekrutacji na psychologie w 2014 ?

Kupiłam Lejdi łanicuszek zaciskowy i wprowadzam do szkolenia korekty :diabloti:

A mój psiur wydał mi się taki duży jak wróciłam i zażartowałam "nie wiedziałam że mam takiego słonia" a Lejdi przyniosła mi swoją maskotkę słonia:lol:

Posted

[quote name='Mada95']
Zdałam poprawkę z matmy:multi:
6 godzin czekałam w szkole na wyniki:roll:

A mój psiur wydał mi się taki duży jak wróciłam i zażartowałam "nie wiedziałam że mam takiego słonia" a Lejdi przyniosła mi swoją maskotkę słonia:lol:[/QUOTE]

Gratulacje :)

Mądra Lejducha :D

Posted

[quote name='Ty$ka']W takim razie masz co uczcić - wielkie gratulacje :D

Jakaż mądra Lejdunia :lol: :loveu:[/QUOTE]

Dzięki:multi:

tak ,ale czasem udaje idiotkę jak na blondynkę przystało:roll::lol:

A ja nie wiem czy te korekty działają...raz szczeka a raz nie ale wcześniej zawsze szczekała jak zobaczyła psa, więc nie wiem....

Kupiłam chomikowi dropsy jagodowe i połowę sama zjadłam:evil_lol:

[video=youtube;wIAIoFDciwg]http://www.youtube.com/watch?v=wIAIoFDciwg&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A& index=8&feature=plcp[/video]

Posted

Ja na matmie zamieniam się w blondynkę :lol:

A kiedy i jak używasz korekt?

O, smacznego :loveu: :lol: Ja też lubiłam chomicze dropsy :P

Jaki fajny filmik :)

Posted

Ogólnie łanicuszek jest cały czas luźno (bardzo tego pilnuję!) jeżeli Lejdi zaczyna ujadać na psa albo kota to szybkie szarpnięcie i 'nie" i czasem kilka razy do skutku....:roll:

Też lubimy kukurydzę :diabloti:

dropsy też dobre są dla psów , zwłaszcza czekoladowe:cool3:

[video=youtube;ljuHqbj7XAs]http://www.youtube.com/watch?v=ljuHqbj7XAs&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A& index=7&feature=plcp[/video]

a ja mieszam wizualne komendy i jeden ruch jest na "ukłon" , "slalom" i "cofaj się" i psu się całkiem miesza :roll:

Posted

W jakich momentach szczeka na psy? Na wszystkie? na jakieś konkretnie?
Ćwiczyłaś najpierw z Lejdi co oznacza "nie"?
Ja przed szczekaniem zajęłabym suczkę, spróbowała na sobie skupić. Jeśli szczeka komenda "nie" (oczywiście wie co ona oznacza) i jeśli się przymknie - nagradzasz, a jeśli nie to dopiero wtedy korekta. Po korekcie jeśli choć na moment się uspokoi to nagradzasz ;)

Dropsy czekoladowe dla psów? A czy czasem czekolada nie jest trująca? ;)

Jak ładnie wszama :loveu: Ja zawsze swoich nieco rozdrabniałam jabłka, truskawki by nie musiały się męczyć :P Natomiast suszoną kukurydzę dostawały całą :)

Dlatego ja zmieniłam niektóre komendy optyczne, bo M. też się myliło ;P

Posted

Dzięki, spróbujemy tak;)

Jak jest na smyczy to szczeka na większość psów i na wszystkie te które ujadają na nią a obok domu na wszystkie kompletnie(no może oprócz zaprzyjaźnionych) :roll:

Jakie mogą być opcje optycznych?

No to film z początków frisbiee ;)

[video=youtube;Fb2Jul-oxns]http://www.youtube.com/watch?v=Fb2Jul-oxns&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A&index=14&featur e=plcp[/video]

Posted

[quote name='Mada95']W takim razie

Labki:

Drobny psiak w brązowej obroży ,to nie spełna roczny Fado

Ten Grubszy to 4 letni Gray (ma Galerię na dogo [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229238-Biszkoptowy-GREY[/URL] ;) )

Ten w niebieskiej bandance to Hamer

Czarna sunia to Lulu
[/QUOTE]
Jaka czarna sunia Lulu :crazyeye:
Mówisz o tym czarnym labku co był na spacerze w Pustkach Cisowskich...?
Przecież to samczyk Loro ;)
[quote name='Ty$ka']
Dropsy czekoladowe dla psów? A czy czasem czekolada nie jest trująca? ;)
[/QUOTE]
Z tego co wiem to tylko jeden składnik czekolady jest dla psów trujący i spokojnie można wyprodukować czekoladę dla psów (którą można spotkać w sklepach zoologicznych) bez tego składnika, z dropsami pewnie jest podobnie ;)
Ja dodam, że dropsy dla świnek morskich też są całkiem smaczne :evil_lol:

Posted

[quote name='Mada95']Ups , pomyliłam to imię :oops:, ale nie moja wina tylko raz ich widziałam :roll:

Dla świnek są te same co dla chomików:eviltong:[/QUOTE]
Imię to jedno, ale gorzej że nawet płeć pomyliłaś :evil_lol:
Nie prawda! Są osobne dla świnek :eviltong: