Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czeeeść :D

Nie zdałam, brakowało mi...1 punkta! :( Poprawę mam 27 stycznia :/

No ale jak już jestem, to parę zdjęć Lejdi (swoją drogą powinnam z nią chyba wyjść :p )

DSC00302.JPG

DSC00163.JPG

DSC00190.JPG

DSC00297.JPG

I, Fredka [*]

DSCF0010.JPG

Jestem w trakcie przeglądania ogłoszeń i szukania freciaka do adopcji, więc to tylko kwestia czasu, aż fretka do nas dołączy :3

Posted

A  żebyś wiedziała, czuję się do dupy i dalej jestem wkurzona :/ Dzięki ;)

Mój pies jest jakiś dziwny..Generalnie uwielbia ludzi i chce się ze wszystkimi witać, ale jak zobaczy listonosza to chce go zeżreć, co za psychiczny pies :/

IMG_0087.JPG

Takie my, dzikie nieporadne :p

Posted

hej :) ja dziś w Zakopanym widziałam pierwszy raz na oczy perliczki chińskie czy jakoś tak:) takie małe kurki do domu :)

Weź sobie szczurasa ;) Są kochane i mniej zniszczenia robią od fretek :p

Posted

haha,Ja uwielbiam kury :D

Moja mama nie lubi łyso ogniastych i dużo myszastych, a i wszyscy trochę tęsknimy z Fredką,  dużo zniszczeń i owszem robi, ale jaki charakterek <3 No i zawsze można zamknąć do klatki i ma chodzić swobodnie tylko w dwóch pokojach w miarę zabezpieczonych ;)

Moja alkoholiczka (Mój Ferdziak zł 2001-2009)

https://www.youtube.com/watch?v=LH13A2VcBRY

To jak o fretkach tyle to jeszcze jedno zdjęcie Lejdi ;)

DSC00207.JPG

A popo's YT, przypomniało mi się że tam przerobilam film o Lejdi! Oto on!

https://www.youtube.com/watch?v=EFvmiURyPJU&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A

Posted

Nie martw się egzaminem, pierwsze koty za płoty.

Filmik Lejdi widziałam już jakiś czas temu, z kolei ten z fretką, hehehe - jaka mała Lena :p Ja za kurami nie przepadam.

Posted

Kury są fajne, inteligentne i stadne bardzo ;)

Moja ulubienica z dizeciństwa Pstrokatka :3

Wy%C5%BCnica%2B08.04%2B029.jpg

Wy%C5%BCnica%2B08.04%2B040.jpg

Wy%C5%BCnica%2B08.04%2B059.jpg

A dzisiaj byłyśmy na kilkuilometrowym spacerku z Lejdi i moja przyjaciółką i jej jamnkiem Dieslem :)

Zdjęcia z dziś...

DSC00537.JPG

DSC00507.JPG

DSC00520.JPG

Posted

Ja nie lubię kur, chyba że na obiad - jedyne mięso, które jem :p

Morus z kolei kur się boi ;ppp

A Lejdi świetnie wygląda z jajnikiem! :D

Posted

Jakie są fretki na codzień? Możesz coś o nich powiedzieć?

Są zwykle bardzo indywidualistyczne, lubią wszędzie wejść, mogą niszczyć przedmioty. Generalnie jak psy i koty, tylko trudniejsze w wychowaniu, jednak mogą mieć klatkę w której można zamknąć na noc , kiedy się wychodzi itd., więc jest to mniej uciążliwe.

Mają swój zapach, ale po kastracji jest znośny, powinno się je kąpać i wyprowadzać na spacery na smyczy.

Są bardzo kochane, przywiązują się do właściciela ale lubią psocić i robić na złość.

Muszą jeść codziennie surowe mięso, załatwiają się do kuwety,  dobrze mieć dwie na raz, ale można też jedną.

Dogadują się z psami, kotami innymi fretkami bez względu na płci. Dla gryzoni są dużym zagrożeniem.

Nowy filmik! 

https://www.youtube.com/watch?v=y8V1bhoB0VM&feature=youtu.be

Posted

Dogadują sie z psami i kotami? Kurcze... a ja z kolei słyszałam jak kot się wyprowadził z domu, bo w domu było dzikie zwierzę (freci zapach jest właśnie taki dziki) - z kolei psy dostawały wariacji... ale to pewnie zależy od zakresu tolerancji psa i kota.

Ja osobiście widząc zniszczenia fretek, powiedziałam im PAS i podziwiam tych, którzy je mają.

Trzymam kciuki za adopcję ;).